DOSARELE LUI DIDIMOS - Ce a înțeles binomul șoc Toma – Romașcanu din cei 10%

ce au inteles ei din votul de la ReferendumDupă o zi în care până și preșarii tomistoizi au fost reduși la tăcere, politicienii locali au scos capul din vizuină. Atât Toma cât și Romașcanu au apărut pe posturile plătite din banii noștri și au dovedit, încă o dată, că nu au înțeles nimic după ziua de duminică. Prin urmare, vrem să le deslușim, pentru dumneavoastră mesajele transmise buzoienilor.

Toma-postare pe facebook

„Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.„ – Nu a fost să fie, nu mă prea interesează oricum. Important e că am bătut Parisul și suntem cel mai de top oraș din Europa.

” Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru.„ – Eu o să continui să pun fiare vechi prin oraș, o să mai fac băltoace cu pretenții de lac și o să sponsorizez, din banii voștri, congrese bolnave și cărți de istorie adevărată. Dacă vreți căldură și apă caldă în apartamente este treaba voastră, puneți-vă centrale!

„Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului.„ – Eu chiar mă cred un bun gospodar, chiar cred că am viziune și inspirație. Eu cred cu tărie că locomotiva, avionul și băltoaca vă îmbunătățesc viața de zi cu zi. Ba mai mult, cărțile tipărite de primărie, pliantele și festivalurile pe bani grei chiar vă fac fericiți, doar că nu o știți voi!

„Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect!„ – Pe unii i-am cărat cu mașina, pe alții cu taxiul! Celorlalți nu vă mulțumesc, pentru că ați votat împotriva mea.

Romașcanu-șansanews

“La referendum am constatat o diferență majoră, uriașă, față de ce arătau sondajele. Acceptabilitatea era de 85% și ieșirea la vot, pe un sondaj bun, bine făcut, cu o reprezentativitate suficientă care să aibă +/- 2,5% marjă de eroare, a ieșit o prezență mult peste ce a fost, nu vă zic cifra. Văzând acele cifre, știind acceptabilitatea domnului Toma în municipiu… E o chestiune pe care acum am învățat-o. Probabil, nefiind o miză directă și personală, așa cum este la alegerile locale, lumea nu se cuplează cu demersuri care sunt de viziune sau de teorie.” – Sondajul intern, comandat de noi și plătit de noi, sau de voi, ne-a înșelat și ne-a spus că suntem cei mai buni și cei mai frumoși din municipiu. Buzoienii nu au ieșit la vot pentru că nu i-a interesat acest demers vizionar al primarului. Toma sigur are 85% susținere fiind în creștere ca rachetele lui Bezos, de la 78 cât a avut pe blatul de anul trecut. Ne asumăm că am făcut un sondaj prost, asta e partea noastră. Nu că v-am adus la sapă de lemn și v-am îndatorat pentru arteziene, băltoace, festivaluri și șmenării. În rest vina este a voastră că nu vă simțiți fericiți în acest Buzău minunat!

“ Este foarte greu să găsești reproșuri când lucrurile s-au dovedit a merge în aceeași linie cu toate referendumurile din toată țara. Alegerile au emoții, un referendum e o chestie seacă.  Oamenii au avut dreptatea lor prin a nu se prezenta la vot. A fost o viziune de dezvoltare, o situație în care buzoienii au spus: “Suntem de acord cu tot ce faci tu, dar cu asta nu, prin absență, dar nu suntem de acord.” – Toma rămâne cel mai bun, cel mai frumos, cel mai fantastic și vouă vă place asta. Nu v-a plăcut doar Marea Unire, dar în rest, prin votul din 2020 l-ați girat și el vă face viața mai frumoasă și mai bună, prin tot ceea ce întreprinde pentru voi! Nerecunoscătorilor!

„Nu afectează deloc partidul. Eu am avut dorința atât de mare să treacă, până când am ajuns să cred foarte puternic în chestiunea asta. Noi ne asumăm partea noastră din acest eșec.” – Partidul este în continuare puternic, o să continuăm să cărăm cu mașinile oamenii la vot, indiferent unde și cum o să fie nevoie. Nu are nici o importanță că l-am lăsat pe Marcel în pantaloni scurți în fața lui Câțu la orice negociere viitoare. Poți negocia lejer cu 10% scoși în propria ogradă, chiar și de cel mai tare primar din Univers. Că doar nu degeaba îi plătește aparițiile și pe naționale.

“Domnul primar este un tip foarte energic, crede în lucurile pe care le face. Motiv pentru care e, sigur,  necăjit de rezultatul acestui referendum, dar va merge înainte. Având în vedere diferenta foarte mare între 10% și 30%, probabil vom renunța să facem din nou referendum peste două săptămâni, cum s-a întâmplat la Oradea, pentru că timpul e destul de scurt pentru a încerca să punem diagnostic și să venim cu tratament. Dar, viziunea rămâne și vom găsi căi administrative pentru a o duce la îndeplinire”. – În concluzie Toma este bun, o să continue cu panseluțe, fiare vechi și băltoace. O să îl doară în cot dacă aveți sau nu apă caldă și căldură. Deja în doare în cot că în creșe, grădinițe, școli și licee este frig. El va merge înainte, indiferent că vreți voi sau nu, o să facă în continuare lucrurile alea bune și frumoase care vă vor face viețile luminoase, că doar a bătut Parisul, nu?

Oana Matache-pe facebook, ea este bonus

”10,68% buzoieni și 43,03% ținteșteni pentru care democrația și implicarea civică sunt importante. Felicitări!” – stimată viceprimăriță, habar nu ai ce este acela un exercițiu democratic. Absenteismul face parte din acest exercițiu! Și acum pe înțelesul dumitale: la alegeri ai de ales între Vasilică și Ionică. Mergi la vot să îți votezi preferatul pentru a nu câștiga contracanditatul; la referendum dacă nu ești de acord stai acasă! De aceea legea prevede pragul de 30%. Vezi, nu a fost greu să înțelegi, și nici nu doare.

”Am văzut și la acest referendum, precum și la alte alegeri organizate în România, îndemnul iresponsabil de a nu vota și de a boicota venit din partea anumitor politicieni și formatori de opinie.” – În concordanță cu ce ți-am spus mai sus acesta nu a fost un boicot, da?

”Țin să le reamintesc că, punându-și interesele politice în față, îndeamnă românii la obturarea democrației, într-o țară în care și așa avem o prezență foarte scăzută la urne, dar și o implicare civică redusă”. – Oare cine și-a pus interesele mai sus? Unirea cu Ținteștiul transforma peste noapte pe unii în mari proprietari funciari. Și ghici pe cine? Ghici de la ce partid.

”Proiectele merg mai departe și așteptăm cu interes ca cetățenii și actorii politici locali să fie mai uniți , nu doar declarativ pe facebook, ci și în realitatea Buzăului”. – ați venit cu un proiect viabil și au fost toți împotrivă doar din principiu politic? Nu. Ați venit cu baliverne, cu minciuni și abureli ieftine! Dumneata te ocupi de festivaluri, paranghelii și așa zise activități culturale, nu? Mai pardon o să revenim cu un material în care analizăm la leuț fiecare cheltuială din ”Buzăul lui Marghiloman”, să vadă și buzoianul ăla care ”a boicotat” cum s-au dus zeci de mii de euro pe paranghelia de la Albatros.

 

DIDIMOS