Dosarele lui Didimos – In plina pandemie de balamuc: PSD-ul pe făraș/Toma minte și înjură ca la ușa cortului; Romașcanu falsifică jenant și își aduce aminte cum era directoraș la tabloide…

balamucul lui Toma BuzauApropierea mult așteptatei așa-zise eliberări din carantină face ca lupta politică să se ascută din ce în ce mai mult. Este tot mai clar, pentru noi, votanții, că tomii, romașcanii și ciolacii au tras multe învățăminte din această perioadă. Fără vreun interes pentru poporul român, fără vreun interes pentru buzoianul de rând și cu gândul la iachturile și viloaiele lor nesimțite, ăștia – că nu am cum să le spun altfel, își simt foarte aproape sfârșitul politic. Până și Viorica Dăncilă a ajuns să le sufle în ceafă, iar baronii precum cei de la Vaslui sau Vrancea au început să ridice din sprâncene. Dar, hai să le luăm pe rând:

Toma minte și înjură ca la ușa cortului: Nu văd pentru cine ar fi o surpriză huliganismul babuinoid al unuia căruia îi cade sapa când deschide buletinul. Că Toma are o educație precară am văzut și cu alte ocazii (https://www.newsbuzau.ro/eveniment/10662-campanie-electorala-pe-fata-a-ips-ciprinel-crasnel-la-sfintirea-bisericii-din-simileasca-veche-27-11-2016-dupa-sfintire-s-au-retras-la-chef-intr-o-locatie-de-a-lui-cazma?fbclid=IwAR35sWHewRbPKbCZHaph2dndxc6ItVI6wDm8vETtQDPaJ2UCiF0jEvEAutg), că înjură ca birjarii știm, că minte de îngheață apele cunoaștem – și am dovedit de atâtea ori, că nu are scrupule iarăși știm, tocmai de aceea nu a surprins pe nimeni cu o nouă declarație dată presei, sau mai bine zis ”preșei” aservite pe banii noștri. Ce a surprins însă este atacul la Prefect, în contextul în care Prefectul Județului Buzău a acționat normal în condițiile în care "Comitet al lui Pistol" a împuit Poșta cu Covid-19. Toma, despre care Prefectura a declarat mai voalat, că a înjurat când a fost sunat să i se comunice decizia, s-a supărat ca văcarul pe sat că nu a fost și el întrebat. Că nu l-au pus și pe el în comitetul pentru situații de urgență, că nu îl bagă și pe el nimeni în seamă. Așa cum îl știm, dar mai puțin țopăit de picioare, ne aducem aminte de el pe pod la Marghiloman sau în fața clădirii Consiliului Județean, ținteșteanul Toma a vorbit el despre cum sunt oropsiți săracii locuitori ai cartierului carantinat; despre eforturile pe care le face el și cum sărăcește că nu mai poate organiza Drăgaica, că i se sparge buba Adservio în fața gratuitului ZOOM, că a plătit degeaba carțile lui Vâlfoi, că directorul Băncii de Gene a ajuns la sprâncene, că.. câte și mai câte! Că.. cât de deștept este el, că lavoarele lui folosite în taberele de refugiați sunt cele mai minunate, că îl ajung din urmă dosarele penale, că autobuzele lui Gică sunt anti-covid, ehee...!

Romașcanu falsifică jenant și își aduce aminte cum era directoraș la tabloide: după ce Președintele României a tras PSD-ul de urechi și l-a pus la colț cu genunchii pe coji de nucă, purtătorul de vorbe, nimeni altul decâââât Lucian Romașcanu (ăla cu #idiotulidioților, vă aduceți voi aminte!?), iese în fața publicului psd-ist, cu o minciună cât Carul Mare. Supărat nevoie mare, omniprezentul invitat la Antene falsifică (-nu o zicem numai noi, ci și presa centrală: https://www.aktual24.ro/fake-news-de-proportii-in-conferinta-de-presa-a-psd-au-falsificat-un-moment-cu-klaus-iohannis-video/ sau https://dialogonline.ro/2020/05/04/manipulare-marca-psd-au-falsificat-o-imagine-cu-klaus-iohannis-mintind-intr-o-conferinta-de-presa/) o știre de acum câțiva ani, care ar fi trebuit să inducă ideea că Președintele Iohannis a ascultat solemn, cu mâna la piept, imnul așa-zisului Ținut Secuiesc. Tupeul cancanist, asumat de PSD, demonstrează disperarea din sânul ”grupării de la Buzău” că ar putea pierde frâiele puterii în propriul partid. O astfel de ordinărie nu poate decât să ne transmită un mesaj clar: psd-ul este pe făraș, și știe acest lucru, în ciuda gogoșilor cu sondajele fabricate pe genunchi. Cu disperarea omului care se înneacă se apucă de orice prinde și o să îi tragă în jos și pe cei care l-ar putea salva, psd-ul și implicit România pare să scape de buzioenizare, așa cum a scăpat și de teleormanizare. Sperăm că în același mod, mai puțin bătaia aplicată demonstranților pentru o țară normală.

