DOSARELE LUI DIDIMOS - ”Alexandru Marghiloman este o moștenire pe care trebuie să o punem în valoare” – declaratia tampa a edilului faliment

Grajduri darapanate MarghilomanAceasta este declarația edilului buzoian apărută în oficiosul Opinia zilele trecute (https://opiniabuzau.ro/toma-alexandru-marghiloman-o-mostenire-pe-care-trebuie-sa-o-punem-in-valoare/?fbclid=IwAR2ktlx0HIJKF1O-buV4AlGyvhOAyU5QCXwhFVQMUqhZS3tZDmyufp0CXhE). Perfect de acord, de data aceasta, cu primarul!!! Cu toate acestea, așa cum deja ne-am obișnuit cititorii, o să dezvoltăm puțin știrea, ca să o apropiem de adevăr.

         De ceva vreme, Toma Constantin, primarul municipiului Buzău se agită să aducă în amintirea buzoienilor două mari personalități ale urbei: primarul Nicu Constantinescu și pe Alexandru Marghiloman. Cu primul încearcă să se identifice – mare eroare, cu cel de-al doilea caută să se legitimeze – altă mare eroare. Prin urmare, primarul Buzăului, secondat de scribii de curte organizează tot felul de acțiuni așa-zis culturale în ceea ce se cheamă ”Centrul Cultural Alexandru Marghiloman”, de fapt Vila Albatros din parcul cu același nume. Astfel că presa de partid tot ni-l prezintă pe marele edil cuvântând la microfon în fosta cameră de zi a celui care a fost unul dintre cei mai sacrificați, pe nedrept spunem noi, oameni politici ai României moderne. Toți cei implicați în astfel de simulacre uită să menționeze, chiar și în subsol undeva, că meritul pentru restaurarea acelui unic monument arhitectural NU aparține actualului primar ci fostului primar, atât de hulit de actualii ocupanți ai Palatului Comunal. Iubitor de populism ieftin și fără fond, actualul edil a fost dovedit că joacă în picioare (la figurat) simboluri locale și naționale. Totul pentru o imagine utopică a unui iubitor de artă, cultură și mai nou istorie și geografie locală. În realitate dragostea și cinstea pentru Alexandru Marghiloman se reduce la același populism de doi bani, deșănțat și parvenit. De ce spunem acest lucru? Simplu: în timpul ”domniei lui Toma întâiul” complexul Vilei Albatros nu numai că a fost lăsat în paragină, ba chiar am putea spune că a fost și vandalizat. Cum așa? Simplu. Construcția din spatele Vilei Albatros unde cu fast nejustificat Toma se ”dă mare” cu Alexandru Marghiloman și Vâlfoi se dă inteligent, este o ruină ce pune în pericol viețile tuturor celor care trec prin zonă (sursa foto: http://jurnaldecurbura.blogspot.com/2019/07/o-poveste-din-parcul-marghiloman.html). Fostele grajduri unde au crescut caii atât de iubiți de Alexandru Marghiloman, deși sunt monumente istorice, sunt folosite pentru sculele și uneltele celor de la Urbis (sursa foto: http://www.wikiwand.com/ro/Conacul_Marghiloman_din_Buz%C4%83u). Toate acestea după ce în 2018 edilul mințea prin preșa de casă, aia plătită cu greu din bani publici, că o să investească 2 milioane de euro să facă nu-știu-ce-hipodrom! (sursa: https://www.buzoienii.ro/iata-care-va-fi-acesta-toma-vom-investi-aici-2-milioane-de-euro/). Realitatea este cu totul alta, iar cum minciuna are picioare scurte, îl invităm pe primarul Buzăului să NU mai mânjească amintirea unor oameni de vază ai acestui minunat oraș.

Concluzii: Într-un oraș în care podurile cad peste oameni în timp ce primarul dansează în Drăgaică, într-un oraș fără apă caldă în vreme de caniculă și fără căldură în apartamente, școli și grădinițe iarna, într-un oraș în care NICI UN investitor nu are curaj să își arunce banii edilul umblă cu fofârlica prin trecutul glorios ca păduchele prin păr, doar doar de o să se aciueze undeva. Nu domnule primar: NU vă puteți identifica cu Nicu Constantinescu, NU vă puteți legitima cu Alexandru Marghiloman, NU vă puteți ”da mare” cu nimeni! Și ce este mai important, NU mai puteți prosti atâția buzoieni, așa cum ați făcut în 2016, braț la braț cu PSD-ul! Ați pierdut 3 alegeri în 2019, vă dorim să le pierdeți și pe cele din 2020 și să ajungeți să dați socoteală, morală cel puțin, pentru toate cele câte le-ați săvârșit împotriva intereselor legitime ale locuitorilor acestui oraș!

DIDIMOS