Neaparat de citit! GEOPOLITICA! “Războiul cognitiv” al armatelor NATO este pornit!

Razboiul Cognitiv NATO„În timpul muncii mele de jurnalist am efectuat cercetări pe subiecte uneori cu adevărat deconcertante; dar cele pe care le-am făcut aici sunt unele dintre cele mai terifiante”. - Ben Norton

Guvernele occidentale din alianța militară NATO dezvoltă tactici de „război cognitiv”, bazate pe presupusele amenințări din partea Chinei și Rusiei. NATO dezvoltă noi forme de război pentru a duce o „bătălie pentru creier”, în termenii alianței militare. Cartelul militar NATO condus de Statele Unite a testat noi moduri de război hibrid împotriva adversarilor săi autoinventați, inclusiv războiul economic, războiul cibernetic, războiul informațional și războiul psihologic.

mnhg

Astăzi, NATO dezvoltă un nou tip de luptă pe care l-a numit „război cognitiv”. Descrisă ca o „militarizare a științei creierului”, această nouă metodă constă în „piratarea individului” prin exploatarea „vulnerabilităților creierului uman” pentru a implementa „ingineria socială” mai sofisticată.

Până de curând, NATO împărțise războiul în cinci zone operaționale diferite: aerian, terestru, maritim, spațial și ciberspațial. Dar, odată cu dezvoltarea strategiilor de război cognitiv, alianța militară discută un nou nivel, al șaselea: „tărâmul uman”.

Un studiu realizat în 2020sub auspiciile NATO asupra acestei noi forme de război explică clar: „În timp ce acțiunile din cele cinci domenii sunt executate pentru a genera un efect asupra domeniului uman, obiectivul războiului cognitiv este de a face din fiecare o armă. „

„Creierul este câmpul de luptă al secolului 21”, se spune în raport. „Oamenii sunt domeniul contestat” și „conflictele viitoare sunt probabil să apară mai întâi digital, apoi fizic, aproape de centrele puterii politice și economice”.

În timp ce studiul sponsorizat de NATO insistă că o mare parte din cercetările sale în domeniul războiului cognitiv este concepută în scopuri defensive, admite, de asemenea, că alianța militară dezvoltă tactici ofensive, afirmând: „Umanitatea este foarte adesea prima vulnerabilitate, iar aceasta trebuie recunoscută. pentru a proteja capitalul uman al NATO și, de asemenea, pentru a profita de vulnerabilitățile adversarilor noștri. „

Într-o revelație înfricoșătoare, raportul spune în mod explicit că” obiectivul războiului cognitiv este dăunător companiilor, nu doar armatei. "

Cu populații civile întregi în vizorul NATO, raportul subliniază că armatele occidentale trebuie să colaboreze mai strâns cu mediul academic, pentru a transforma științele sociale și umane în arme și pentru a ajuta alianța să-și dezvolte capacitățile de război cognitiv.

Studiul descrie acest fenomen drept „militarizarea științei creierului”. Dar pare evident că dezvoltarea războiului cognitiv de către NATO va duce la o militarizare a tuturor aspectelor societății și psihologiei umane, de la cele mai intime relații sociale până la mințile fiecăruia.

Această militarizare globală a societății se reflectă în tonul paranoic al raportului sponsorizat de NATO, care avertizează asupra „o coloană a cincea integrată, în care toată lumea, fără să vrea, se comportă conform planurilor unuia sau altuia. „altul dintre concurenții noștri”. Studiul arată clar că acești „concurenți” care ar trebui să exploateze conștiința dizidenților occidentali sunt China și Rusia.

Cu alte cuvinte, acest document arată că figurile cartelurilor militare ale NATO își văd din ce în ce mai mult propria populație națională ca pe o amenințare, temându-se că civilii sunt potențiale celule dormitoare chineze sau ruși, temute „cincimi.” coloane „care pun sub semnul întrebării stabilitatea“ liberalilor occidentali democrații ”.

Dezvoltarea de către NATO a noi forme de război hibrid vine într-un moment în care campaniile militare ale statelor membre vizează populațiile lor naționale la un nivel fără precedent. Ottawa Times a raportat în septembrie anul trecut că Armata Comandamentului Operațiuni canadian a folosit Covid-19 pandemie de a purta un război pe informații împotriva propriei populații, testarea propagandă tactici asupra civililor canadieni. Rapoartele interne sponsorizate de NATO sugerează că această publicație nu face decât să zgârie suprafața unui val de tehnici de război noi, neconvenționale, folosite de armatele occidentale din întreaga lume.

