DOSARELE LUI DIDIMOS - Cadourile unor minti bolnave: ”Istoria de Buzău” cu iz securisto-comunist si “Geografia locala schimbata”!

Toma nebun BuzauAșa cum era de așteptat, după ce pesedeaua buzoiană s-a reinstalat pe poziție, vechile metehne au fost repuse pe tapetul local. Zilele acestea, Ținteșteanul de frunte anunță că a obținut nu știu ce pe la minister pentru introducerea a două manuale pentru elevii buzoieni. Unul de istorie și altul de geografie. Astăzi, preșarii locali, ăia de iau bani de la visteria bugetului local, reîncălzesc ciorba așa-zisului scandal al manualului de istorie locală. Bun, înțelegem că o să existe un NOU manual de istorie locală, de data asta unul reeditat, revizuit și verificat de către o comisie a Academiei Române (http://www.tvbuzau.ro/manualul-de-istorie-locala-reeditat/?fbclid=IwAR3EpzVhR1bxh_RVHOQFopULnVqYwBwKQ_OI2rqskBAMNVesDq6aHxuhVI0), doar că acest mic amănunt uită să fie menționat în așa-zisele materiale de presă! Oare să fie o omisiune intenționată? Sau o rea intenție a celor cărora managerul muzeului le-a stat ca un ghimpe în coastă atâta vreme? Cei din redacția publicației noastre l-au contactat încă de ieri pe managerul muzeului pe tema subiectului, încă de la postarea belicoasă și plină de omisiuni a primarului, acesta declarând: ”Ideea în sine, cea a unui manual de istorie locală nu a fost niciodată contestată de către mine sau de către altcineva, ci doar elemente din conținutul acelei lucrări. Din câte îmi amintesc erorile semnalate au fost transmise concret, cu punct și virgulă, fără alte interpretări”.

Acum, mai nou, apare și un manual de geografie locală, pe care ”primarele” urmează să îl lanseze pe piață (?!), asta că tot a terminat cu măsurile pentru combaterea covidului, cu asfaltările, cu căldura din apartamente, cu apa caldă și alte nimicuri de-astea. Titlul belicos din această dimineață al unui material bostănesc ne-a făcut însă să ne aplecăm asupra autorilor acestui nou manual de geografie. Așa că vrem să îi spulberăm teama domnului scrib cu ”vreun specialist care să conteste și acest manual”, prin a-i spune că numele de pe coperta manualul de geografie sunt de o competență rară, oameni de calitate, specialiști pe problematica în sine. Sunt profesori activi și cu rezultate la catedră, nu ca ceilalți; și cu asta am spus tot! Pe toți i-am avut la noi în studiou de-a lungul timpului și discuțiile cu dumnealor au fost de o înaltă calitate. Însă în ceea ce privește ”scuzele publice” datorate de managerul Muzeului, mai cu pardon măi băieți (:D). Înțelegem că militarului nu i-a convenit scatoalca unui tinerel care a avut curajul să îi spună că a greșit, dar nici așa. Oare pentru ce să își ceară scuze? Că limba română este prea grea pentru unii ”intelectuali locali”? Pentru că datele istorice sunt false? Pentru că pozele au fost aruncate ca niște muște moarte, fără legătură cu textele, și alea scrise, se pare, greșit? Și tot aduceți în discuție scrisorile lui Aurel Pop. Hai să vă spun două lucruri:

1) nici una dintre ele nu combate erorile semnalate de către managerul muzeului, și

2) se pare că acestea și-au atins scopul, acela de a vă face să modificați naibii tâmpeniile pe care se pare că le-ați scris acolo. Sugestia noastră către domnul manager este aceea de a pune puțin în discuție o adresare către instanță pentru că ceea ce se petrece este sensibil peste granița calomniei și a distrugerii imaginii publice a unui om care a renăscut o instituție care era atât de moartă încât se consumase și lumânarea.

Concluzie la cald. Ca de obicei, în dragostea ardentă dintre Neagu și Toma, președintele cj-ului a fost cel care a acționat cu cap, și fără să răspundă înțepăturilor și mojiciilor de tot felul venite dinspre Palatul Comunal (atat cat poate si se pricepe si el!!!). Așa cum am mai scris, Toma i-a cerut lui Neagu, de două-trei ori, capul managerului muzeului, însă Neagu a știut cum să joace cartea ("deocamdata"). Are și el bubele lui, însă pentru un lucru este cunoscut: atunci când a găsit un om de calitate Neagu a știut să îl țină aproape și să îi acorde încredere. Așa că până una alta bostanilor ședeți cuminți căci nu mor caii când vor câinii. În plus, cultura și educația nu se fac măi băieți cu ulei încins sau cu falimente, ci cu cap și dedicație, iar mărturie stau toate lucrurile petrecute la muzeul județean de când Costache a preluat conducerea.

P.S. 1. Oare unde or să conducă toate balivernele și elucubrațiile tomiste acest municipiu, în afară de faliment total?

P.S. 2. Cu un număr de 29.728 de voturi la locale și cu aproape la jumătate la generale, 14.400, pesedeul local cât ne va mai subjuga trupește și sufletește? Cât o să ne mai schimonosiți? Cât o să ne mai lăsăm schimonosiți?

P.S. 3. Câți bani mai sunt de muls din bugetul local? Oare nu s-au săturat să scurgă fonduri în propriile buzunare toți îmbuibații?

P.S. 4. Restul întrebărilor lăsați-le voi în comentarii!

 

DIDIMOS

 

CE MAI URMEAZA? MANUALE DE BUCATE SI ALTE RETETE PENTRU TAMPIRE?

VOM VEDEA!

SUNTEM DE STRJA!