DOSARELE LUI DIDIMOS - O nouă parodie a la Toma și șleahta de militaro-istorico-culturo-parașutați, evident pe bani publici sau Circ și panaramă pe bani publici și fără spectatori

securisti TOMA Vinatoru Benone PuricDupă gogomăniile din ultimele zile, a se vedea mega-minciuna cu raportul FITCH, pe care, a se citi printre rânduri zisele lui Toma (https://www.facebook.com/ConstantinTomaPrimar/videos/274635796837928/), Primăria Buzău l-a plătit din bani publici – și chiar și așa a ieșit cum nu se poate mai prost, treaba cu podul din Bariera Brăilei și tot așa, astăzi s-a mai consumat un episod demn de Cascadorii Râsului marca Primăria Municipiului Buzău.

În fața unui public numeros :)) adică 6 bone, 3 mămici sictirite de faptul că bebelușii lor trebuie să respire aerul infestat de Toma și militaurii omnipotenți, angajați ai primăriei și două clase de elevi de la Arte aduși cu japca, Toma s-a etalat alături de pseudo-personalitățile buzoiene ale momentului. Nu vorbim aici de colaboraționistul Puric, nici de non-directorul non-Băncii de Gene de la Buzău, nici de non-ilustrul coordonator al manualului de istorie locală – bun pentru împachetat borcanele de zacuscă, ori de alții câți s-au pozat pe acolo pentru firmamentul partidului, ci ne propunem să vorbim de Crâng. Acest parc sluțit de actualul edil în fel și chip, acest parc simbol al unei urbi jucată în picioare de marțafoii care dimineață de dimineață intră pe ușile nobilului Palat Comunal.

Crângul tocmai ce își scrie cea mai urâtă pagină din istoria sa seculară (nu milenară cum o trag băieții ăștia cu studii de buldoexcavatoriști – unii, se știu ei :D ). Braniște domnească, Crângul de astăzi nu are nimic de-a face cu Codrii Vlăsiei (povestea este mult prea lungă pentru a o dezvolta aici). Este adevărat că sunt câțiva stejari în Crâng a căror vârstă ar putea fi de 150 – 200 de ani, însă nici unul nu ajunge până în secolul al XVI-lea (al șaișpelea – pentru cei care își petrec diminețile în primărie urmărind materialele noastre!). Crângul de azi este pe locul pe care cândva erau celebrii Codri ai Vlăsiei ar fi cea mai nimerită exprimare, dar de! Oricum, astăzi Crângul a fost pângărit. Nimic nou pentru un alt simbol al Buzăului. O altă blasfemie este asocierea pe care Toma o tot încearcă cu Nicu Constantinescu, cu adevărat un celebru primar al Buzăului. (Nevoia celor mici de a se asocia unor nume cu adevărat mari izvorăște din neputință și micime!) De acum bizonii vor ști despre Stejarul lui Toma și nu despre Stejarul pictat de cu adevărat celebrul Ion Andreescu, pictor ce a locuit în urbea noastră între 1872 – 1878. Lucrarea ”Stejarul” a făcut parte din tezaurul românesc plecat și încă neîntors de la Moscova. Dar de, cu adevărat neinteresant, nu-i așa? Să vorbim despre importanța ”Stejarului” lui Andreescu? Despre stil și compoziție? Despre tehnica unică de redare a mișcării? Chiar că este desuet!

Și ca formula să fie completă, adică ”pâine și circ”, circul a continuat pe scena Teatrului ”George Ciprian”, Buzău cu o bălmăjeală a aceluiași Puric. Iar pâinea ... pentru cei de la masa mare, că doar nu pentru gură cască!

            Buzoieni, restul concluziilor le trageți singuri! Hai la vot și hai să nu uităm că: avem un oraș paralizat, avem un oraș transformat în pușculiță de partid, avem un primar care ne-a lăsat fără căldură în plină iarnă, avem un primar care ne-a lăsat fără apă caldă în plină caniculă, ne dă cu regularitate apă plină cu pământ la chiuvete și ne pune astfel sănătatea în pericol nouă și copiilor noștri, un primar care a închis școli, un primar care s-a debarasat de toți oamenii capabili care la un moment dat au fost în jurul lui, un primar care jignește femeile angajate în Primărie, un primar care a produs numai scandal și dezastru, un primar care ne-a îndatorat la toate băncile și instituțiile bancare posibile!

 

DIDIMOS