Dosarele lui Didimos - Edilul Buzăului la adevăratul raport: "ZIS (in 2016) si....NEFACUT (in 2020)!"

toma faliment”Constantin Toma, PSD 2016 : Strategie în cinci puncte pentru atragerea celor 50.000 de locuitori plecaţi în străinătate Candidatul PSD la primăria Buzău, omul de afaceri Constantin Toma, în vârstă de 57 de ani, propune o strategie în cinci puncte de relansare a oraşului capitală de judeţ, care presupune crearea de incubatoare de afaceri, organizarea de târguri agricole mobile, într-un cuvânt transformarea într-un oraş prosper şi cosmopolit.

Crearea de locuri de muncă este principala doleanţă a locuitorilor unui oraş care a pierdut din 1989 şi până în prezent 50.000 de locuitori plecaţi în străinătate şi unde 2.000 de apartamente sunt goale, susţine Constantin Toma. Candidatul PSD consideră că punctul forte a programului său este de a aduce investitori şi a crea locuri de muncă. În 25 de ani de experienţă ca antreprenor am făcut investiţii la Buzău de peste 25 de milioane de euro şi am atras alte 30 de milioane de euro, investiţii realizate de oameni de afaceri privaţi, a mai declarat Constantin Toma. Prima măsură pe care o va lua odată ce va ajunge primar este crearea unui Consiliu economic de dezvoltare a municipiului Buzău care va cuprinde buzoieni de pe întreg mapamondul, dar şi oameni de afaceri români şi străini cu firme în localitate. Consiliul local municipal va deveni iniţiator şi acţionar al mai multor incubatoare de afaceri pentru tehnologii de nivel înalt, beneficiind de logistica Colegiului 'B.P. Haşdeu', pepinieră de olimpici, cei mai mulţi plecaţi definitiv în străinătate, dar care vor fi încurajaţi să investească în oraşul lor natal', a mai declarat sursa citată. Potrivit sursei citate, încurajarea agriculturii bio este una din priorităţile programului său. Buzăul reprezintă un mare bazin legumicol, pomicol şi viticol, de aceea prioritară este achiziţionarea unui laborator de analize rapide a concentraţiei de pesticide, concomitent cu organizarea de târguri agricole duminicale mobile unde la loc de frunte vor fi produsele bio, a mai declarat sursa citată. Constantin Toma a mai spus că toate brandurile Buzăului cunoscute în ţară şi străinătate, 'cârnaţii de Pleşcoi, covrigii şi ceapa de Buzău, dar şi ... Benone Sinulescu', vor fi readuse în atenţia publicului larg şi a turiştilor. Oraşul Buzău are mai multe branduri, dar mult mai important este să facem un brand din acest oraş verde, sigur şi mai ales cosmopolit, a mai declarat candidatul”. (sursa: https://www.dcnews.ro/toate-programele-electorale-ale-candida-ilor-de-la-buzau-puse-sub-lupa_506778.html)

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, declarație politică în anul 2017: „Trebuie să creăm condiţii mai întâi pentru investitori. Vor veni singuri în momentul în care vor fi condiţii (…) Creăm condiţii pentru cei de aici şi vor veni o grămadă la noi. Bineînţeles că sunt încercări, avem şi o bază de date cu toate spaţiile disponibile”. (sursa: https://www.dcnews.ro/toate-programele-electorale-ale-candida-ilor-de-la-buzau-puse-sub-lupa_506778.html)

Programul politic al candidatului Constantin Toma (2016):

Un oraș unde există locuri de muncă pentru toți.

Sprijinim toți investitorii care au creat și creaează locuri de muncă în Buzău, atât prin revitalizarea zolenor în care aceștia își desfășoară activitatea – investiții consistente în modernizarea infrastructurii și amenajarea urbană – cât și prin acordarea tuturor facilităților legale ce pot fi acordate.

Promovăm inițiativele private buzoiene și stimulăm înființarea de firme în domenii de înaltă tehnologie și investitori noi. 

Transformăm terenul de la „Drgaică” într-un spațiu expozițional modern, permanent, sub titlul ”Expo Buzău”, unde vor putea fi promovate și vândute produsele realizate în tot județul Buzău, păstrând același timp tradiția legată de Târgul „Drăgaica” și „Talciocul” duminical. 

Construim grădinițe și creșe noi în toate cartierele orașului și le modernizăm pe cele existente, astfel încât toți părinți să-și poată lăsa copiii dimineața când pleacă la muncă și să-i ia înapoi seara, când se întorc de la serviciu.

Sprijinim toate instituțiile școlare prin consiliere de specialitate pentru obținerea de fonduri europene în vederea dotării laboratoarelor și a atelierelor

Stimulăm copetiția între școli și licee prin granturi acordate de Primărie pentru a crește calitatea actului educațional.

Creștem responsabilitatea managementului în cea ce privește alocarea fondurilor din bugetul Primăriei și în vederea atragerii de finanțări suplimentare.

Asfaltăm toate străzile din oraș și refacem toate trotuarele în cadrul unui program pe 4 ani.

Construim parcări subterane lângă piața Centrală și în spatele Catedralei Sf. Sava, dar și înființarea de noi parcări în cartiere.

Transportul public din oraș va deveni gratuit pentru toată lumea.

Refacem clădirile cu probleme și asigurăm locuințe decente și accesibile familiilor tinere care au nevoie de spațiu locativ. 

Înființarea unui Spital municipal prin preluarea de la Ministerul Transportului a actualei clini aparținând SNCFR; modernizarea și dotarea acestuia cu aparatură performantă.

Amenajăm terenuri de fotbal, tenis și baschet pentru copiii în toate cartierele din oraș. Accesul la aceste terenuri de sport va fi complet gratuit.

Identificarea unor soluții legale pentru accesul tuturor buzoienilor la Bazinul Olimpic.

Concluzii: Nu o să ne chinuim să mai scriem deja ceea ce am scris și am tot arătat buzoienilor în ultimii ani! Concluziile le trageți singuri. Votați cum vă dictează conștiința și educația, dar oricum ar fi, hai la vot!

P.S. Apropo, am tot văzut că se pregătesc noi concedieri colective la investitorii care deja erau în Buzău, asta după ce zilele trecute alte sute de angajați au primit preavize.

 

DIDIMOS