DOSARELE LUI DIDIMOS - Minciuna are picioare scurte, sau dispreț total la adresa buzoienilor

Toma pod BuzauMaterialul de față nu are pretenția de analiză, și nici nu se dorește a fi o sinteză a tuturor celor ce denotă disprețul total al primăriei municipiului Buzău față de locuitorii urbei noastre. Așa cum v-am obișnuit concluziile le trageți singuri și sperăm că ve-ți acționa în consecință, în deplină concordanță cu acestea.

-           Iunie 2019, în plină chermeză pe bani publici, recte groteștile spectacole din așa-zisa Drăgaică, podul din Bariera Brăilei se prăbușește, și doar o minune dumnezeiască a făcut să nu existe victime. Tot atunci edilul buzoian declară: „Practic a picat balustrada, partea pietonală. Din fericire nu a fost nimeni rănit, pe sub acest pod trec zilnic foarte multe autoturisme. Am avut noroc” (…) Circulaţia este blocată „pentru că nu ştiu ce se întâmplă, să nu se întâmple ceva grav. Experţii sunt aici”. (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/o-bucata-dintr-un-pod-circulat-s-a-prabusit-pe-soseaua-aflata-dedesubt-la-buzau-ultima-expertiza-facuta-in-2018-1149668). În realitate mică-reala și miștoul din Târg continua fără nici o problemă conform planului, căci astfel nu se mai încasa ”mălaiul”;

-           Iulie-august 2019, nu se întâmplă nimic vizbil; grija pentru buzoieni se diluează; dar dacă ne luăm după ”gura târgului” acum se negociază deja celebrele comisioane.

-           August-septembrie 2019, apar primele ”echipe de muncitori” care se fac că lucrează: ”toaletează” copacii, eliberează calea de acces;

-           septembrie 2019 – ianuarie 2020 (5 LUNI!!!) se lucrează de zor, adică de-a-n pixulea, la un pod de câteva zeci de metri, în contextul în care nu putem spune că am avut parte de o iarnă în adevăratul sens al cuvântului;

-           15 ianuarie 2020 – Toma, la un microfon plătit gras din bani publici, în fața unei camere plătită le fel de gras din bani publici, într-un limbaj semianalfabet, dominat de îîîîî și ăăăăă, anunță iminenta deschidere a circulației pe podul pe care încă se turna covorul asfaltic (sursa: https://www.facebook.com/ConstantinTomaPrimar/videos/563775124348768/); deși din cele peste 630 de comentarii ale postării majoritatea îi aduc injurii, nici măcar postacii de partid nu mai fac față revoltei buzoienilor, Toma este convins de ce i-au spus trepădușii, că lucrarea s-a terminat de executat.

-           2 februarie 2020 – pe pod NU se circulă, și nici nu se v-a circula prea curând!

Oare câți buzoieni mai crezi că prostești Tomo? Orașul este dat peste cap: parcări, sensuri unice și giratorii stabilite după ureche și pe genunchi, intersecții blocate, ambuteiaje și tot așa. Acum ai reușit să pui capac după ce ai dărâmat și podul de la ieșirea din municipiu, spre Brăila! Măi băiatule, ai distrus orașul! Nici cel mai prost buzoian nu mai pune botul la panseluțe, lalele și tufe specifice vegetației de Deltă cu care ai umplut orașul, lucru total de aiurea din toate punctele de vedere.

            Buzoieni, restul concluziilor le trageți singuri! Hai la vot și hai să nu uităm că: avem un oraș paralizat, avem un oraș transformat în pușculiță de partid, avem un primar care ne-a lăsat fără căldură în plină iarnă, avem un primar care ne-a lăsat fără apă caldă în plină caniculă, ne dă cu regularitate apă plină cu pământ la chiuvete și ne pune astfel sănătatea în pericol nouă și copiilor noștri, un primar care a închis școli, un primar care s-a debarasat de toți oamenii capabili care la un moment dat au fost în jurul lui, un primar care jignește femeile angajate în Primărie, un primar care a produs numai scandal și dezastru, un primar care ne-a îndatorat la toate băncile și instituțiile bancare posibile!

DIDIMOS