DOSARUL DE SUB USA – 6! “PSD – Buzău, noul val”

New Wave PSDAlegerile din anul 2019 au trecut. PSD-Buzău înregistrează cele mai dureroase înfrângeri din istorie. Pierde tot ce se putea pierde, atât la județ, dar mai ales la municipiu, chiar acolo unde așteptările erau cele mai ridicate. Europarlamentare, prezidențiale în două tururi totul pe Apa Sâmbetei. Nici un reprezentant al PSD-ului Buzău pe nicăieri.

            Așa cum era normal teama cuprinde organizația municipală, și precum o veche și înțeleaptă vorbă românească, ”înainte ca o .... ” președintele organizației municipale, în speță primarul orașului, iese la atac. Acesta aruncă vina pe ”alții”. ”Ei” au pierdut alegerile, ”ei” sunt de vină că nu a câștigat Andi Cristea un nou, ne-meritat de altfel, mandat de europarlamentar, ”ei” sunt de vină că Dăncilă nu a câștigat Premiul Nobel, și mai ales alegerile etc. Prima linie a partidului face front comun cu liderul de organizație, că de, toți au bușit-o și toți urmează să o plătească. Beneficiind de servicii ”de calitate” de la unii consultanți cu experiență în domeniu, capii PSD-ului local aruncă în bătălie conceptul ”reformării” partidului la nivel local, dar mai ales central. Arătând cu degetul către liderii de la București, în confortul siguranței – zic ei, doi se desprind a fi cei mai vocali. Aceștia, de mânuță ca la grădiniță în prima zi, aruncă săgeți veninoase mai ceva ca o arbaletă, în toate direcțiile, de partid sau nu. Unele dintre ele sunt trase de-aiurea, însă altele sunt direct la țintă. Tot zgomotul ăsta la limita cretinismului o să îi coste pe amândoi, asta fără doar și poate, căci politichia românească de la Cuza încoace este plină de exemple similare. Cei doi vor ajunge fără doar și poate la coșul de gunoi al istoriei, unul cel mult la revistele de scandal care l-au propulsat de altfel în ”lumea bună” a politicii de pe meleagurile noastre. Celălalt .... Dumnezeu cu mila.

            Ideea este că în tot acest timp linia a doua a PSD-Buzău este în așteptare și își face încălzirea pe margine. Cu ochii mai mult stânga-dreapta decât în față, căci în față lucrurile se simplifică pe zi ce trece și nu îi poate surprinde mai nimic, fiecare este atent la cel lipit de umărul său. Până ieri respirau același aer. Acum liantul pare să fi râncezit, pieptul să se umfle mai tare și genunchii s-au transformat în niște sălbatici cai de curse pe care cu greu și-i țin în frâu. În curând, nu prea târziu, se vor împărți funcții, fotolii vor rămâne goale, birouri vor fi eliberate. Cine este mai uite de picior are șanse să prindă locurile acelea calde, dar nu încălzite de RAM, ci de dosurile îmbuibate, aflate acum pe picior de plecare. Cine este mai inspirat alege mai bine. Numai că nu așa este competiția. Competiția asta nu are sloganul ”Cel mai bun învinge!”, ci este ghidată după dictonul ”Dacă nu eu, atunci nici ei!”. Asupra subiectului o să revenim.

            PSD-Buzău trebuie să ia un RESTART, așa cum am mai zis, chiar înainte de a o spune Ciolacu. PSD-Buzău nu are nevoie de reformă; PSD-Buzău nu se poate reforma (chiar dacă încearcă să vândă această nouă găleniță în spațiul public). Problema care se pune este cu cine se restartează PSD-Buzău și pentru CINE se restartează PSD-Buzău? Are PSD-Buzău forța să intre în shut down până sistemul o să elimine toate bug-urile și toți trojanii pentru ca apoi să recupereze ori să insereze fișierele utile? Are PSD-Buzău intenția de a se curăța de dăunători și de a se prezenta așa cum ar trebui să se prezinte un adevărat partid de centru – stânga? Și dacă se restartează PSD-Buzău, cu cine o să o facă? Cu linia a doua? Cu linia a treia? O să intre într-o perioadă de căutări? Acestea sunt întrebările la care PSD-Buzău nu trebuie să răspundă, ci doar să reflecteze!

DIDIMOS