DOSARELE LUI DIDIMOS - Nu vreau demisia lui Arafat! Nu vreau demisia lui Alexandrescu! Îl vreau la pușcărie pe Streinu Cercel!

Cercel incendiu BalsÎn actualul context titlul editorialului de față poate părea cel puțin ciudat! Incendiul de la Matei Balș, care urmează incendiului de la Maternitatea Giulești, al incendiului de la Colectiv, și al incendiului de la Piatra Neamț, se înscrie într-o serie nefastă de evenimente pentru care nimeni nu o să răspundă! De ce? Pentru că în realitate nimeni nu a răspuns nici pentru celelalte; așa cum nu răspunde nimeni de tot ceea ce se întâmplă în România din 1989 încoace. Nici ”ei”, nici ”noi”.

          Priză, stație de oxigen, bec ars, țigară, încărcător, senzor defect, țeavă de gaze chiar nu contează. În spatele acestor obiecte sunt oameni. Directori, șefi de secții, șefi de saloane, administratori, responsabili cu achizițiile publice, juriști, contabili. Toți aceștia sunt oameni! Ce fel de oameni sunt? Neglijenți, nepăsători, rău intenționați, șpăgari, pile, lipitori de afișe, amante, neveste, nepoate, nepoți! Cine sunt acești oameni? Cei care ne ucid! Cei care seara nu au nici o problemă în a merge liniștiți la culcare, cu banii din șpagă în sertar, sau în buzunarul de la sacou! Cei care nu știu să scrie corect gramatical, cei care nu știu să vorbească corect limba română, cei care se plimbă cu limuzine cumpărate la SH.

          Pe cine aruncăm vina? Pe pompierii care nu au sosit la timp, pe ambulanțe căci nu aveau prea multă culoare albastră la sirene, pe medici că sunt puțini, pe ISU că a dat autorizații de-aiurea, pe firma care vopsește trotuarele. Dăm vina pe toți! În plus, cum reacționăm? Tipic românește: ne arătăm indignarea, suduim (adică ”înjurăm” pentru ăia care nu știu mai mult de 400 de cuvinte în limba română), emitem teorii, vorbim de invazia reptilienilor, Soroș, Bill Gates, covid, cipuri și la urmă facem mișto. ”Lasă că și așa mureau, erau bolnavi” – comment pe facebook; ”I-a ars Satana că au luat bani să mintă lumea că au covid!” – alt comment pe facebook; ”Ha, ha, tot mureau, păcat că au stricat zugrăveala” – alt comment pe facebook! Aștia suntem noi, atât putem, atât facem, atât gândim, atât executăm!

          Acum, fără a arunca vreo vină cuiva anume, aș vrea să ne oprim asupra unui nume: Streinu Cercel. Și cu alte ocazii am mai spus că acest individ este de departe unul dintre cei mai mari impostori ai României post-decembriste. Marele Streinu Cercel! Mirobolantul Streinu Cercel! Gurul medicinei românești, nulul Streinu Cercel! Dovada:

          iunie 2006 – Cercel declara în legătură cu gripa aviară: „Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceştia vor muri. Oamenii trebuie să ştie că ne aşteptăm la un virus foarte agresiv”. Realitatea: În țară au fost înregistrate câteva sute de mii de decese la păsările contaminate de păsările migratoare. În ţările cele mai afectate, precum Vietnam, Indonezia şi Thailanda, bilanţul se ridica la 87 de morți (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/de-la-gripa-aviara-si-porcina-la-coronavirus-declaratiile-controversate-ale-lui-adrian-streinu-cercel-1295609).

          2009 – Cercel devenea erou național, fiind primul român care se vaccina împotriva gripei porcine (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/de-la-gripa-aviara-si-porcina-la-coronavirus-declaratiile-controversate-ale-lui-adrian-streinu-cercel-1295609). O altă porcărie, de data asta la propriu, nu la figurat.

