DOSARELE LUI DIDIMOS - Încercarea tembelă a lui Toma &co de a-l înlătura pe singurul pesedist care ține sus numele partidului sau: Puciul de la Buzău - Toma cu pisica moartă în buzunar și Romașcanu cu oiștea în gard

TomNeaguLoveMare freamăt, mare zbucium zilele acestea în PSD Buzău, fieful liderului intermar al partidului. Înțelegem că o ședință ce trebuia să fie complet formală s-a transformat într-o furtună tropicală. Tomiță, primatul Buzăului, cel care ne cheltuie banii în propriul interes și după bunul plac de vreo 4 ani, l-a propus la candidatura CJ pe nimeni altul decât pe tovarășul Romașcanu jr., nimeni altul decât fostul director de la Cancan și Kanal D, nimeni altul decât nulitatea de senator și ministru al culturii,

nimeni altul decât soțul soției înfiptă prin toate companiile de stat (https://newsweek.ro/investigatii/sotia-senatorului-psd-romascanu-consiliera-la-parlament-mapn-guvern-ca-teletrans-si-adm-porturi). Era evident că aberațiunea lui Tomiță faliment să producă rumoare. Înțelegerile lui cu tovarășul Romașcanu jr., planurile lor de extindere s-au lovit de o realitate cruntă. Oare cum ar fi arătat primăria lui Tomiță + CJ-ul tovarășului Romașcanu jr.? Putem să ne imaginăm: în două luni marele autor de manuale, istoricul de renume mondialo-universalo-cosmic, nimeni altul decât Nicoară ar fi fost numit director la muzeul județean, iar mirobolanții autori ar fi scris în Tratatele Academiei Române (apropo: uite un crâmpei din cine este președintele academiei: deturnare de fonduri - https://www.libertatea.ro/stiri/frauda-academia-romana-indemnizatii-academicieni-murit-3065275?fbclid=IwAR08B8MOTUbMGj2f6wOG7DyIE0ZdaPOejtTrD3WR0u-GueD--hUt6nMXXaU; plagiate - https://cetateanul.net/articol-principal/scandal-la-academia-romana-noul-presedinte-ioan-aurel-pop-intre-acuzatiile-de-plagiat-si-cele-de-colaborator-al-securitatii/); Freddy – marele maestru de ceremonii megalo-bombastico-fantasmagorice ar fi fost uns director la centrul de cultură și artă pentru organizarea parangheliilor romașcano-tomiste; clădirea fostul Spital Brătianu ar fi fost transformată în sediul numărul 3 al Primăriei Buzău; ultra SS ajungea director la Apele Române; Gică Transbus ar fi coordonat și transportul feroviar din județ, și poate chiar pe cel naval și tot așa.

Încercările lui Toma de a prelua în chip dictatorial conducerea județului, pe de-antregul sau pe bucăți, nu sunt la început. Acolo unde instituțiile sunt subordonate Primăriei și-a impus toți oamenii de încredere și a dovedit că mai prost de atât nu poate coordona nimic. Oamenii de valoare din primărie fie au plecat, fie au fost demiși. Toți cei care s-au opus au fost înlăturați prin diferite metode, unele cunoscute ca fiind cancaniste! Oamenii care nu au fost de acord cu aruncarea banului public pe lucruri inutile au fost și ei forțați să plece. Presa așa-zis independentă a devenit preș de partid. No name-urile au devenit vedete plătite cu sute de milioane din banii noștri. Viața și sănătatea ne-a fost pusă în pericol aproape zi de zi: apă mai puțin potabilă, poduri care ne cad în cap, lipsa apei calde în plină caniculă, lipsa căldurii în grădinițe, școli și apartamente în plină iarnă etc. Bătaia de joc a atins cote inimaginabile la Buzău, iar ca peisajul să fie complet totul culminează cu încercarea de a-l debarca pe singurul om care a făcut atâtea lucruri atât pentru județ cât și pentru municipiu. Dotările de la Spitalul Județean Buzău au făcut din această unitate sanitară una dintre cele mai importante din țară. Sute de kilometri de drum asfaltat, și nu doar în perioada campaniei electorale. Comune întregi sprijinite în proiecte pentru introdicerea gazelor naturale, apei curente și sistemului de canalizare – toate cu fonduri europene, unde mai pui?! Oricum ar fi este de râsu-plânsu doar încercarea de a compara realizările lui Neagu în funcția de președinte al CJ Buzău, cu pseudo-realizările lui Toma în calitate de primar al municipiului Buzău.
Concluzie: așa cum v-am obișnuit nu ne propunem să arătăm cu degetul pe nimeni sub lozinca ”votați-l pe X” sau ”nu-l votați pe Y”. Ne-am propus doar să vă deschidem perspectiva unor întrebări la care să găsiți singuri răspunsurile, și să votați în cunoștință de cauză. Se apropie alegerile. Luna viitoare, pentru o zi, puterea este la noi! Nu alegem doar un primar, sau doar un președinte de CJ. Alegem viitorul nostru și al copiilor noștri pentru următorii ani. Alegem corupți, mincinoși, hoți, borfași sau alegem oameni cu viziune. Alegem oameni care nu au dovedit nimic de-a lungul vieții, sau alegem oameni care s-au remarcat pe plan profesional, antreprenorial sau intelectual. Alegem exponenți ai sistemul opresiv care ne-a terorizat părinții 45 de ani, sau alegem oameni deschiși spre viitor. Alegem agarici, păcălici și bufoni care pozează în intelectuali rasați, sau alegem oameni care deja au dovedit că pot lupta pentru binele nostru, al tuturor. Acestea sunt întrebările, iar răspunsurile la ele ne vor face să greșim mai puțin.

 

DIDIMOS