"SAH" la Nebun! Negrul mută Nebun F8 la B4, șah la Regina de Alb ("Dosarul de sub usa" - 6)

NebunulAșa cum am tot scris, și sper că nu degeaba, Toma a aplecat încă o dată urechea la sfetnicii lui de taină, militarii din Primăria Buzău. Sesizând ei cam ceea ce se știe prin târg de câteva luni bune, văzând ei de la înălțimea lojelor burdușite cu banii publici că nori negri, pentru ei doar, se arată la orizont, și-au pus pionii în mișcare.

Din acest motiv și-au scos de pe linia a-h7 pionii la atac. Deocamdată au început timid, cu unul (vezi: https://www.buzoienii.ro/pentru-ce-functie-se-pregateste-a-candida-anul-viitor/?fbclid=IwAR2fE2O8GWKnvu-WqveTDNDEAO_EcNpmRMtUuS93aCMQFmzQHer0tFPE01Y), însă vor urma și alții după formule deja probate, fără succes de fiecare dată, atunci când edilul nostru deloc iubit a încercat să își pună la pământ adversarii, mai mult sau mai puțin politici. Vor urma turnurile și caii, iar apoi o să intre în joc Regele de Negru.

Albul, încă nu a mutat a doua oară, ci doar a deschis jocul printr-o simplă schemă ”Gambitul Regelui” (pentru cei nefamiliarizați cu șahul, este o serie de mutări e4, e5 alb și f4 negru, pentru deschiderea nebunului de negru). Dar albul o să mute cu siguranță. Și Albul, dar și noi, așa-zișii spectatori, nu am fi surprinși ca Negrul să mute peste, și să nu respecte rândul. Deja a greșit (a se vedea partida din martie 1960 dintre Boris Spasky și Bobby Fisher).

Până una alta așteptăm mutările, la final noi, specatorii o să fim cei vor aranja piesele pe tablă. De data asta ținem cu Regina de Alb și îi urăm succes. Enchante!

DIDIMOS