Doua masuri ingrijoratoare (BIG BROTHER): Suedia înființează Poliția Gândirii pentru a combate „atacurile psihologice” si Sănătatea oamenilor va fi monitorizată cu o aplicaţie obligatorie, în China. Restricţiile, impuse pe baza „scorului de sănătate”

Big BrotherGuvernul de la Stockholm lucrează la crearea unei agenții care să depisteze și să contracareze „operațiunile psihologice” (psyops) îndreptate împotriva Suediei.

Noua Autoritate de Apărare Psihologică ca fi însărcinată cu protejarea „liberei formări a opiniei” (sic!) în Suedia, împotriva „psyops”, oferind cetățenilor o „imagine diferită” a țării decât cea prezentată de „adversar”, relatează site-ul Samhällsnytt.

Necesitatea creeării respectivei agenții este rezultatul unui studiu, care a fost anunțat pentru prima dată în 2018 de către actualul premier suedez social-democrat, Stefan Löfven.

Anders Danielsson, fostul șef al Biroului suedez pentru Migrații, a fost numit să onducă grupul de evaluare a situației. Acesta a ajuns la concluzia că este necesară „susținerea, întărirea și coordonarea rezistenței globale a societății din punct de vedere al apărării psihologice” față de operațiunile psihologice aparținând adversarilor deopotrivă străini și naționali.

Site-ul Samhällsnytt a intrat în posesia anumitor mesaje interne, expediate de funcționari ai Agenției pentru Protecție Civilă, din cadrul Ministerului Apărării, în ianuarie 2019, care arată că noua Autoritate va fi abilitată să restrângă libertatea presei și a opiniei, sporind autoritatea statului.

Ea va lucra în strânsă colaborare cu serviciile secrete suedeze.

Autoritatea va avea ca sarcină „identificarea, analizarea și contracararea influenței inoportune a informațiilor și a altor informații înșelătoare vizând Suedia sau interesele suedeze”, potrivit lui Danielsson.

„Valorile (Suediei) sunt supuse unei influențe nefaste din partea puterilor străine, pentru a provoca dezbinări. Acest fapt poate duce la o pierdere a încrederii în democrație și a scăderii participării electorale.”

Printre exemplele date de operațiuni psihologice care urmează să fie combătute se numără atacurile cibernetice și acțiunile de influențare a politicienilor, instituțiilor, companiilor, ziariștilor și cercetătorilor.

Psyops se pot manifesta sub forma „zvonurilor și altor informații false”.

În acest scop, analiza propune ca viitoarea Autoritate să cuprindă un centru național de apărare psihologică, care va trebui să contracareze această influență nefastă asupra Suediei.

Guvernul speră să înființeze autoritatea anti-psyops până în 2022.

Autor: Adrian Pătrușcă27 mai 2020

Sănătatea oamenilor va fi monitorizată cu o aplicaţie obligatorie, în China. Restricţiile, impuse pe baza „scorului de sănătate”

Oraşul chinez Hangzhou ar putea fi primul oraş în care o aplicaţie de monitorizare a sănătăţii ca metodă de contracarare a coronavirusului sau altor astfel de virusuri va fi folosită în mod obligatoriu şi permanent de toţi cei 10 milioane de rezidenţi ai săi, scrie The Guardian.

Autorităţile locale din Hangzhou au anunţat că au de gând să lanseze o versiune mai complexă a aplicaţiei pentru monitorizarea permanentă a sănătăţii rezidenţilor. Aplicaţia afişează un scor de la 0 la 100 care creşte bazat pe obiceiurile sănătoase ale persoanei şi scade în funcţie de cele nesănătoase. Activitatea fizică şi somnul corespunzător sunt recompensate cu astfel de puncte în timpul ce fumatul sau consumul de alcool sunt penalizate. Scorul iniţial este generat în funcţie de istoricul medical al persoanei şi de afecţiunile şi bolile de care suferă.

Conform presei chineze, autorităţile din oraş plănuiesc să aibă aplicaţia gata până la finalul lunii următoare. Comisia de sănătate din Hangzhou spune că sistemul propus este menit să funcţioneze ca „un strat adiţional de siguranţă pentru sănătatea şi imunitatea cetăţenilor”.

CNN scrie că aplicaţia care va fi folosită în Hangzhou generează un scor individual bazat pe probleme de sănătate pre-existente, verificări recente ale stării de sănătate, obiceiuri şi stil de viaţă ale persoanei – cât de mult a băut alcool, fumat, făcut sport şi dormit în fiecare zi. „Scorul de sănătate” va fi înscris într-un cod QR accesibil de pe telefon şi care va fi scanat la intrarea în magazine sau alte spaţii publice.

Mai mult, aplicaţia poate fi folosită şi ca metodă de a monitoriza circulaţia indivizilor pentru a identifica ce locuri au vizitat şi cu cine au intrat în contact.

Surse: EVZ.ro si digi24.ro