Profilul unui edil. Opiniile unui editorialist și cetățean al urbei

tomaSuntem departe de a trata o stare de fapt în spirit de bășcălie. Ne propunem în mod concis a trasa un profil comportamental și a descrie un anti – model de administrație locală existent la Buzău.

Mulți au crezut că actualul edil o să fie o reușită administrativă în folosul comunității locale. A fost doar o mare deziluzie. Am descoperit pe durata timpului un om conflictual care face lucrurile de mântuială cu acoliții de afaceri. Am descoperit că banii noștri sunt folosiți în scopuri obscure sau aruncați efectiv pe fereastră pentru diverse obiective publice care sunt destinate să excite orgoliul și autosuficiența unui om prea mărunt. Am descoperit că se fac afaceri oneroase și că legea nu acționează să sancționeze vinovații. Natura penală a acestor afaceri poate fi probată și nu este o afirmație gratuită. Avem doar lalele olandeze , copăcei ornamentali, statui si avioane, In curând vom descoperi si o locomotivă la Gara CFR Buzău. Avem și o „Cale a Eroilor „cu sume de bani substanțiale care sunt neplătite încă. Nu avem străzi făcute temeinic și la parametrii, nu avem trotuare pietonale. Intreaga urbe este un șantier haotic. Mesajul este acela că se lucrează și avem un edil activ și implicat. Buzoienii nu înțeleg că aspectul calității este esențial. Aspectul cantitativ este doar o diversiune electorală. Am descoperit în timp natura conflictuală a domnului edil Constantin Toma. Este omul care a terorizat Poliția Locală in mod sistematic și a sfidat niște hotărâri judecătorești. Este omul care a pus monopolul asupra transportului în comun și a exclus de pe piață firmele de maxi – taxi. A avut în plan și faptul de a elimina taxiurile private de pe piața transportului public pentru a controla și acest sector. Să mai adăugăm faptul că autobuzele, monopol al edilitatii, circulă haotic după anumite ore sau în weekend ? Este omul care se transformă în orice dorește el. Este om de cultură pe la diverse manifestări, este profesor de istorie prin școli la diverse acțiuni pretins culturale, este promotor de manuale didactice, este și nu este. Este nimic. Cetățeanul a început să se trezească. Este un act timid dar acest act a devenit realitate.

Te rugăm din suflet domnule edil să ne lași orașul în pace. Nu, nu ați știut să puteți fi al nostru. Sunteți doar o eroare pe axa timpului. Plecați !

Adrian Constantin