Adevarata istorie a unui oras furat

Buzau orasul furatNu foarte multi buzoieni cunosc adevarata istorie a modului in care orasul nostru a incaput pe mainile unui om de afaceri falit, suspect pentru evaziune fiscala si spalare de bani. O povestesc pe scurt si argumentez de ce Buzaul trebuie sa scape cat mai curand, peste cateva zile, de umbra aducatoare de faliment a lui Constantin Toma:
Aducerea lui Toma in PSD si candidatura lui nu au fost intamplatoare, ci au survenit intr-un moment in care
1) acesta isi bagase in faliment si insolventa toate firmele pe care le-a avut pe mana si
2) era perchezitionat, fiind suspect intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.
Odata ajuns Toma primar, Gruparea in care se afla acesta s-a focusat pe virusarea societatilor aflate sub autoritatea Consiliului Local. Sa le luam pe rand:

Compania de Apa Buzau

In campania din 2016, PSD-ul deschidea un razboi "total" cu "gruparea" care pusese stapanire pe Compania de Apa. Se spunea in 2016 ca inlocuindu-se conducerea, se va injumatati pretul apei. Toma a schimbat conducerea cu Simona Savulescu, unul dintre oamenii Gruparii, fost director general executiv al Grup Romet. Rezultatele: tariful de apa/canal a crescut simtitor, au dat afara profesionistii, iar situatia financiara a Companiei este foarte proasta.
RAM Buzau a fost impinsa spre faliment, cu ajutorul altui om al Gruparii, Aurel Gubandru, director general adjunct al Grup Romet si ruda spirituala a primarului. In prima etapa, Toma a distrus sistemul centralizat de incalzire, incalcand legea in mod flagrant. Acum, dupa ce majoritatea buzoienilor au fost obligati abuziv sa se debranseze, RAM se indreapta spre "privatizare".
URBIS SERV, destinata de Toma unor scopuri financiare marete - pentru uz personal, evident - este cea mai mare pepiniera de resurse pentru Grupare. Va aduceti aminte de Trans Urbi Mixturi? Aici, la Urbis, nu toate manevrele ilegale primarului au putut fi acceptate de Silviu Nicoara, asa ca acesta si-a dat demisia in 2019. La conducere a fost impus Dan Cuza, consilier al primarului si, ati ghicit, director general al Grup Romet.
TRANS BUS este o pusculita controlata de ”non-cumatrul” lui Toma, Goca Toader, fost director al Grup Romet. Achizitiile dubioase de autobuze second-hand si extinderea abuziva a societatii dincolo de granitele municipiului, in paralel cu distrugerea societatilor private de transport au fost doar cateva dintre instrumentele cu care Gruparea a operat la Trans Bus.
Piete, Targuri si Oboare este o alta societate trecuta prin "renastere". Problemele existente aici au condus recent la demisia directorului Daniel August. Sunt foarte interesante surprizele gasite aici de Curtea de Conturi.
In 2020, dupa 4 ani de mandat, foarte multi profesionisti din administratia locala si-au pierdut locurile de munca, alungati de stilul de conducere ilegal si abuziv al primarului Toma, iar Buzaul începe să semene cu Metalurgica.
Intuiti asemanarea dintre situatia actuala a Primariei Buzau si destinul Grup Romet? Un indiciu: aproape toti oamenii Gruparii aflate in prezent la conducerea Buzaului sunt fosti directori ai Grup Romet, falimentat de Constantin Toma!
Buzoienii nu isi mai permit inca 4 ani de dictatura a propriului interes marca Toma Constantin. Pe 27 septembrie, votam schimbarea. Reusim impreuna!

Constantin Florescu - candidat din partea PMP pentru fotoliul de primar al Municipiului Buzau