DOSARELE LUI DIDIMOS - Dragă buzoianule, ai votat. Felicitări! Acum…tu o tragi!

voteaza pe nimeniNu o să îți interpretez votul, căci așa cum spune unul dintre principiile democrației ”majoritatea decide”. Nu o să încerc să te conving că ai votat, iarăși, prost! Nu o să te jignesc, așa cum au făcut-o alții, și nu o să te numesc nici ”prost”, nici ”idiot” și nici ”cretin”. Nici nu o să îți pun în discuție nici raționamentul pentru care ai decis să dai votul tău, și implicit viitorul tău, unuia dintre cei mai penali primari de municipii din țară. Oricum, având în vedere că a luat primarul mort din Deveselu, nu mă mai miră prea multe. Așa că, dragă buzoianule, o să îți spun doar atât:

Trăiești în unul dintre cele mai sărace orașe din România (https://adevarul.ro/locale/buzau/video-imaginea-saraciei-periferiile-oraselor-regiunea-sud-est-romania-doua-cea-mai-saraca-ue-1_5db58a57892c0bb0c6f70836/index.html) conform unul clasament din august 2019, an în care edilul votat de tine a semnat în numele tău un împrumut de mai multe zeci de milioane de euro ca să facă Iazul Morilor, să planteze, ilegal, locomotiva din rondul de la gară, și să termine pasajul inutil și plin de urină de pe Unirii. Așa că fii bucuros că trăiești într-un oraș de top: Top 3 cele mai sărace din țară (https://www.b1.ro/stiri/eveniment/bilantul-saraciei-romania-2018-peste-216-000-de-persoane-traiesc-cu-100-lei-pe-luna-dolj-buzau-si-bacau-conduc-in-topul-judetelor-sarmane-221873.html).

Trăiești în unul dintre cele mai sărace, dar și urâte orașe din Uniunea Europeană (https://www.mediafax.ro/social/romania-de-sase-ori-in-topul-celor-mai-sarace-regiuni-din-ue-8008916). Calea Ero(r)ilor, locomotiva, avionul, panseluțele, rondurile, Drăgaica și alte prostii de genul ăsta nu țin de foame nimănui. Poate doar familiilor băieților deștepți care sunt mufați la robinetul banului public.

Trăiești într-unul dintre orașele cu cea mai mare rată a șomajului din România (https://www.zf.ro/eveniment/dolj-buzau-mehedinti-conduc-clasamentul-judetelor-cea-mare-rata-19480056). Primarul votat de tine atât în 2016 cât și în 2020 te-a prostit că o să aducă investitori și o să îți dea de muncă, dar nu a făcut-o! Ba dimpotrivă!

Trăiești într-unul dintre orașele cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, și implicit din România (https://romanialibera.ro/social/harta-salariilor-din-romania-care-sunt-cele-mai-sarace-regiuni-725422). În timp ce tu muncești mult și în mizerie primarul și prietenii lui se lăfăie în miliardele furate legal prin Drăgaică, Festivalul lui Nea Beni, sau din lipitul de poze de garduri și pereți. Între timp tu ești tot sărac și rupt în cur.

Iar pentru tine, buzoianule, care ești bugetar și l-ai votat pe Toma că ți-a ”făcut orașul” frumos, am un singur mesaj: edilul nu are de-a face cu leafa ta, ci Guvernul. Iar dacă ești și bugetar și o-i mai fi și intelectual trebuie să fii rudă cu tractoristul ajuns profesor (se știe el), că altfel îmi este greu să îmi explic. Înseamnă că nu știi ce este aceea viziune, misiune etc. Înseamnă că Vulpița și Viorel sunt modelele tale intelectuale.

Însă te înțeleg pe tine, buzoianul oportunist și fără prea multe perspective. Cel care ocupi un post numit politic de director sau de șef de serviciu pe undeva prin primărie sau pe la vreo subordonată a primăriei. Tu ai lipit afișe, te-ai pozat cu mai marii zilei, ai postat din greu pe facebook, de pe contul tău sau de pe alte conturi false, ai alergat pe străzi zi de zi cu găleata de lipici și afișele sub braț. Fie că abia ai terminat liceul și te crezi mare organizator de evenimente, dar dai greș cu gramatica, ori ai rude abonate la banul public din care ciugulești și tu câte puțin. Pe tine te înțeleg și deși ai zice că nu, nu te condamn. Tu ești din neam de năpârcă, tu nu ai scrupule și nici mintea nu te duce. Într-o societate normală, dar nu este cazul, tu nu ai avea loc nici la sapă. Pe tine nu aș avea curaj să te trimit nici peste drum, să îmi cumperi bere; nu ai fi în stare. Poziția te ajută să faci mișmașuri, ba cu o subvenție pentru o centrală, ba o plimbare cu mașina primăriei, ba cu un serviciu pentru un oral, ba cu un așa-zis curs de perfecționare cu amanta pe la mare sau la munte; te descurci tu! Te înțeleg și pe tine, așa-zis jurnalist cu buzele maro și duhnitoare. Nici tu nu ești în stare de multe în viață, de fapt ai dovedit-o din plin. Fără scrupule, minți, și minți, și minți! Fără nerușinare, fără jenă. Tu ești singurul care mă scârbește cu adevărat. Tu ești singurul care îmi provoacă o stare reală de vomă.

În rest, Hai Buzău către faliment, către bătaie de joc, către prăpastie!

P.S. Demni de vomă sunt și candidații care au făcut joc de glezne de formă, doar să se asigure că Tuie Moma o să iasă primar al celui mai sărac și prost oraș din România!

 

DIDIMOS