Portretul primarului ideal de Buzău

haos BuzauEste o specie administrativă călită în focul ascuțit al luptei de clasă a proletariatului  și  specializată în socialismul de piață al marilor tunuri financiare  rezistente la demersurile de justiție pe care reușește să le fenteze sistematic.

Acuzele venite dinspre noianul de dosare penale sunt oprite de umbrela sa de  protecție . Este una neo-bolsevic  și suspectă protecția sa.. Edilul este  un autentic „ agricultore vero „ în spirit și apariție publică  cu veritabile grade Celsius pe pe scara „ ochiul și timpanul . Este un fals profesionist in cele administrative  și  sperăm să piardă în final  și să plece de unde a fost zamislit . De nicaieri. Să  plece unde a înțărcat mutul iapa. Singura sa realizare a fost falimentarea unei fabrici buzoiene din Hepoca de haur. O spun zeci de proletari care au văzut ce este economia de piață. Totul a mers ca pe roate cu protecție de la ochii  albaștri ca marea și prin plata tainului la operativi.

Edilus haoticus et  tyrannicus este un bun hospodariu al aiurelilor ce pot fi văzute pe străzile urbei. El are grijă să ajute Căile  Ferate Române cu un mijloc de transport care cenzurează imaginea clădirii istorice a Gării CFR Buzău. Peste drum se uită Nenea Iancu Caragiale  și  înțelege abia acum modul în care se fac afacerile în urbea în care el a dat faliment. Se uită după acel panou cu sigla „ Buzăul Oraș Deschis „ și interzis justiției finale. Karnaksi !

Mecanicul imaginar de la bordul vechii locomotive montate in  fața Gării este de demult  oale și ulcele. Doar fantoma sa mai speră să miște din loc bătrâna piesă de muzeu.             Edilul este un om de geniu. Numele său  o să rămână nevăzut în marea carte a istoriei urbei unde se vrea ctitor.  Merită aceste versuri omagiale „ Sunt zilele ce-n inimă aşteaptă/ Şi care mărturii de timp rămân,/ Căci ne conduce-o forţă înţeleaptă,/ Partidul nostru Pesedisto -Securist Român./ Şi-n fruntea lui cea limpede veghează/ Un înţelept şi ne-nfricat bărbat,/ Inimă tânără şi minte trează,/ În care urbea -ntreagă s-a-ntrupat./ E Omul – Geniul de afaceri -/ Iubit ca steagul nostru tricolor,/ Ca steagul roşu, limpede văpaie,/ În zborul liber către viitor”.

La rondul de la Kaufland găsești un aparat de zbor parcă desprins din cronica unui Kremlin rediviva.  Botul ascuțit este gata să elimine dușmanul de  clasa și să oprească ofensiva anglo - - americană care amenință lagărul socialist capitalizat cu foști nomenklaturisti din PCR si cu  securiști reformați dar și cu interlopi  ajunși oamenii zilei. Dușmanul lor de clasa este acum justiția adevărată. Care justiție ? Mafia lor extinsă menține „ Una grande famiglia “ care a făcut din orașele României o feuda personală de stors parale multe pe spatele valahului de mămăligă. Buzăul este și el o dovadă în acest sens.

În rest acest hospodariu afacerist are respect pentru  cetățean și pentru confortul stradal. Vrăjeala de trei parale cu asfaltările nu ține. Asfaltări sporadice, peticeală cât cuprinde și trotuarvai de mama lui. Acolo se rup piciarele cetățenilor pe timp de seară. Hei  votanților sunteți duși cu bila sau așa e construcția voastră din naștere ? Proastă este maiaua și făina acrită de stupizenie a românaşului învățat cu temenele.

Edilus Magnificus din orice face afaceri. Toți sunt la fel. Dacă nu iese parale de buzunar nu se face nimic. Ori este tun financiar ori lipsă. Cred că pentru unii D.N.A înseamnă Depistează , Numără și Adună. O fi DNA acea Direcție Națională Anticorupție? Se mișcă greu și selectiv. Este și aici tot “Una grande famiglia “.

Transbusul domniei sale este o încântare.  Autobuzele apar și dispar după un orar bizar și așteptarea este o plăcere.  Când vine măgăoaia de transport in comun merge că ochiul mortului.  Dacă mai nimerești și un șofer cu apucături de tractorist care a transportat cartofi este vai de tine. Este o aventură plecatul de acasă . Nu generalizăm insa este o proasta selecție de personal angajat. Sunt niste agricultore vero bună parte dintre ei !!! Nu mai spun că unii uită să oprească in stație sau inchid ușile rapid și prind oamenii intre uși . Este o debandadă și o eternă noapte a mintii. La așa edil , așa personal angajat in serviciile publice. Să mai spunem cum a batjocorit Poliția Locală și a dezbinat oamenii ca sa se supună deciziilor unui dictator local ? El vede urbea ca pe o feudă personlă in care taie și spanzură. Este Buzăul meu !

Așa  mare edil nu a mai văzut Buzăul . Este o binecuvântare a Tartarului în mandate. Buzăul a devenit un oraș deschis al șmecheriilor sistematice. Nu va temeți ! Fredonați versurile lui Luigi Ionescu“ Lalele, lalele /

Frumoasele mele lalele…” Olanda este fascinantă patrie  a lalelelor si o veritabilă afacere de familie?

De unde vine acest personagiu nu știm și nici unde vrea să ajungă. Fiecare pasăre pe limba ei piere. Este desprins din neant și sperăm ca tot acolo să se întoarcă. Salve majestate edilitară !  Lasă-ne , lasă-ne  …

Adrian Constantin