Canada găzduiește „NATO Innovation Challenge” privind războiul cognitiv

De două ori pe an, NATO găzduiește un eveniment „pitch” pe care îl numește „Innovation Challenge”. Aceste campanii, derulate alternativ primăvara și toamna de către statele membre, cheamă companiile private, organizațiile și cercetătorii să ajute la dezvoltarea de noi tactici și tehnologii pentru alianța militară.

Aceste provocări de tip „pool de rechini” reflectă influența predominantă a ideologiei neoliberale în cadrul NATO, deoarece participanții mobilizează actorii de pe piață, parteneriatele public-privat și promisiunea unor recompense în bani tari pentru a face progresul programului complex militar-industrial.

NATO Fall 2021 Innovation Challenge este găzduit de Canada și se numește „ Amenințarea invizibilă: instrumente pentru a contracara războiul cognitiv” .

„Războiul cognitiv încearcă să schimbe nu numai ceea ce gândesc oamenii, ci și modul în care acţionează”, a scris guvernul canadian în declarația sa oficială pentru provocare. „Atacurile asupra domeniului cognitiv implică integrarea capacităților din cibernetică, dezinformare/dezinformare, psihologie și inginerie socială. „

Comunicatul de presă al Ottawa continuă:

„Războiul cognitiv poziționează mintea ca spațiu de luptă și domeniu de conflict. Scopul său este să semene disonanță cognitivă, să provoace narațiuni contradictorii, să polarizeze opinia și să radicalizeze grupurile. Războiul cognitiv îi poate determina pe oameni să acționeze în moduri care pot perturba sau fragmenta o societate care altfel ar fi fost unită.”

Oficiali militari canadieni susținuți de NATO discută despre războiul cognitiv la masa rotundă.

Grupul consultativ numit Asociația NATO din Canada s-a reunit pentru a sprijini această provocare de inovare, lucrând îndeaproape cu antreprenorii din domeniul apărării pentru a încuraja sectorul privat să investească în noi cercetări care servesc NATO - și propria sa. obiective.

Deși Asociația NATO din Canada (acronim NAOC) este din punct de vedere tehnic un ONG independent, misiunea sa este de a promova NATO, iar organizația se laudă cu acest lucru pe site-ul său.: „NAOC menține legături strânse cu Guvernul Canadei, în special cu Global Affairs Canada (Departamentul de Afaceri Externe al Canadei) și Departamentul Apărării Naționale. „

Ca parte a eforturilor sale de a promova Provocarea inovației, NAOC a organizat o masă rotundă pe tema războiului cognitiv pe 5 octombrie.

Cercetătorul care a scris studiul 2020 privind războiul cognitiv, sponsorizat de NATO, François du Cluzel, a participat la eveniment, alături de ofițeri militari canadieni afiliați NATO.

Panelul a fost supravegheat de Robert Baines, președintele Asociației NATO din Canada. Acesta a fost moderat de Garrick Ngai, un manager de marketing în industria armelor, care este consilier al Departamentului de Apărare Națională al Canadei și vicepreședinte și director al NAOC.

Baines a deschis evenimentul indicând că participanții vor discuta despre „războiul cognitiv, noua zonă a concurenței în care actorii de stat și non-statali caută să influențeze ceea ce gândesc oamenii și modul în care acționează”.

Președintele NAOC a lăudat, de asemenea, „oportunitățile profitabile pentru afacerile canadiene” pe care le-a promis această provocare de inovare a NATO.

Un cercetător din

Panelul din 5 octombrie a început cu intervenția lui François du Cluzel, un fost ofițer militar francez care în 2013 a contribuit la crearea NATO Innovation Hub (iHub, NATO innovation hub), pe care îl conduce încă de la acea dată de la baza sa din Norfolk, Virginia.

