DOSARELE LUI DIDIMOS! CUM SE RISIPESTE CEATA DE PE “Marele BPH” sau cum distruge politicul un invatamant de elita! Marturiile elevilor despre aranjamentul de la Ploiesti și cine lucra acolo la tribunal

BPH BuzauPREAMBUL: Incet incet, elevii de la cel mai bine cotat Colegiu din judet si printre primele din tara (“zice-se”?!) prind curaj si arata cu degetul neregulile ascunse sub pres atatia ani de conducerea politizata pana la flausare de la B.P. Hasdeu! Iata cum politicul si mafia profesorilor distrug totul in cale si numai curajul unor elevi si presa neaservita pot opri acest tavalug (n.r.)!

Zilele acestea, scârbit de politica de pe meleaguri buzoiene, scârbit de ciolacii care iar vând frunze uscate docililor buzoieni în speranța unor alți patru ani la ciolan, scârbit de tereci, bostani și alți preșari care nu mai contenesc cu realizările edilului bolșevic, frunzăream de-aiurea netul. Printre multe alte lucruri găsite cred că am găsit ceva pe care mulți dintre profesorii buzoieni l-ar dori șters, un anume site: www.alif.ro Până aici nimic special. Sunt catralioane de site-uri. Numai că am început să caut, tot de-aiurea, prin acest site și am descoperit foarte repede că este de mare actualitate și cu mare căutare, cel puțin printre elevii buzoieni. De altfel aceștia sunt și foarte activi, am băgat de seamă, comentariile fiind de ieri, de azi.

Pe scurt, despre ce este vorba. Un site unde elevii din toată țara își spun impresiile despre dascălii pe care îi au, sau i-au avut, la catedră. De astăzi și din trecut. Sub protecția sfântului anonimat, aceștia par a fi foarte sinceri în evaluare, și în calificativele acordate. Așa cum este și firesc am început să caut nume sonore ale educației din urbea buzoiană, nume pe care le mai cunosc de la cei mici, nume care apar prin diferite postări pe rețelele de socializare. Nu mică mi-a fost surprinderea să constat că unele temeri mi s-au adeverit, în alte cazuri am rămas surprins, iar câteodată am bufnit în râs isteric. Până să vă spicuiesc câte ceva aș sugera ca astfel de site-uri să fie ceva mai populare, nu de alta, dar poate vedea toată lumea așa-zis bună cum stau lucrurile văzute prin ochii elevilor.
Pur și simplu, mănâncă suflete! Prea multe insulte se aud din gura lui. Mereu are treburi mai importante decât să se prezinte la ore. (comentariul unui elev, din data de 26.10.2020, pentru un profesor și director în același timp, precum și membru al unui anume partid politic, la un liceu de top din municipiu)” (sursa: https://alif.ro/colegiul-national-b-p-hasdeu-municipiul-buzau). Legat de același cadru didactic un alt elev notează, tot în aceeași zi: Un profesor de nimic, terorizează pe toată lumea și se crede un Zeu, tratează această instituție de învățământ ca și cum ar fi proprietate privată și pe lângă toate lucrurile de genul pe care le face nici materia pe care o predă nu o stăpânește și nu e în stare să predea un eseu! Jos cu ...!
În calitate de persoană cu 10 la bac la ..., nu aș recomanda nimănui să învețe ... de la ea, numai de plăcere nu înveți. Te face să urăști disciplina și te încurcă cu 100 de informații în plus în loc să te ajute să îți fie mai ușor și să înveți cu drag. De asemenea, elevii trebuie să suporte problemele ei de nervi dintre vacanțele din Dubai. (comentariul unui elev, din data de 26.10.2020, pentru o respectabilă doamnă profesoară, precum și membru în conducerea unui partid politic, la un liceu de top din municipiu)” (sursa: https://alif.ro/colegiul-national-b-p-hasdeu-municipiul-buzau). În aceeași zi, cu un plus de 20 de aprecieri, doamnei respective un alt elev îi lasă un comentariu: Extrem de superficială în ceea ce privește comunicarea cu elevii. Consideră că ea este cea mai deșteaptă și restul sunt niște proști, jignește ceilalți colegi de catedră și nu o interesează scuzele aduse. Doar ea are voie să aducă scuze și argumente într-o discuție și să nu vă pună bunul Dumnezeu să intrați cu doamna într-o discuție mai aprinsă fiindcă vă așteaptă consiliul profesoral ... (sursa: https://alif.ro/colegiul-national-b-p-hasdeu-municipiul-buzau).
Există însă și aprecieri, comentarii laudative la adresa unor dascăli despre care se știa că sunt adevărate valori la catedră și în afara ei. Ex 1: Lumea ar fi perfectă dacă toți profesorii ar fi ca el. Îl admir foarte mult pentru că se implică în multe proiecte cu elevii în afara școlii, este bine informat într-o groază de domenii, dă sfaturi oricui îi cere ajutorul, dar mai ales pentru cât de mult iubește să fie profesor! Ex 2: Exact profesorul de care ai nevoie. În 4 ani de liceu a fost singurul dascăl care m-a învățat tot ce îmi trebuie pentru bac și pentru cultura mea generală. În plus a fost singurul profesor ce a fost ÎMPOTRIVA ”meditațiilor”. Ex 3: Doamna profesoară, mă bucur că îmi sunteți profesoară și sper să rămânem împreună până în clasa a 12 a. TOȚI PROFESORII AR TREBUI SĂ FIE CA DUMNEAVOASTRĂ și dacă ar fi, cu toții am veni de plăcere.
Mai multe detalii despre opiniile și calificativele pe care elevii buzoieni le au despre profesorii lor descoperiți-le accesând site-ul mai sus amintit.
Concluzii: Nu știm cine a realizat site-ul! Nu știm cine îl administrează! Știm însă un lucru: în acest tumult al orelor online, al scenariilor verzi, galbene și roșii, este important și pentru părinți să cunoască impresiile elevilor despre ”somitățile” catedrelor buzoiene. Analiza noastră a fost realizată doar urmărind ”profilurile” unora dintre cei mai titrați profesori buzoieni de la primele două colegii naționale de pe plan local. La o simplă răsfoire veți găsi lucruri cel puțin interesante. La secțiunea ”Despre” am găsit următoarea descriere: alif.ro ajută studenții şi părinții să ia decizii informate prin promovarea transparenței în cadrul educației. Acest site gratuit permite utilizatorilor să evalueze anonim cadrele didactice și profesorii. Utilizatorii pot, de asemenea, să posteze comentarii și să vadă comentariile publice postate de alții. Școlile rareori au oportunități de a studia punctele de vedere ale studenților despre modul în care se învață cel mai bine. Chiar mai puțin frecvente sunt modalitǎţile pentru profesori de a colecta astfel de informații de la colegi pe o scară largă și de a le distila în perspective pragmatice despre practicile de predare potrivite studenților (sursa: https://alif.ro/despre).

