DOSARELE LUI DIDIMOS - Ultimii bolșevici, Toma faliment și Bolojan faraonul sau ce au în comun cei mai falși primari din România

Bolojan si Toma bolseviciZilele acestea urbea Buzăului a redevenit polul comunismului în România. Alături de Toma faliment, edilul unuia dintre cele mai sărace și înfometate orașe din țară a stat Ilie Bolojan, numit de presa bihoreană și ”faraonul”, cunoscut fiind că pe vremea când era primar a contruit o PIRAMIDĂ în curtea primăriei, proiect megalomanic inutil și derizoriu! Buzoieni, sună cunoscut?? Proiecte inutile, megalomanice și costisitoare? Avion, locomotivă, calea ero(r)ilor etc.


Pozând într-un incoruptibil feroce și apărător al banului public, Bolojan este departe de această poziție. Anchetele, deloc puține, au scos la iveală ițe ale unor afaceri de familie ale subalternilor lui Bolojan, subalterni pe care în ciuda dovezilor ”incoruptibilul” îi ține în funcții sus puse (ex: https://psnews.ro/suspiciuni-de-coruptie-printre-directorii-lui-ilie-bolojan-si-firmele-de-casa-ale-primariei-oradea-414399/). Buzoieni, sună cunoscut?? Deja aici sunt prea multe ca să le înșirăm!
Un alt episod este reprezentat de faptul că don Bolojan, mare fac al respectării regulilor, a fost surprins, pe bune, conducând mașina de serviciu pe contrasens (https://www.bihorel.ro/edil-pe-contrasens-primarul-bolojan-a-fost-fotografiat-conducand-masina-pe-interzis/) în timp ce milițienii întorceau capul! Buzoieni, sună cunoscut?? Comment? De prisos!
Interesant este că nea Bolo a creat un monopol coordonat de către Primăria Oradea pe ceea ce înseamnă serviciile de salubritate, după cum reiese din ”păruiala” online pe marginea gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei (https://psnews.ro/document-ipocrizia-lui-bolojan-in-scandalul-gunoaielor-da-sfaturi-pentru-sectorul-1-dar-la-oradea-a-incurajat-monopolul-541665/). Buzoieni, sună cunoscută povestea cu monopolul?? Transbusul prin județ pe pierderi enorme, evident, Urbis etc??
Impunerea ipocriziei și interzicerea, prin orice mijloace, a valorilor culturale (https://flux24.ro/bolojan-un-nou-scandal-actorii-teatrului-regina-maria-il-acuza-de-schilodirea-culturii-oradene/). Buzoieni, sună cunoscut?? Panarama aia de manual de istorie și așa-zisul scandal cu directorul muzeului, sau mizeria de ADSERVIO? Bolojan a dat afară oameni de la instituțiile de cultură, Toma a cerut demisia managerului de la muzeu că a refuzat să îl pupe în dos! Merge analogia?

Potrivit lui Marius Sovarschi, candidat USR la Consiliul Local Oradea, mitul primarului gospodar, impus în ultima perioadă la nivel naţional, este întreţinut cu bani grei de primăria condusă de Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor. Ne execută în Bihoreanul (publicaţie locală care susţine PNL, n.r.) de ne ia naiba. Nu trebuie să mergi mai departe decât faptul că ADP-ul (Administraţia Domeniului Public, n.r.) face reclamă în Bihoreanul. Totul e indirect, înţelegi? Dacă tu ai avea o publicaţie acuma şi ADP-ul ţi-ar da 200.000 de euro pe an, cum ai scrie despre primarul Oradei? Totul e făcut, e calculat, să nu fie ilegal. Că e profund imoral... asta e a doua parte. Dar orădenii nu înţeleg chestia asta. Ilegal nu este. Şi atunci prin instituţiile subordonate ei pompează bani în publicitate, în editoriale şi uite că aşa ajung să aibă susţinerea Bihoreanului", afirmă candidatul USR, într-o nouă înregistrare publicată pe Facebook. Ilie Bolojan este primar al municipiului Oradea de 12 ani. În ultimii ani, în jurul acestuia s-a creat un mit al primarului destoinic, în ciuda faptului că multe dintre lucrările din oraş sunt deja în stare de degradare, iar pentru altele, cum este centura, a autorităţile locale au beneficiat de sprijinul guvernului. În presă apar periodic articole plătite în care Oradea este un oraş lăudat, iar mitul Bolojan duce inclusiv la ignorarea unor situaţii jenante pentru liberali, cum ar fi candidatura unui colaborator dovedit al Securităţii la Primăria Oraşului Aleşd (https://www.stiripesurse.ro/audio-usr-acuza-o-schema-imorala-a-lui-bolojan-cum-se-pompeaza-bani-in-presa-pentru-sustinerea-mitului-primarului-gospodar_1508344.html). Buzoieni, sună cunoscut??

DIDIMOS