Deși iHub insistă pe site-ul său, din motive legale, că „opiniile exprimate pe această platformă nu constituie puncte de vedere ale NATO sau ale oricărei alte organizații”, organizația este sponsorizată de Allied Command Transformation (ACT), care este descrisă drept „ unul dintre cele două comenzi strategice aflate în fruntea structurii de comandă militară a NATO ". "

Prin urmare, centrul de inovare acționează ca un fel de centru de cercetare sau think tank intern al NATO. Cercetarea sa nu intră neapărat în politica oficială a NATO, ci este susținută și supravegheată direct de NATO.

În 2020, Comandantul Suprem Aliat Transformation (SACT) al NATO l-a însărcinat pe François du Cluzel, în calitate de șef al iHub, să realizeze un studiu de șase luni privind războiul cognitiv.

François du Cluzel și-a rezumat cercetările din cadrul panelului din octombrie trecut. El și-a început remarcile notând că războiul cognitiv „este în prezent unul dintre cele mai fierbinți subiecte pentru NATO” și „a devenit un termen recurent în terminologia militară în ultimii câțiva ani. "

Deși francezul François du Cluzel a subliniat că strategia de război cognitiv „este dezvoltată în prezent de comanda mea aici, în Norfolk, Statele Unite”.

Șeful Centrului de Inovare al NATO a vorbit folosind o prezentare PowerPoint și a început cu o diapozitivă care descrie războiul cognitiv drept „o bătălie pentru creier”. „

Războiul cognitiv, o bătălie pentru creier”

„Războiul cognitiv este un concept nou care începe în sfera informațională, este un fel de război hibrid”, a spus François du Cluzel.

„Începe cu hiper-conectivitate. Toată lumea are un telefon mobil”, a continuat el. „Începe cu informația, deoarece informațiile sunt, dacă pot să spun așa, combustibilul războiului cognitiv. Dar este mai mult decât furnizarea de informații, care este o operațiune în sine - războiul informațional este o altă operațiune în sine. "

Războiul cognitiv se suprapune cu Big Tech și companiile de supraveghere în masă, pentru că „este vorba de exploatarea datelor mari”, explică François du Cluzel: „Producem date oriunde mergem. În fiecare minut, în fiecare secundă intrăm online. Și este extrem de ușor să utilizați acele date pentru a vă cunoaște mai bine și să folosiți aceste cunoștințe pentru a schimba modul în care gândiți. "

Desigur, cercetătorul NATO a afirmat că „adversarii” străini sunt agresori care folosesc tehnici de război cognitiv. Dar, în același timp, el a arătat clar că alianța militară occidentală își dezvoltă propria tactică. François du Cluzel a definit războiul cognitiv drept „arta de a folosi tehnologii pentru a modifica cunoașterea țintelor umane”.

Aceste tehnologii, a remarcat el, integrează domeniile NBIC - nanotehnologie, biotehnologie, tehnologia informației și științe cognitive. Întregul formează un fel de cocktail foarte periculos care permite ca creierul să fie manipulat în continuare”, a spus el.

François du Cluzel a continuat explicând că această nouă metodă de atac neconvențională „depășește cu mult” războiul informațional sau operațiunile psihologice (psyops).

„Războiul cognitiv nu este doar o luptă împotriva a ceea ce gândim, ci mai degrabă o luptă împotriva felului în care gândim, dacă putem schimba modul în care gândesc oamenii”, a spus el. „Este mult mai puternic și depășește cu mult informația [războiul] și operațiile psihologice.”

François du Cluzel continuă: „Este esențial să înțelegem că acesta este un joc pe cunoașterea noastră, despre modul în care creierul nostru procesează informațiile și o transformă în cunoaștere, mai degrabă decât un joc care se concentrează doar pe informații sau pe aspectele psihologice ale creierului nostru. Nu este doar o acțiune împotriva a ceea ce gândim, ci și o acțiune împotriva modului în care gândim, a modului în care procesăm informațiile și o transformăm în cunoaștere. "

" Cu alte cuvinte, războiul cognitiv nu este doar un alt cuvânt, un nou nume pentru războiul informațional. Este un război împotriva procesorului nostru individual, a creierului nostru”.

Cercetătorul NATO a subliniat că „acest lucru este extrem de important pentru noi în armată”, deoarece „are potențialul, prin dezvoltarea de noi arme și noi modalități de a dăuna creierului, de a implica neuroștiința și tehnologia în atât de multe abordări diferite de a influența ecologia umană. ... pentru că știți cu toții că este foarte ușor să transformați tehnologia civilă în tehnologie militară. "

nnnnnn

Acest diapozitiv compară psyops și războiul cognitiv, concluzionand că psiops sunt despre ceea ce gândim, în timp ce războiul cognitiv este despre modul în care gândim.

