VIDEO – La cat vin la munca “bugetarii” ghiftuiti de partid (oricare ar fi el)? Astazi cei de la Compania Posta Romana! "Nu ne stricati si noua ziua, va rugam frumos!"

angajati Posta Romana4 decembrie 2019, ora 8:00, in fata Postei Centrale din Buzau! Ma uit la ceas si-mi zic: “Lasa sa mai treaca 2 sau 3 minute sa nu-i iau asa din prima…!” Mai verific odata ceasul si programul de pe usa si intru! In Oficiul Postal numarul 1 din plin centru Buzaului e o liniste…de iti auzi gandurile. “Vai, imi zic, inca sunt la cafea angajatii Postei Romane!” Stau la tejghea si astept! Ma uit pe portalul nostru de stiri -  News Buzau, la articolele care au intrat! Proaspete! Verific iarasi ceasul!

 

Din capatul holului apare val vartej o duduie …zic: “Gata…este “8 si 10 minute” si in sfarsit vine cineva sa serveasca clientii”! "Pauza"! Angajata s-a apropiat de tejghea doar sa ia o coala de hartie dintr-un copiator si…atat! “Buna dimineata doamna!” Ea se uita cel putin ciudat si-mi raspunde: "Buna dimineata!” Apoi se grabeste sa iasa, asa cum a venit, pe o usa dosnica! “Hopa….astia nu vin la munca astazi?” De pe scari vine alta duduitza….o intreb: ”Am gresit eu sau nu aveti program de la ora 08:00?” “Ba da, avem, dar cred ca s-a intamplat ceva cu colega…!” Zic: “Aoleu, dar nu are telefon mobil sa anunte si sa o inlocuiti?”…”Nu, nu stim, dar numai ea poate sa vina aici sa …”serveasca”! Aveam nevoie de 2 servicii…unul era sa trimit o scrisoare recomandata la Curtea de Apel…deh, procesele cu ultimul bolsevic…Toma, primarul Buzaului si altul...mai putin pretentios. Stupefiat aflu ca angajata vine la…09:30! Intreb de situatie, pe cine vad langa tejghea si mi se raspunde pe un ton tanguit: "Nu ne stricati si noua ziua, va rugam frumos!" Culmea, nu? As rade daca nu ar fi de plans! Tot eu, sunt de vina? Nesimtire crasa! Deja imi creste tensiunea si incep sa dau mesaje la…”stiu eu cine?!” Ma mai uit iarasi la ceas…dau drumul la camera de filmat ascunsa… Intr-un tarziu apare o angajata care da drumul la calculator, apasa butonul pe “on” al imprimantei si se aranjeaza pe scaun…. Posta Romana, angajatii…bugetari! Am renuntat la recomandata… Ma intreb: “Cati dintre romani nu ar vrea sa lucreze la Posta Romana?” Au ei loc de acesti…angajati de la stat, recunoscuti ca “agenti electorali” ai Puterii (oricare ar fi ea)? La Buzau, pe vremuri, era un lider de sindicat..unu' Ion Bogdan, care ne tinea de vorba (ne "aburea") pe noi jurnalistii, cand avea probleme cu "conducerea" (PDL) de atunci, individul impingea postasii de la spate, la greva si facea muuulta gargara…. A fost -sidicalist! Acum e…politician (sau asa crede el), membru de vaza PSD! De fapt…”de varza”…sau nici macar! A facut gargara ca sa se cocoate mai sus…e consilier judetean si membru in diferite CA din societatile Primariei..a fost rasplatit pentru “munca depusa”! Nu este singura Companie, (societate, institutie, etc) in care angajatii isi permit sa “intarzie” regulat…in care bugetarii ghiftuiti cu salarii grase de la partid isi permit tot felul de “sporuri”, de “libere” si alte privilegii! Peste tot e la fel, de la Primarie, CJ, DGASPC, CAB, RAM, ISJ, OPC, AJOFM si altele! Am stat sa filmez nu de putine ori cum si la cat intra angajatii acestor institutii la program si cum pleaca duduile de acolo la cumparaturi, la piata sau la amanti, in timpul serviciului (barbatii prefer bodegile)! In urma cu cativa ani era un lux sa fii “la privat”, acum este un lux “sa fii bugetar”, dar se pare ca vremurile se vor intoarce! De abia astept!

I.G.