Dosarele lui Didimos - VIDEO - Ziua Copilului la Buzău sau cum ploaia scoate minciuna dar nu spală obrazul

Ziua Copilului CJ MJB vs Primaria BuzauAșa cum ne obișnuiseră de ceva vreme, nu prea de multă ce e drept, autoritățile buzoiene ne-au amenințat cu evenimente care mai de care pentru a marca Ziua Copilului. Atât instituțiile subordonate Consiliului Județean, cât și cele subordonate Primăriei Buzăului au postat pe situri-le proprii spectacole, expoziții, concursuri, locuri de joacă, parteneriate, unele pe bani grei, chiar ai naibii de grei, etc. Până aici toate normale!

Numai că la momentul zero ploaia a spălat minciuna și incompetența, separând-o de profesionalism și dedicare! Astfel, în timp ce Petre Emanoil Neagu, managerul Muzeului Județean Buzău și directorul adjunct de la Centrul Județean de Cultură și Artă și-au petrecut, la propriu, ziua printre copii, deși și ei au copii acasă, oferindu-le bucurie și momente de minunate, Toma, viceprimarul Apostu și noua manageră cu salariul de 10.000 lei de la Vila Albatros s-au ascuns de ploaie, fiecare pe unde a putut: Apostu la mare, Toma Dumnezeu știe pe unde (la o "cinzeaca fiarta?"), doamna Potârniche la fel!

Lipsa de viziune și inspirație a mai marilor (in)culturii buzoiene, precum și impostura, a ieșit la iveală la primii stropi de apă de la Dumnezeu. Or fi petrecut bine copiii voștri? Poate că da, la mulți ani tuturor copiilor! Dar, stima(n)ților atât ați putut, atât ați făcut, mă! Nu ați avut nici un plan de rezervă (ex: vizitarea Palatului Comunal - ceasul din turn, o zi consilier, sau primar - dar nu ca Toma?! etc.), nu v-a dus capul să vă gândiți că poate să plouă, deși astăzi prognoza pe 6-7 zile nu mai este o necunoscută pentru nimeni cu un amărât de smartphone în buzunar!

Ați întins iar circăriile alea care ne pun viața în pericol pe platou și ați zis că gata, dăm lovitura și îi prostim și anul acesta. Nu vă este rușine? De noi, de copiii noștri. A, sau poate ai noștri nu contează pentru voi, am înțeles. Neagu poate, el știe să ne transmită că Ziua Copilului este importantă pentru toți, iar din poziția în care se află ne arată că ne este alături. A alergat între două muzee, a participat la spectacole, la expoziții și și-a făcut timp să ne vorbească, să ne întindă mâna și să le spună La Mulți Ani prichindeilor de lângă noi, pe când voi ne-ați tratat cu ... vorba senatorului minune!

În loc de concluzii, o întrebare evident retorică: cât or fi costat pregătirile de-degeaba ale primarului de-degeaba al Buzăului? Știți voi, alea care cică le-a amânat pentru duminică, când iar se anunță ploaie.

 

DIDIMOS