Cât despre cine ar putea fi ținta războiului cognitiv, François du Cluzel a dezvăluit că toată lumea este îngrijorată.

„Războiul cognitiv are o amploare universală, începând cu individul până la state și organizațiile multinaționale”, a spus el. „Câmpul său de acțiune este global și își propune să preia controlul asupra ființei umane, atât civilă, cât și militară. „

Și sectorul privat are un interes financiar în avansarea cercetării privind războiul cognitiv, a remarcat el:” Investiția globală masivă în neuroștiință sugerează că domeniul cognitiv va fi probabil unul dintre câmpurile de luptă ale viitorului. "

Dezvoltarea războiului cognitiv transformă total conflictul militar așa cum îl cunoaștem, a declarat François du Cluzel adăugând „o a treia dimensiune majoră de luptă pe câmpul de luptă modern: dimensiunii fizice și informaționale se adaugă acum o dimensiune cognitivă”.

Acest lucru „creează un nou spațiu de concurență dincolo de ceea ce se numește cele cinci zone de operațiuni - sau zone de pământ, mare, aer, cibernetică și spațiu. Războiul în arena cognitivă mobilizează o gamă mai largă de spații de luptă decât o pot face doar dimensiunile fizice și informaționale. "

Pe scurt, oamenii înșiși sunt noul domeniu al acestui nou mod de război hibrid, alături de pământ, mare, aer, spațiul cibernetic și spațiul cosmic.

ggggg

Concluzie: Creierul este atacat. Tehnologia, hiperconectivitatea și abundența de date fac din oameni principala vulnerabilitate. NBIC-urile și tehnologiile cognitive deschid calea pentru manipularea ulterioară a creierului. „Noi” suntem domeniul contestat. Prima noastră preocupare este să ne protejăm procesul decizional.

Studiul NATO privind războiul cognitiv avertizează asupra „A cincea coloană integrată” Un studiu realizat de François du Cluzel, șeful Centrului de inovare al NATO, din iunie până în noiembrie 2020, a fost sponsorizat de Comandamentul Aliat pentru Transformarea Cartelului Militar și a fost lansat ca raport de 45 de pagini în ianuarie 2021 (PDF).

Acest document înfricoșător arată cum războiul contemporan a ajuns la un fel de stadiu distopic, cândva imaginabil doar în science fiction.

„Natura războiului s-a schimbat”, subliniază raportul. „Majoritatea conflictelor actuale rămân sub pragul definiției tradițional acceptate a războiului, dar au apărut noi forme de război, cum ar fi războiul cognitiv (acronimul CW), în timp ce mintea umană este acum văzută ca un nou front. "

Pentru NATO, cercetarea războiului cognitiv nu este doar defensivă, ci este și foarte clar ofensivă.

„Dezvoltarea capacităților de a dăuna proceselor cognitive ale adversarilor va fi o necesitate”, afirmă clar raportul lui François du Cluzel, „Cu alte cuvinte, NATO va trebui să câștige capacitatea de a-și proteja procesul de luare a deciziilor și de a-l perturba pe cel al adversarului. „

Și oricine poate fi ținta acestor operațiuni de război cognitiv:” Orice utilizator de tehnologii informaționale moderne este o țintă potențială. Ele vizează întregul capital uman al unei națiuni”, adaugă sumbru raportul.

„Pe lângă potențiala execuție a unui război cognitiv pe lângă un conflict militar, acesta poate fi purtat și singur, fără nicio legătură cu angajarea forțelor armate”, continuă studiul. „În plus, războiul cognitiv este potențial nesfârșit, deoarece nu poate exista niciun tratat de pace sau capitulare în acest tip de conflict. „

Așa cum acest nou mod de luptă nu are granițe geografice, nu are nici limită de timp:” Acest câmp de luptă este global prin Internet. Fără început sau sfârșit, această cucerire nu cunoaște răgaz, punctată de notificări de pe smartphone-urile noastre, oriunde, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.”