 

"NOTA PROFESORULUI:2/5

DIFICULTATEA MATERIEI:5/5

Ai repeta experienţa:Nu

Trebuie sǎ cumperi cǎrţi:Da

Prezenţa obligatorie:Da

La prima vedere pare o persoană chiar decentă, o profesoară dedicată... Dar după ce ajungi să o cunoști... Șoc și groază!!! Exact ca prestigiul hasdeului...Aparență și esență... Fantoma de la Operă, pardon, de la Hasdeu, o să ne bântuie toată viața. Știți dvs. ce ați făcut în consiliul din feb-martie 2020, atacând-o pe dna. Lazăr, punând-o la pământ chiar de ziua ei. Josnic. Ați orchestrat totul pe la spate, să-l distrugeți pe elevul Voicu și profesorii care l-au susținut: de română, fr, geo, tic. Da, ați vrut să o apărați pe celebra Alina, care se dă mare profesoară de desen. Cât a avut stimabila inițial la titularizare în 2008? 5,15? Nu era minim 7 necesarul pt titularizare? Sunteți ”zero barat!”, ca să vă citez. Mda, ce se-aseamană se-adună ? Vezi anii dinaintea căsătoriei cu Irinel Columbeanu- pardon, nu mai știu numele soțului. Primul proces a fost câștigat de elev, normal că ați făcut recurs...știați că ajunge la Ploiești, așa e procedura. Daa, la Ploiești..ce coincidență, nu acolo lucra și el? Să trecem la pagina de facebook... cum să crezi că Australia arde din cauza avorturilor??! Că așa ne pedepsește Dumnezeu?! Deci coronavirus e tot pedeapsă cerească, pentru că nu mai facem copii pe cale naturală, ci în eprubetă ? Dna Elena, predați regimul comunist la clasă și îl criticați, dar sunteti exact tovarășa profesoară de pe vremuri. Gândire comunistă...trist. Elena Ceaușescu... nu Elena Năstăsoiu".

DIDIMOS

SURSA: https://alif.ro/colegiul-national-b-p-hasdeu-municipiul-buzau?search=N%C4%83st%C4%83soiu&fbclid=IwAR1YWpo8dXciGqrIeBRVFDPNttSMRqXOBdTW3GWsFJVbdLCcikg9wLYyDpQ