DOSARELE LUI DIDIMOS - La Buzău, singurul oraș cu program de 1 milion de euro pentru învățământ, COVID-19 este în weekend sau Adevărata față a autorităților și politicienilor în fața crizei (FOTO POSTARI)

didimos urgenta politicieni BZZilele acestea am aflat și noi că președintele o să declare Stare de Urgență. De pe canalele oficiale de comunicare aflăm ce trebuie să facem: să stăm în casă – acolo unde se poate, să nu ne panicăm, să nu dăm buzna în supermarketuri ș.a.m.d. Televiziunile, unele, îndeamnă la calm și transmit puncte de vedere pertinente, altele nu – așa sunt ele mai idioate, de, au și audiența necesară. Persoane mai mult sau mai puțin publice transmit mesaje de îndemn la calm, antipanicarde, conștiente fiind că au mulți urmăritori care cred în ceea ce le comunică. Conturile oficiale de pe rețelele de socializare ale unor instituții, companii etc fac același lucru.

            De aceea am făcut o radiografie a siturilor instituțiilor buzoiene, precum și a conturilor oamenilor așa-zis politici din Buzău. Situația, dacă nu ar fi gravă, este de tot râsul. Așa că haideți să purcedem împreună:

Instituția Prefectului – preia comunicatele oficiale ale Președintelui, Guvernului și Comitetului pentru Situații de Urgență prin Grupul de Comunicare. Destul de insipid, fără vreo intervenție ”personală”, dar de bun simț. Se putea face mai mult!

Primăria Municipiului Buzău – ultima postare activă este cu primarul faliment, cel mai incapabil primar al României vorbind despre minciuna de sistem AdServio, platformă prin care a făcut dispăruți 1 milion de euro din bani publici în timp ce restul țării utilizează platforme gratuite. Sperăm să ne explice asta și din zeghe.

DSP Buzău – nu există pe rețelele de socializare, ăștia nu au nimic de comentat, nimic de comunicat, să ne ia dracu pe toți că DSP-ului i se rupe de noi! Ei au grup privat! Probabil că acolo își planifică ”cursurile” de perfecționare la mare, la munte, în țară sau în străinătate.

Spitalul Județean Buzău – are informări preluate de la autoritățile centrale, dar ultima este de miercuri. Înțelegem că or fi fost ocupați, dar pentru un mesaj updatat era timp. Ce fac băieții/fetele de pe la PR sau Purtătorul de Cuvânt, sunt liberi weekendul acesta, nu-i așa?

Deci, concluzie: Instituțiilor buzoiene li se rupe de buzoieni. Mai aveați nevoie de argumente?

Hai să vedem și niște conturi personale:

Primarul faliment Toma – postare pentru buzoienii pe care îi invita zilele trecute să se înscrie în PSD este reprezentată de discursul lui Marcel Ciolacu. Despre situația din municipiu, vreun comunicat de presă canci! Zilele trecute țopăia ca papagalul în fața unei camere în fața consiliului că ieșise el din nu-știu-ce-ședință și rezolvase el lupta cu covid-ul 19! Halal, Rușine!

Viceprimarul Apostu – mult mai activ în acest sens, cu postări de încurajare și mesaje publice reale. Se vede că Apostu își ține singur contul în timp ce falimentarul plătește și pentru asa, știm noi cui! Bine așa Ionuț, dar încearcă să te distanțezi de buba de la Palat că viitorul lui apropiat este din ce în ce mai delicat în ceea ce privește poziția politică.

Senator PSD Lucian Romașcanu – preocupat să înjure, la propriu și la figurat membrii cabinetului PNL. Nici un mesaj preluat de la autorități, nici un mesaj personal de încurajare...nimic! Unde mai pui că ăsta a fost și ministru al culturii. Răsfoiți-i postările să vedeți limbaj de borfaș! Chiar dacă o să le șteargă nici o problemă, le-am salvat noi. Ne-am propus să îl facem celebru!

Sebastian Radu, Deputat PSD – foarte activ în acest weekend și de bun simț. Preia mesajele autorităților competente, pe personalizează și se adresează urmăritorilor săi. Așa da!

Sorin Lazăr, Deputat PSD – pe același calapod cu Romașcanu. Mișto-uri și săgeți la adresa Guvernului, asta în contextul în care țara arde. Bravo măi băiatule! Las că avem grijă la vot! Tu și cu Romașcanu o să fiți în primii 5 la Buzău, nu?

Ionela Dobrică, Deputat PSD – foarte activă în weekend, face ceea ce trebuie făcut. Postează mesaje ce îndeamnă la calm, adoptarea de măsuri de prevenție. Bravo! Încă un exemplu de așa da!

Cristi Romanescu, Deputat PNL – alesul este probabil preocupat de validarea candidaturilor pentru alegeri. Nu înțeleg cum nu are timp de o postare ceva, mai ales că înțeleg că este, pe bună dreptate, în autoizolare. Îi doresc multă sănătate, însă atenție și la latura de comunicare publică, mai ales în calitatea/demnitatea publică pe care o deține.

Dorin Bădulescu, Senator – ultima postare 8 Martie, prin care urează primăvară fericită doamnelor! No comment în rest.

Adrian Mocanu, Deputat – activitate în regulă. Transmite prin preluare mesajele autorităților, ține cetățenii la curent cu ultimele evoluții la nivel județean și la nivel național! Încă un rar exemplu de așa DA!

Marcel Ciolacu, PSD – no comment!

Și exemplele pot continua, dar o să ne oprim aici! Concluziile le trageți dumneavoastră. Și dacă tot stați acasă zilele acestea, faceți un efort și verificați conturile oficiale, dar și pe cele personale, ale instituțiilor, dar și persoanelor publice din urbea noastră, faceți notițe și nu îi uitați la vot!

DIDIMOS