Ciolacu încearcă să ascundă faptul că a știut, a discutat și a lăsat să treacă Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc, parte a trocului ordinar PSD-UDMR: scandalul care a făcut ca psd-ul să o ia peste bot de la Președintele țării este bine cunoscut. PSD a încercat să treacă tacit o lege care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc, subiect despre care am scris și noi (https://www.newsbuzau.ro/editoriale/42532-dosarele-lui-didimos-la-102-ani-de-la-marea-unire-psd-ul-se-face-ca-uita-de-o-lege-prin-care-ungurii-obtin-autonomia-tinutului-secuiesc-szekelyfoeld-primarul-buzaului-intineaza-memoria-celor-cazuti-in-decembrie-1989-iar-senatorul-lucian-romascanu-da-un-su), dar nu i-a ieșit pasența deoarece ”urechile” președintelui Johannis au fost bine ascuțite de data aceasta. Și cum 1000 de vorbe nu fac o iotă, nu o să încercăm să vă demonstrăm cu prea multă polologhie minciuna lui Ciolacu, ci o să redăm exact stenograma cu cuvintele "buzoianului nostru" - Alfred Simonis: Domnul Paşcan are o modificare de făcut la ordinea de zi pentru săptămâna viitoare. Marius Paşcan: Da, domnule preşedinte. Este un proiect cu termen care trece de noi în 25; eu vă propun, pentru că nu se ştie când vom mai avea plen, PL-x 670 să fie adus de pe poziţia 112, să fie adus pe poziţia cinci. Varujan Pambuccian: Despre ce e vorba în proiect? Marius Paşcan: Da. Este autonomia Ţinutului Secuiesc, aşa este şi... Atenţie! Dacă nu-l dezbatem, va trece de noi în 25 şi merge la Senat. Şi de aceea vă cer... Dar preferaţi să nu-l discutăm deloc? Aveţi ceva...? Alfred Simonis: Bun. Supun votului propunerea făcută de domnul Paşcan. Cine este pentru? Împotrivă? Se abţine cineva? O abţinere şi un vot împotrivă. Adoptat. Două abţineri. Dar despre ce e vorba, că nici măcar n-am văzut... Bun. Mergem mai departe. Dacă mai sunt intervenţii la ordinea de zi? Dacă nu, vă supun votului ordinea de zi, cu această modificare făcută în Comitet. Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri? Nu sunt. Adoptat” (sursa: https://adevarul.ro/news/politica/stenograme-psd-tratat-indolenta-autonomia-Tinutului-secuiesc-pmp-avertizat-legea-trece-tacit-lider-psd-despre-e-vorba-n-am-vazutv-1_5eaaa3815163ec4271483e98/index.html). Unde este Marcel Ciolacu, neștiutorul? Uite aici:

Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc; Pl-x 670/2019; (adoptată propunerea legislativă ca urmare a depăşirii termenului constituţional.) 

           consulta fisa PL nr. 670/2019

După o scurtă pauză

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

În perioada aceasta, de 5 minute, vă informez că în conformitate cu prevederile art. 15 alin. (2) şi alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, publicată astăzi...

Acestea sunt?

Iniţiativele legislative pentru care Camera Deputaţilor este primă Cameră sesizată şi ale căror termene pentru dezbatere şi vot final au fost depăşite.

1. Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc; Pl-x 670/2019; lege organică; primă Cameră sesizată.

Data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final - 25 martie 2020.

(sursa: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.stenograma?ids=8147&idm=12)

În loc de concluzii: PSD, și mai ales organizația de la Buzău este la limita superioară a disperării. Abonații la contractele dubioase sunt tot mai stresați că buzoienii le pot tăia macaroana de la fabrica de bani prin vot. Postacii încep să dea din nas. Conturile false s-au înroșit în a susține ”realizările lui Toma”, "preșa" încă rezistă, căci încă mai sunt bani. Panseluțele, lalelele și Iazul Morilor nu mai au efect. Între timp, de la vârf, se continuă cu minciunile care par a jigni din ce în ce mai mult inteligența votanților. Mai nou, după ce CEDO a făcut cu ouă și cu oțet pe același PSD care a căutat eliberarea cu orice preț a lui Dragnea, CCR=PSD a anulat amenzile celor care și-au bătut joc de carantină și de toate măsurile de siguranță din această perioadă. Așa că, dragi buzoieni, aveți mare grijă la puterea votului pe care încă o avem. Au pierdut Buzăul de 3 ori anul trecut (europarlamentare și două tururi la prezindețiale); haideți să îi trimitem pe fiecare la locul lui, să își vadă de falimente, cancanuri și altele. Nu mai au ce căuta cu mâna în buzunarele noastre.

DIDIMOS