Cum explica liderul PLUS Buzau (Mihai Razvan Moraru) matrapazlacurile si santajul din politica recenta buzoiana! “IZMENEALA DIN POLITICA BUZOIANĂ! Si liderii de la care voi asteptați schimbarea!”

politica Mihai Razvan Moraru PLUS BuzauDe curand avem si prefect si echipa completa la “Casa Alba”. “In sfarsit intram si noi in randul lumii” – scriam eu intr-un articol deunazi. Cine se asteapta ca de acum lucrurile sa mearga bine in judet si totul sa revina la normal, ori este naiv si desprins de realitate, ori e co-interesat in jaful oficial din Buzau. Degeaba ai un antreprenor “noname” infipt pe post si un "popa parat", mare jucator pe masa si cu afaceri murdare, in Institutia Prefectului, ei nu vor putea sa faca nimic, poate doar sa indeplineasca “comenzile” gastilor din care provin! Nimic mai mult! Asta sper sa fie clar pentru toata lumea! Totusi, trebuie sa remarcam ca vechea propunere a celor de la PLUS Buzau, in persoana lui Mihai Razvan Moraru a trezit temeri inca de la inceput si astfel toate cohordele de limbrici flausati – de la pseudojurnalistii care au adresat scrisori comunistoide lui Ciolos si pana la santajistii de serviciu, facuti “umbre” de Servicii… si-au dat labile jegoase pentru a tine inca o data, Buzaul sub talpa lor. Si au reusit!

Daca scriam noi cele marturisite de Moraru, imediat se umflau borjocii printre tapii roscati ai blogerilor de serviciu sau la umflatele jurnalizde, dar asa…a scris chiar el – Mihai Razvan Moraru, intr-o “scrisoare” uimitoare… “urbi et orbi”:

Începând de astăzi Județul Buzău are prefect - un om care a muncit și care va face bine. Azi se încheie un episod, în care mai mulți lideri politici locali au pornit o campanie de intimidare, de amenințare și de fake-news la adresa mea si a Filialei Plus Buzău. Știți foarte bine articolele plătite de aceste partide, în anumite publicații, prin care au fost inventate tot felul de povești : ba că toți candidații au fost refuzați, ba că nu au trecut testul integrității și alte invenții.

Am așteptat oficializarea numirii, pentru a vă putea spune ce s-a întâmplat in realitate. E mai lung mesajul, dar cred că trebuie să îi cunoașteți pe acești oameni și metodele lor :

După ce s-a aflat că PLUS va numi prefectul, două partide nu au putut accepta rezultatul negocierilor de la nivel central. Prin urmare - au gândit într-o seară un protocol, prin care sa schimbe acest rezultat. Protocolul prevedea o altă organigrama dar și o împărțire a functiilor din deconcentrate. Am refuzat semnarea unui asemenea document și am mers înainte.

A urmat conferința de presă, în care am anunțat ca susțin concursurile organizate în mod corect, pentru ocuparea oricărei funcții. Iar de aici încolo, patru forțe politice au început un atac susținut, lucrănd chiar în echipă :

- mai întăi, un lider de partid, care se dorește a fi președinte de partid, a făcut un tur, prin mai multe instituții locale, pentru a-i convinge pe anumiți angajați să înceapă o campanie de hărțuire la adresa companiei la care sunt acționar, pentru a mă "convinge" să accept propunerile sale. Oamenii au refuzat, tocmai pentru că au fost în control, în fiecare an timp de 12 ani și știu că respectam întocmai legea.

- unul însă a răspuns în mod pozitiv, lider al unui partid aflat la guvernare până in 2020. Iar dumnealui a refuzat în mod nelegal înregistrarea unor documente prin care să putem începe în Buzău o investiție de 1.5 milioane de euro. Intr-un județ care e locul 1 la șomaj pe țară. A inventat articole de lege și a refuzat timp de 3 săptămâni înregistrarea la Registrul Comerțului. Prin urmare, am adresat aceeași solicitare la forul superior și a fost aprobată in 3 zile. Acum vom acționa în judecată această persoană, nu instituția, pentru abuzul de putere și încălcarea legii.

- văzând că nu funcționează - au incercat să vină cu propuneri : să îmi/ne dea conducerea APIA sau a Direcției Agricole, dacă le acceptam mărețul plan. Normal că am refuzat, cerând in continuare concursuri corecte.

- un alt lider local, conducător al unui partid care nu a mai intrat în Parlament la alegerile de anul trecut, a început să transmită în mod insistent mesaje către conducerea PLUS, prin care spera că va obține pe tavă Filiala PLUS, argumentul său fiind potența financiară ( obținută de tatăl său prin furt ). Nu a avut succes, pentru că funcționăm după reguli clare si principii. Atunci a început să mă atace prin publicația pe care o deține.

- Un alt lider local, care și el se pregătește pentru a deveni președinte de partid, exasperat că nu își poate susține sau chiar păstra anumiți colegi în funcții administrative - a încheiat mai multe contracte de publicitate, cu importante sume de bani, pentru a atacat Filiala PLUS. Și se văd "operele" publicate.

Finalul acestei povești este unul grandios : doi lideri politici, unul din Coaliție si altul din Opoziție ( bine - ambii au trecut prin ambele partide în istoria lor ) au ajuns să facă o ințelegere : unul pentru a-și păstra aparatul de partid în funcții, numit de Guvernul Dăncilă, altul pentru a-si aduce oamenii pe funcții acum. Fabulos! Dar ei se ceartă prin conferințe de presă.

Acești oameni au primit doar funcții prin numire politică. Ei nu au luptat pentru un loc de muncă - la privat sau la stat. Ei nu au susținut examene corecte pentru funcțiile avute. Ei nu au cariere construite și nici rezultate. Paradoxal - ei nu au cu ce veni în fața oamenilor - să prezinte măsurile prin care le-au schimbat viața în bine, în ani de politică și funcții. Casele lor, mașinile lor - sunt finanțate prin aceste funcții. Însă si familiile lor, prietenii lor sau colegii de partid - tot așa ajung să ocupe acele funcții.

Chiar dacă ei incearcă să amenințe și să abuzeze de funcțiile statului, eu merg înainte si construiesc primul centru privat de cercetare pentru nutriția plantelor și o fabrică în Buzău, dar și un hub de dezvoltare digitală. Creez locuri de muncă și achit taxe. Dar în același timp le transmit că tot nu voi accepta impostura și incompetența in funcțiile publice. Cât timp voi fi în politică și indiferent cine o propune!

Dacă vreți funcții - trebuie să vă pregătiți pentru ele! Trebuie să demonstrați valoarea pe care o puteți aduce. Pentru a putea schimba în bine economia, agricultura, servicile sanitare și sociale, dar și educatia din Jud Buzău”.

I.G.

SURSA: Mihai Razvan Moraru - facebook 

 

P.S. - In loc de concluzie: daca un tanar in politica, asa cum este Mihai Razvan Moraru a patit inca din primii ani astfel de lucruri, nu inseamna decat ca va avea un viitor luminos in "conducerea POLISULUI", asta daca nu se "smiteste" de la prima lui incercare mai serioasa. Totul este doar sa stie cum sa se inconjoare de consilieri si prieteni cu experienta si de nadejde. Vom urmari subiectul!