          2009 – ca urmare a inteligenței sale fantastice Cercel devine președintele Comisiei de boli infecțioase, în aparatul guvernamental de stat; de, era omul o somitate. Toți proștii se uitau în gura lui.

          2020 – legat de epidemia de covid-19 Cercel declara:  „Focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”, a spus Streinu-Cercel în 27 ianuarie. O lună mai târziu, pe 26 februarie, în România se confirma primul caz de coronavirus. După o zi, Streinu-Cercel apărea la televizor şi spunea că epidemia e treaba „lumii medicale” şi îi lua peste picior pe cei care erau îngrijoraţi de coronavirus: „Văd că se alertează şi ceilalţi care nu ar trebui”. Tot atunci, el spunea că „noul virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal” (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/de-la-gripa-aviara-si-porcina-la-coronavirus-declaratiile-controversate-ale-lui-adrian-streinu-cercel-1295609).

Unii însă, care au mirosit prostia, golăneala și abureala, s-au uitat și în buzunarul individului, nu numai în suportul pentru părul creț. Și uite ce au găsit (este vorba despre o anchetă RiseProject asupra impostorului Cercel: https://www.riseproject.ro/articol/institutul-de-boli-inventate/): - corespondența secretă dintre compania producătoare de medicamente Hoffman-La Roche și Cercel; 5000 de e-mailuri dovedesc 15 ani de practică medicală ILEGALĂ. O altă anchetă a vizat sumele mânărite de Cercel pentru licitații foarte dubioase (sursa: https://www.dailymotion.com/video/xng4w6). O altă dezvăluire leagă donații de peste 2.000.000 lei către fundația lui Cercel, donații făcute de producătorii de medicamente (sursa: https://newsweek.ro/investigatii/cum-a-scos-streinu-cercel-100000-de-lei-lunar-cash-de-la-marii-producatori-de-medicamente) și lista continuă. Mai mult, incendiul de la Matei Balș scoate la iveală și altele: contractul pentru servicii de pompieri acordat, prin încredințare directă, unei firme fără niciun angajat (sursa: https://buletin.de/bucuresti/institutul-matei-bals-contract-pentru-servicii-de-pompieri-cu-o-firma-privata-cu-zero-angajati/), fostul partener de afaceri într-o firmă offshore cu Adrian Streinu Cercel, Ion Berciu, a câştigat în ultimii ani contracte de milioane de lei cu spitale din întreaga ţară, inclusiv cu Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, unitate condusă de la înfiinţare de Streinu Cercel. Fiica cea mare a lui Streinu Cercel este angajată atât la institutul Balş condus de tatăl său, cât şi la clinica privată a familiei Berciu, care are contracte cu spitalul de stat, conform Radio Europa Liberă. În vara anului trecut, institutul Balş a încheiat cu firma Ducos Trading SRL două contracte cadru. Unul pentru reactivi şi consumabile, în valoare de 4.369.680 de lei şi altul, în valoare de 4.077.702 de lei pentru "consumabile terapie intensivă", în total aproximativ 1.750.000 de euro (sursa: https://www.bursa.ro/corpul-de-control-trimis-sa-investigheze-contractele-de-achizitii-de-la-spitalul-matei-bals-47632042). Și lista poate continua.

Concluzii: Protejatul lui Ciolacu cu Firea, actualul parlamentar al României, Streinu Cercel o să doarmă bine și în continuare. Conturile doldora, buzunarele pline, pacienții morți, dar cui îi pasă? Și legat de impostori, avem și noi prin urbea buzoiană, mulți, al naibii de mulți. Despre unul tot auzim de ceva vreme în preșa locală. Ba cu pepeni pe care nu îi cultivă nimeni, ba cu castraveți cu aromă de cogniac etc. Dar nu-i nimic. Românii sunt docili, adormiți și în mare parte proști. Formula perfectă pentru ca impostorii să trăiască bine!

DIDIMOS