Studiul sponsorizat de NATO notează că „unele țări NATO au recunoscut deja că tehnicile și tehnologiile neuroștiințifice au un mare potențial de utilizare operațională în diferite întreprinderi de securitate, apărare și informații. „

Ea vorbește despre descoperiri în „metode și tehnologii neuroștiințifice” (neuroS/T) și precizează „utilizarea rezultatelor cercetării și a produselor pentru a facilita direct performanța combatanților, integrarea interfețelor om-mașină. pentru a optimiza capacitățile de luptă ale vehicule semi-autonome (ex. drone) și dezvoltarea de arme biologice și chimice (adică neuro-arme)”.

Pentagonul se numără printre instituțiile de top care promovează această cercetare revoluționară, așa cum subliniază raportul: „Deși un număr de națiuni au și urmăresc în prezent cercetare și dezvoltare neuroștiințifică în scopuri militare, cele mai recente eforturi sunt, probabil, cele mai proactive în acest sens. realizat de Departamentul Apărării al Statelor Unite, cea mai notabilă și avansată cercetare și dezvoltare fiind efectuată de Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării (DARPA) și „Activitatea de Proiecte de Cercetare Avansată de Informații (IARPA). "

Potrivit studiului, utilizările militare ale cercetării în neuroștiință și tehnologia informației includ colectarea de informații, instruirea, „optimizarea performanței și rezistenței personalului de luptă și de sprijin militar” și, bineînțeles, „utilizarea directă a neuroștiinței și neurotehnologiei în scopuri militare”. .

Această militarizare a neuroștiinței și neurotehnologiei poate și va fi fatală, a arătat clar studiul sponsorizat de NATO. Cercetarea poate fi „utilizată pentru a atenua agresivitatea și a promova cunoștințele și emoțiile de afiliere sau pasivitate; induce morbidități, handicapuri sau suferințe; și „neutralizează” potențialii adversari sau îi provoacă să moară ”- cu alte cuvinte, să mutileze și să omoare oameni.

Raportul îl citează pe generalul-maior american Robert H. Scales, care rezumă noua filozofie de luptă a NATO: „Victoria va fi definită mai mult prin cucerirea terenului psiho-cultural decât prin cucerirea terenului geografic”.

Și în timp ce NATO dezvoltă tactici de război cognitiv pentru a „profita de psiho-cultural”, se înarmează tot mai mult în diferite domenii științifice.

Studiul vorbește despre „melting-pot-ul științei datelor și științelor umaniste” și subliniază că „combinația dintre științe sociale și ingineria sistemelor va fi esențială pentru a ajuta analiștii militari să îmbunătățească producția de informații”. „

„Dacă puterea cinetică nu învinge inamicul, psihologia și științele comportamentale și sociale conexe sunt chemate să umple golul. "

„Utilizarea științelor sociale va fi centrală în dezvoltarea planului de operațiuni pentru domeniul uman”, continuă raportul. „Va sprijini operațiunile de luptă prin furnizarea de potențiale planuri de acțiune pentru întregul mediu uman local, inclusiv forțele inamice, dar și prin determinarea elementelor umane cheie precum centrul de greutate cognitiv și definirea comportamentului dorit ca stare finală. „

Toate disciplinele academice vor fi implicate în războiul cognitiv, nu doar în științele dure. „În cadrul armatei, competențele în antropologie, etnografie, istorie, psihologie, printre altele, vor fi mobilizate mai mult ca niciodată pentru a coopera cu armata”, indică studiul.

Raportul se încheie cu un citat tulburător: „Progresele făcute astăzi în nanotehnologie, biotehnologie, tehnologia informației și știința cognitivă (acronimul NBIC), impulsionate de marșul aparent de neoprit al unei troici triumfătoare formată din inteligență artificială, Big Data și „digital” civilizațional. dependență”, a creat o perspectivă mult mai tulburătoare: o a cincea coloană integrată în care toată lumea, fără să vrea, se comportă conform planurilor celui din adversarii noștri. "

" Conceptul modern de război nu este o chestiune de arme, ci de influență ", a întrebat el. „Victoria pe termen lung va depinde doar de capacitatea de a influența, afecta, schimba sau influența domeniul cognitiv.

