Dosarele lui Didimos! SAH LA NEBUN! Vă aduceți aminte de jocul de șah anticipat de noi încă de la începutul lui Decembrie trecut? Tabla este deschisă

sah la nebunÎncă din 4 decembrie 2019 scriam despre mișcarea ce urmează a se petrece zilele acestea pe scena politică buzoiană, și comparam situația cu un joc de șah (https://www.newsbuzau.ro/editoriale/40827-sah-la-nebun-negrul-muta-nebun-f8-la-b4-sah-la-regina-de-alb-dosarul-de-sub-usa-6) – asta doar de amorul artei, căci nu cred că personagiul în cauză ar ști să joace șah peste nivel începător! Articolul respectiv îl încheiam exact așa: ”Albul nu a mutat a doua oară, ci doar a deschis jocul printr-o schema simplă (Gambitul Regelui) (…). Dar albul o să mute cu siguranță. Și Albul, dar și noi, așa-zișii spectatori, nu am fi surprinși ca Negrul să mute peste, și să nu respecte rândul. Deja a greșit – a se vedea partida din martie 1960 dintre Boris Spasky și Bobby Fisher”. Și acum continuăm ... Negrul le-a făcut pe amândouă: a sărit rândul și a și greșit.

            Pe data de 2 Decembrie 2019 apărea prima mutare a Negrului (vezi: https://www.buzoienii.ro/pentru-ce-functie-se-pregateste-a-candida-anul-viitor/?fbclid=IwAR2fE2O8GWKnvu-WqveTDNDEAO_EcNpmRMtUuS93aCMQFmzQHer0tFPE01Y). Materialul, ca multe altele ale aceluiaș autor, a rămas fără ecou, însă este de analizat în ”jocul nostru de șah”. Albul nu a mutat ci a așteptat ca Negrul să pice în eroare. Cu vigilența scăzută, probabil concentrată în alte direcții (bancă de gene, pod, comasări de școli, cazan pentru căldură etc – adică cam tot ce a ratat în municipiul ăsta!) Negrul a crezut că a dat șah mat doar prin scoaterea unui pion pe linia de atac. Pe ici, pe colo și galeria de pe marginea tablei de șah bătea darabana, agitată de grotescul partidei. Între timp Albul ridică mâna să facă mutarea, fără să atingă piesele de pe tablă (vezi: https://www.campusbuzau.ro/fostul-prefect-carmen-ichim-la-campus-tv-2/). Negrul repede, fără prea multe rațiuni împinge pionul de la E6 la E5, ceea ce naște: https://www.buzoienii.ro/altfel-n-ar-avea-nicio-sansa-in-fata-lui-toma-analiza/. Din punct de vedere al jocului pe tablă Negrul doar ce a și-a sacrificat un pion degeaba, fără nici o miză, fără să își creeze un avantaj cât de mic. Albul în continuare stă cu mâna deasupra pieselor și nu se grăbește să le atingă. De aceea Negrul crede că este rândul lui din nou, și deși schema de joc presupune scoaterea nebunului din zona de confort, de la F8, el greșește din nou. De data aceasta scoate regina, însă nu poate merge cu ea mai mult decât în spatele pionului sacrificat de la F6, vezi: https://opiniabuzau.ro/zbateri-politice-in-vederea-alegerilor-pentru-primaria-buzau/. Încercând o ”analiză” largă, ”independentă” ajunge la o concluzie încă din a doua frază, preconizând zbaterile cam degeaba, căci canditatul social-democrat, Constantin Toma, nu o să poată fi învins! Mesajul este unul foarte clar, fără echivoc, deși mulți spectator încă nici nu au apucat să găsească scaune pentru a ”privi” meciul. În opinia noastră Negrul tocmai ce a mai irosit o mișcare, însă, nota bene, cu Regina la E6 și ceilalți pioni pe aliniamentul A-H8 mișcările de ”trupe” nu sunt nici pe departe a fi încheiate. Așa că în continuare așteptăm mutarea Albului, care cu siguranță a remarcat că Regele de Negru este deja descoperit pe flancul stâng.

            Înloc de concluzii: https://www.nationalisti.ro/lista-ziarelor-publicatiilor-on-line-si-posturilor-tv-platite-din-bani-publici-de-primaria-buzau/ - listapublicațiilor ”independente” din Buzău și sumele lunare plătite către acestea de către Primăria municipiului Buzău pentru a rămâne ”independente”! – 230.000.000 ROL/lună!

DIDIMOS