DOSARELE LUI DIDIMOS - Covid-19 și dărâmarea unor mituri false sau “De Covid” cad falșii profeți!

Pendemie de prostie CovidÎncă de la începutul acestui material menționez faptul că prin sintagma ”falșii profeți” definesc în cazul de față pe acele ”somități” de carton ale societății românești, ”somități” create de ignoranța, prostia, incultura și habarnismul unei mari părți a societății românești. În general societățile inculte produc monști. Unora istoria le-a permis să se manifeste în plenitudinea lor, altora istoria le-a tăiat creanga de sub picioare când încă nu era prea târziu. Îndeobște societatea cu o educație precară este predispusă la a promova non-valori, de a urma precum oile spre abator pe cei care mint frumos, de a-i iubi pe cei care urcă cu picioarele pe scaun. Este simplu să observăm că în societățile educate astfel de personaje sunt marginalizate, eliminate din planul social, și aruncate în obscuritate.

 

Acelea sunt societățile echilibrate emoțional, sunt societățile unde învățământul, arta, cultura, bunul gust și valorile socio-morale sunt cultivate de la cele mai mici vârste. Celelalte sunt societățile în care litera de lege o reprezintă ignoranța, lipsa unui sistem de învățământ bazat pe norme morale și valori autentice. Sunt societățile ce netezesc calea către vârf pentru cei cu unghiile ascuțite, nu pentru cei cu mâinile curate.

            Criza generată de răspândirea noului coronavirus, covid-19, poate fi percepută în diferite feluri. În cazul nostru ar putea fi acel vânt care curăță grâul de neghină. Astfel spus, urma a ales, și s-a ales. Așa-zise valori socio-culturale ce s-au cocoțat pe frontispiciul societății românești nu au văzut capătul stâlpului și au vrut să urce ceva mai sus, așa că inevitabilul s-a produs! Și-au rupt gâtul (evident, a se vedea sensul figurat al expresiei).

            Până mai deunăzi un anume preot Necula, unde mai pui și profesor universitar la Sibiu, nelipsit de pe micile ecrane și din primele pagini, într-o emisiune tv și-a dat atât de tare cu stângul în dreptul, încât criticile cele mai aprige la adresa sa vin chiar de la cei care mai ieri ”se uitau în gura lui”. Angajat al statului român preotul-profesor a ales să se exprime tocmai împotriva autorității statului român. Bun, rău, cum o fi el, însă nu este prea cuvios, nu-i așa? Mai mult, aprig conducător de oști apărătoare ale familiei tradiționale în lupta cu ”diavolicescul stat”, în aceeași emisiune cumplitul preot s-a exprimat și în legătură cu instituția Bisericii, și în legătură cu învățământul (n.b. dumnealui încasând salariu de profesor de la statul român), și referitor la măsurile luate de autoritățile române în prevenirea răspândirii acestei molime a zilelor noastre.

            Un alt ”nume greu” care și-a dat ”arama pe față” zilele acestea este ilustrul Streinu Cercel, celebrul director al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București. Tocmai pentru că mulți îl considerau o somitate în domeniul în care activează a fost interpelat în legătură cu această pandemie care ne omoară pe capete. Știindu-se de o incompetență incomensurabilă ar fi trebuit să se retragă într-o gaură de șarpe și să stea acolo până la finalizarea problemei. Dar, știți vorba aceea cu fudulul! Așa că marele doctor, manager, cercetător, plenipotențiar, savant, academician etc a ales calea faimei. De aici până la bușitura de pământ a fost doar un pas. Astfel domn doctor s-a dovedit un incompetent cu doișpe clase, un pafarist de două parale care nu are habar nici dacă spirtul este o soluție biocidă sau nu. Prins între agramatisme incalificabile pentru un doctor: „Bolnavii nu sunt infectaţi cu nosocomiale, sunt doar colonizaţi” – declarație din 2015 în legătură cu victimele de la Colectiv, și mirobolantul Plan de Salvare al Umanității, PSD-istul Streinu Cercel a reușit să ajungă un fel de păcală al României anului 2020. (pentru lămuriri suplimentare vezi: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/de-la-gripa-aviara-si-porcina-la-coronavirus-declaratiile-controversate-ale-lui-adrian-streinu-cercel-1295609). Păreristo-habarnistul Streinu Cercel, protejat al guvernelor PSD-iste care au măcinat România episodic timp de 30 de ani, și-a dovedit incompentența profesională cam în toate cazurile când oamenii l-au interpelat și au apelat cu încredere la opinia lui de specialist (sic!). O serie cvas-completă a aberațiilor lui Streinu Cercel au realizat colegii de la DIGI24 (vezi link-ul de mai sus), însă o să preluăm selectiv câteva dintre ele aici: Streinu Cercel, iunie 2006 „Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceştia vor muri. Oamenii trebuie să ştie că ne aşteptăm la un virus foarte agresiv”, în legătură cu gripa aviară. În realitate au murit câteva sute de mii de zburătoare. În 2009, probabil chiar știa el ceva încă de pe atunci, Streinu Cercel este primul român care s-a vaccinat împotriva gripei porcine . Cert este că un individ ca ăsta, pe care mulți chiar l-au crezut a fi o somitate în domeniul în care activează, încasează salariul de director de 19 ani. Nu vreau să fiu rău dar pe ăsta nu aș avea curaj nici să îl trimit să îmi cumpere bere de la nonstop-ul din colțul străzii!

