VIDEO - SPAIMELE ROMANILOR – Vedeti imagini cu un angajator care isi striga disperarea din cauza ca economia are de suferit in starea de urgenta: „O sa iasa lumea in strada si o sa va faca scandal…

Spaimele romanilor fara job covidDincolo de masurile guvernamentale pentru prevenirea raspandirii coronavirusului (masuri de inteles pana la un punct), persista o intrebare teribil de apasatoare: ce se intampla cu economia? Cine garanteaza ca micile afaceri nu vor muri vazand cu ochii, din cauza ca au fost nevoite sa-si reduca sau chiar sa-si suspende activitatea pe timpul starii de urgenta?

Problema nu ne preocupa nu numai pe noi, o parte a presei, ci si pe romanii care isi vad amenintate slujbele sau firmele prin care ei insisi au creat locuri de munca. Nu vrem sa cobim, dar regimul PNL-Iohannis ar face bine sa se gandeasca extrem de temeinic la efectul de bulgare de zapada pe care risca sa-l aiba aceasta carantina nationala.

Un astfel de roman impins pana la capatul rabdarii este un antreprenor din Caras-Severin, care – dupa cum puteti vedea mai jos – le striga in fata jandarmilor ca oricand pot iesi in strada zeci de mii de romani carora le va fi ajuns cutitul la os. In paranteza fie spus: omul era nemultumit de faptul ca fortele de ordine i-au amendat un angajat prins fara legitimatie de serviciu, adeverinta de la angajator si declaratie pe propria raspundere, pentru simplul fapt ca acesta coborase doar ca sa-si cumpere tigari.

Inainte sa va prezentam filmarea, precizam ca nu instigam la violenta sau la nerespectarea restrictiilor. Fie ca ne convin sau nu, toate deciziile impuse de autoritati trebuie respectate. Dar presedintele Klaus Iohannis (foto dreapta), premierul Ludovic Orban (foto centru) si ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (foto stanga), cei mai importanti factori de decizie acum, pe timp de criza, ar trebui sa se gandeasca foarte atent nu doar la masurile sanitare, ci si la starea de spirit a romanilor care – repetam – se tem ca raman fara loc de munca si fara bani.

Iar starea de spirit a antreprenorului de mai jos este impartasita de un numar teribil de mare de romani, chiar daca acestia nu se exprima foarte vizibil. Nici nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, ci doar sa verificati aici si aici, ca sa vedeti ca videoclipul a insumat aproape 200.000 de distribuiri si peste 3,5 milioane de vizualizari pe Facebook pana la momentul scrierii acestui articol.

Iata cele mai importante strigate de revolta ale patronului care si-a vazut angajatul amendat de catre jandarmi (vezi video):

„O sa iasa lumea in strada si o sa va faca scandal! (...) O sa iasa lumea in strada si o sa va dea in cap. (...) Eu scot toata lumea in strada. (...) Am iesit sa amendam oamenii? Asa ajutam oamenii din Caras-Severin? (...) Nu va e rusine ce faceti cu poporul asta? (...) Fir-ar mama ei sa fie de boala! Voi vreti sa inchideti toata Romania? (...) Tu esti om si eu sunt om. Si o sa vedeti: cand ies 20.000 de oameni in strada cu topoarele, o sa fie grav. Primul pistol eu mi-l cumpar (ca ai de unde sa-ti cumperi de toate) si o sa fie razboi aici, in Romania. Razboi – jur pe viata mea. Razboi o sa fie – asculta-ma ce-ti spun! Ma calmez eu cand scot toata lumea in strada. Ca daca nu a scos nimeni zilele astea, eu o scot in strada. Tu nu ma cunosti pe mine, dar eu scot 200 de oameni la apel in strada – am deja stransi. Pentru ca noi sugem p... aici si voi nu vedeti ce fac astia cu noi aici.

Lasa-ne sa mergem la lucru, ca n-o sa ai bani nici tu, nici eu, nici nimeni! Lasa-ma sa merg la lucru, omule, sa lucrez! (...) Lasati lumea sa lucreze, nu le dati amenzi! Tu daca ai fi ca mine, n-ai avea de unde sa-ti platesti amenda. Voi dati avertizari, bagati lumea in casa care n-are treaba! Dar nu luati lumea peste picior, ca voi va permiteti! (...) Lasa ordonanta de Armata! Suntem oameni – mergem la lucru”.

Sursa: https://m.luju.ro/spaimele-romanilor-vedeti-imagini-cu-un-angajator-care-isi-striga-disperarea-din-cauza-ca-economia-are-de-suferit-in-starea-de-urgenta-o-sa-iasa-lumea-in-strada-si-o-sa-va-faca-scandal-voi-vreti-sa-inchideti-toata-romania-lasa-ne-sa-mergem-la-lucru-ca-n-o