DOSARELE LUI DIDIMOS – PSD-ul “reformat cu Romascanu” și declarații printre rânduri

Dosarele lui DIDIMOS si RomascanuCe este ”frumos” și interesant este aceea că politichia locală, cu manifestări serioase în presa de partid, ne oferă subiecte aproape zilnic. Astăzi avem declarațiile domnului Romașcanu, senator PSD, evident, cel care alături de primarul Toma nu ezită a se afișa în tot spațiul public local. La conferința de presă din data de 21.01.2020 (vezi sursa: http://agorabuzau.ro/?p=3204&fbclid=IwAR2hX6MMsKDmLQ5sQMcsTtsmvp724O5B7psmxEFFvLjoKKAi9yQPxhSZIpI) domnul senator nu mai apare alături de edilul mult-prea contestat al urbei noastre, o fi semn bun zicem noi! Doamne ajută!

            Oricum, ar fi indicat să ne aplecăm asupra declarațiilor sale cu un pic mai multă atenție, căci sunt lucruri interesante grăite cu această ocazie. Menționăm încă de la început că sursa de documentare este reprezentată de materialul citat mai sus, întrucât nu facem parte dintre scribii de casă, și nici nu ne dorim acest lucru (bleah!).

Despre moţiunea de cenzură şi pensiile speciale:„Pensiile speciale sunt istorie deja, le vom vota săptămâna viitoare. Legat de poziţiile pe liste, nimeni nu este sigur de asta, indiferent de rezultatele din sondaje. Este o chestiune care ţine de performanţa electorală. Listele se vor face exclusiv de către organizaţiile locale, fără influenţă de la centru. PSD este un partid de oameni responsabili, care acţionează ca o echipă unită.” – Senator Lucian Romaşcanu (vezi sursa: http://agorabuzau.ro/?p=3204&fbclid=IwAR2hX6MMsKDmLQ5sQMcsTtsmvp724O5B7psmxEFFvLjoKKAi9yQPxhSZIpI)

Apăi dragă domnule, nu cumva pensiile speciale au fost apanajul PSD-ului? Oare cine a votat cu mâinile și cu picioarele, laolaltă, pensile speciale în anul de grație, 2015? Vă ajutăm să vă aduceți aminte? (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/pensiile-speciale-adoptate-de-parlament-467646). Decembrie 2015 PSD votează pensiile specialecu 287 de voturi ”pentru”, 1 ”împotrivă” și 5 abțineri. Să amintim cum a procedat PNL-ul în acel moment? A părăsit sala! Cum a procedat USR? În aprilie 2017 au depus un proiect pentru abrogarea pensiilor speciale (http://www.ziare.com/social/salariu/usr-depune-proiect-pentru-abrogarea-pensiilor-speciale-ale-parlamentarilor-si-cere-ca-alesii-sa-lucreze-8-ore-pe-zi-1461468). Nu știu de ce dar treaba asta este ca în fabula cu piatra pe care deștepții se chinuie să o scoată din baltă. Cine a aruncat-o oare? Și acum să veniți și să blamați pensiile speciale, hm!

O altă afirmație extreme de interesantă: „Nu sunt la curent cu lista celor care au fost penalizaţi în urma acestor controale. 54 de milioane la un volum de 3 miliarde este nesemnificativ. PNDL este un program al românilor, nu al PSD-ului. Este singura temă comună pe care o avem cu PNL.”– Senator Lucian Romaşcanu (vezi sursa: http://agorabuzau.ro/?p=3204&fbclid=IwAR2hX6MMsKDmLQ5sQMcsTtsmvp724O5B7psmxEFFvLjoKKAi9yQPxhSZIpI)

Deși mi se pare discutabil faptul că domnul senator știe/sau nu lista primarilor PSD prinși cu mâța în sac, sau mai bine zis cu mâna în sac, interesantă este viziunea unui PSD-ist cu ștate vechi, care afirmă răspicat că 54 de milioane la un volum de 3 miliarde este nesemnificativ. Treaba asta trădează viziunea economică, a propriilor buzunare, ale PSD! Cine stabiliște și cum cât este de nesemnificativ furtul din banul public? Asta se face la școala de partid? Există un capitol în manualul PSD numit procentul de mânărit al fondurilor publice? 54 de milioane este o sumă imensă stimați PSD-ei! 1 leu mânărit din banul public este o sumă imensă, domnilor!

Revenind asupra primului citat, domnul senator afirmă (...)Legat de poziţiile pe liste, nimeni nu este sigur de asta, indiferent de rezultatele din sondaje. Este o chestiune care ţine de performanţa electorală (...). În traducere liberă ni se spune că nu contează viziunea economică, socială, politică etc a celor propuși de PSD pe liste, ci așa-zisele ”performanțe electorale”. Ce sunt acestea? Păi hai să explicăm noi: cei care au adus cele mai multe voturi de-a lungul timpului, simplu! Cum au fost aduse aceste voturi: prin încurajarea nemuncii – plăți sociale pe spinare idioților care merg zilnic la muncă, prin pomeni electorale – oferite tot pe spinarea cretinilor care au un serviciu, prin oferirea de posturi la stat pentru rude, amante, prieteni de afaceri etc – în detrimentul unor oameni capabili și tot așa. Deci ce o să ne propună PSD la alegeri?

În loc de concluzii: trageți voi concluziile doar răspunzându-vă la următoarele întrebări: Cine umblă cu prostii atunci când vine vorba despre anularea pensiilor speciale? Care este viziunea PSD-ului despre evoluția politică, economică și socială a României, dacă propune oameni cu ”performanțe politice”? Măcar aveau bunul simț să mintă frumos, căci de proști știm că ne iau de ani de zile!

Așa că haideți la vot, să le arătăm că lucrurile s-au schimbat, și faptul că electoratul PSDizat nu ne mai face față, căci suntem mai mulți ăștia născuți în democrație!

DIDIMOS

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează