Cand justitia si politica devin dusmanii omului si lupta impotriva binelui - sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-19 au plecat din spitale și centrele de carantinare după decizia CCR. Cine ne apara de justitie?

bolnavi covidZiarele sunt pline de relatari privind "bomba epidemiologica" aruncata de politrucii din CCR si inconstienta unora de la Guvern. București, Sibiu, Dolj, Teleorman – acestea sunt doar câteva dintre zonele din care sute de pacienți internați în spital cu diagnosticul coronavirus sau persoane carantinate pentru că veneau din zone roșii au plecat pe proprie răspundere, arată presa locală. Plecările au fost posibile după ce Curtea Constituțională a decis că internarea, carantinarea sau plasarea în izolare a acestora ca urmare a unui ordin de ministru este neconstituțională, aceste restrângeri ale drepturilor putând fi făcute doar prin lege.


Daca unii au interese sa apere o lege lipsita de continut, sterila si in spiritul distrugerii omului, nici altii nu sunt mai prejos - oamenii de rand - needucati, plini de conspiratii alimentate de nestiinta si manipulare in masa. Niciodata omenirea nu a mai fost supusa unei astfel de manipulari ordinare si iarasi niciodata nu se va putea repara asta - viata omului este nepretuita! Spicuim: Dolj: Toţi doljenii au plecat din carantină pe proprie răspundere. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj spun că oamenii au făcut cereri pentru a părăsi carantina. „Au făcut cereri pe proprie răspundere şi au plecat”, spune Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Acesta menţionează că Direcţiile Sanitare nu mai pot impune măsura de carantinare sau autoizolare până nu se clarifică situaţia, astfel că, la intrarea în ţară, cetăţenii primesc acum doar o recomandare de autoizolare. Sibiu: Mai mult de jumătate dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus din Spitalul TBC au fost externaţi la cerere. „Până în prezent au fost externate 28 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2: 24 din cadrul spitalului de Pneumoftiziologie şi 4 din cadrul SCJU Sibiu. În prezent sunt internaţi un număr total de 73 de pacienţi confirmaţi pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Dintre aceştia 48 sunt în cadrul SCJU Sibiu (42 pe secţii, 6 pe ATI), 22 în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu şi 3 în cadrul Spitalului de Pediatrie”, a explicat reprezentanta Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan. Hunedoara: După decizia CCR, niciun hunedorean nu se mai află în carantină sau izolare. Primul impact vizibil pentru cetățeni a fost legat de retragerea dispozitivului de pază al Jandarmeriei de la hotelul amintit. Nici în izolare nu se mai află nimeni, ca urmare a deciziei Curții. Conform reprezentanților Instiutuției Prefectului Județului Hunedoara, vineri, 3 iulie, în izolare se aflau 914 persoane. Și acestea sunt acum libere. Teleorman: Nici un carantinat oficial. Șeful de cabinet al Instituției Prefectului Teleorman, Adelina Sfăt, ne-a declarat că în acest moment autoritățile așteaptă noi reglementări legislative și, tocmai de aceea, continua să monitorizeze situația celor care ar trebui să stea în izolare. Botoșani: Spaţii de carantină golite la Botoşani. CCR i-a scos din carantină şi izolare pe toţi cei 1.277 de botoşăneni vizaţi de restricţii, într-un moment în care judeţul şi toată ţara stau rău în lupta cu pandemia. Specialiştii botoşăneni se tem să nu ne confruntăm cu un nou val de îmbolnăviri, mai ales că situaţia părea să se stabilizeze în judeţ, fiind câteva zile la rând cu mai puţin de 10 cazuri noi de îmbolnăvire.


I.G.


SURSE: G4media, Gazeta de Sud, Mesagerul de Sibiu, Jurnalul Văii Jiului, Presshub.ro, Monitorul de Botoșani