            Un alt personaj, formator de opinie pe la televizor și apoi mare europarlamentar, Rareș Bogdan, face parte din categoria celor care și-au rupt gâtul în acest zile, când tocmai de celeritate avem nevoie. Deși începuse bine, cel puțin la nivel declarativ, și avusese curajul de a se lua inclusiv de primul-ministru – lucru deloc rău până la urmă în contextul respectiv, se pare că omului proaspăt politic nu i-a priit carantina și și-a dat cu stângul în dreptul rău de tot. După ce anunța în premieră cvasi-mondialo-universalo-mega-cosmică descoperirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus covid-19, Rareș Bogdan mai apare și într-o înregistrare a unei convorbiri private cu mirobolantul localnic senator, nimeni altul decât Lucian Romașcanu, știți voi, cel care îi spunea ”idiot” senatorului Vergil Chițac, după ce omul fusese diagnosticat cu covid-19. Oricum, Rareș Bogdan, ”om din popor domle” – spunea cineva acum câteva luni (ieri l-am sunat pe acel cineva și nu pot reproduce ce a spus; cert este că omul și-a revizuit opinia  ), mai bine stătea la pupitru și o făcea pe durul, că nu de alta, dar sub țipete ascunzi cel mai bine prostia, și nu țopăia direct în Parlamentul European pe banii noștri. Omul face parte din pleiada celor care s-au șifonat destul de rău săptămânile acestea.

            Omul zilei însă, de departe, la o diferență mică de Streinu Cercel, buzoian get-beget, om de-al casei lui Toma , cetățean de onoare, cred că și cu moaca pe calendarul tipărit cu bani publici de Primăria Buzău, cu stejar în Crâng, cu teșchereaua plină pe spinarea buzoienilor de la toate așa-zisele spectacole organizate la Buzău de către Primărie, nimeni altul decât marele puric. Dovedit colaborator al Securității, apărător închipuit al valorilor tradiționale românești, Puric a reușit să convingă multă lume în legătură cu intelectul desăvârșit și multitudinea așa-ziselor cunoștințe despre poporul român, și mai ales despre valorile acestuia. Știți cum e vorba cu Chiorul Împărat în Țara Orbilor? Ei uite că fie orbii au început să vadă, ori chiorul și-a scos ochiul cu sceptrul!

            Despre Toma ce să mai spunem? Mai are sens? Adservio de 1 milion de euro: inutil; lavoare ca în taberele de refugiați în timp ce în lumea civilizată de prin România se folosesc tuneluri dezinfectante; FITCH; TransBus; minciuni pe bandă în presa plătită; abuzuri împotriva culturii; abuzuri împotriva învățământului; bulbi de lalele din Olanda plantați în Crâng și îmbolnăvirea din senin a copacilor din Crâng cu ciuperca olandeză (sic!); panseluțe; Iazul Morilor; parandărături la chermeze: Drăgaică, Festivalul lui nea Benny, Toamna buzoiană, Festivalul Tomatelor ș.a.; Banca de Gene; congresul dacopaților și cărțile pseudo științifice ale lui Vâlfoi publicate pe banii buzoienilor și câte și mai câte (urmează să le adunăm într-un material substanțial într-un viitor nu prea îndepărtat; pe ale lui și pe ale prietenilor lui  ). Acum, colac peste pupăză s-a mai deschis și un Dosar Penal, în rem ce este drept, dar care îi bate la ușă. Mare lucru nu o să se întâmple, căci în fieful revoluționarului Ciolacu nu o să aibe nimeni curaj să aplice legea împotriva vreunui psd-ist.

            În loc de concluzie: Oameni buni uitați-vă bine la ei, și nu mă refer aici doar la cei descriși mai sus! Acești oameni, unii parșivi, alții incompetenți, alții nesimțiți, alții obraznici până la idioțenie, unii de-a dreptul schizofrenici, alții hoți ajung să ne decidă soarta! Nouă și copiilor noștri! Plantați în funcții cheie, în Parlament sau prin poziții de directori la diferite instituții, au dezvoltat adevărate caracatițe! Fără voturile voastre ar fi muritori de foame. Mulți nu au o meserie, nu au muncit o zi în viața lor! Alegeți-vă valorile cu mai mare grijă! Atenție la cei care încearcă să vă deschidă ochii! Atenție la cei la care merită să vă uitați, și pe care merită să îi luați în considerare! Ăștia, TOȚI, sunt compromiși. Au fost de la început, dar nu i-ați văzut! Este timpul să deschidem ochii! Nu vă ascundeți după ”nu am pe cine să votez”, căci nu ne disculpă pe nici unul. Aveți oameni de încredere, oameni în care v-ați încrede, dar nu sunt în politică? Se poate candida și independent pentru ORICE funcție publică în statul român. Împingeți oamenii de încredere de la spate, oamenii în care vă puneți speranțe reale de mai bine pentru voi și pentru copiii voștri! Dar ăștia NU mai au ce căuta în politică! Le dați miliardele țării pe mână! Le dați puterea de a decide, și au dovedit că nu o fac în interesul nostru, ci o fac în interesul lor și al neamurilor lor!

DIDIMOS