Studiul sponsorizat de NATO se termină cu un paragraf de încheiere conform căruia scopul final al alianței militare occidentale este nu numai controlul fizic al planetei, ci și controlul minții oamenilor:

„Războiul cognitiv poate fi elementul lipsă în trecând de la victoria militară pe câmpul de luptă la succesul politic de durată. Domeniul uman poate fi zona decisivă în care operațiunile multi-domeniu obțin efectul dorit de către comandant. Primele cinci zone pot da victorii tactice și operaționale; numai domeniul uman poate da victoria finală și completă. "

Operațiunile speciale ale ofițerului canadian subliniază

Când François du Cluzel, cercetătorul NATO care a condus studiul privind războiul cognitiv, și-a încheiat observațiile pentru panelul Asociației NATO din Canada pe 5 octombrie, el a fost urmat de Andy Bonvie, comandantul Centrului de pregătire pentru operații speciale din Canada.

Cu peste 30 de ani de experiență în forțele armate canadiene, Bonvie a explicat modul în care armatele occidentale folosesc cercetările efectuate de François du Cluzel și alții și încorporează noi tehnici de război cognitiv în activitățile lor de luptă.

Războiul cognitiv este un nou tip de război hibrid pentru noi, a spus Bonvie. „Și asta înseamnă că trebuie să ne uităm la pragurile tradiționale ale conflictului și la modul în care lucrurile care se fac sub acele praguri de conflict: atacuri cognitive, forme non-cinetice și amenințări non-militare. Trebuie să înțelegem mai bine aceste atacuri și să ne adaptăm acțiunile și antrenamentul în consecință pentru a putea opera în aceste medii diferite. "

hjuy

Deși a prezentat acțiunile NATO ca fiind „defensive”, susținând că „adversarii” folosesc tactici de război cognitiv împotriva lor, Bonvie a fost fără ambiguitate că armatele occidentale însele dezvoltă aceste tehnici, pentru a menține un „avantaj tactic”.

„Nu putem pierde avantajul tactic pentru trupele pe care le plasăm în front, pentru că ele [aceste tehnici] nu doar planul tactic, ci și planul strategic”, a spus el. Unele dintre diferitele abilități pe care le avem și de care ne bucurăm ar putea fi brusc întoarse împotriva noastră. Așa că trebuie să înțelegem mai bine cât de repede se adaptează adversarii noștri și apoi să putem prezice unde vor ajunge în viitor, pentru a ne ajuta să menținem avantajul tactic al trupelor noastre. „

Războiul cognitiv este cea mai avansată formă de manipulare până în prezent”

Marie-Pierre Raymond, locotenent-colonel canadian în retragere, care în prezent deține funcția de „Scientist în apărare și manager de portofoliu de inovare” pentru programul „Inovare pentru excelență și securitate în apărare” al Forțelor Armate Canadiene, este, de asemenea, pe panelul din 5 octombrie.

„Au trecut vremurile în care se ducea războiul pentru a dobândi mai multe terenuri”, a spus Raymond. „Acum, noul obiectiv este de a schimba ideologiile adversarilor, ceea ce face din creier centrul de greutate uman. Și asta face din ființa umană domeniul contestat, iar mintea devine câmpul de luptă. "

„Când vorbim despre amenințări hibride, războiul cognitiv este cea mai avansată formă de manipulare văzută până în prezent”, a adăugat ea, menționând că își propune să influențeze luarea deciziilor indivizilor și „să influențeze un grup de indivizi în comportamentul lor, cu scopul de a obține un avantaj tactic sau strategic. "

Raymond a remarcat că războiul cognitiv intersectează la fel de puternic inteligența artificială, datele mari și rețelele sociale și reflectă" dezvoltarea rapidă a neuroștiinței ca instrument de război. "

Raymond ajută la supravegherea Provocarii de inovare din toamna anului 2021 a NATO în numele Departamentului de Apărare Națională al Canadei, care a delegat responsabilități de management programului Inovare pentru Excelență și Securitate în Apărare (IDEaS) armatei, unde lucrează.

Într-un jargon foarte tehnic, Raymond a indicat că programul de război cognitiv nu este doar defensiv, ci și ofensiv: „Această provocare necesită o soluție care să sprijine domeniul uman în curs de dezvoltare al NATO și să inițieze dezvoltarea unui ecosistem de cunoaștere în cadrul alianței și care va sprijini dezvoltarea de noi aplicații, noi sisteme, noi instrumente și concepte care să conducă la acțiuni concrete în domeniul cognitiv. "

Ea a subliniat că acest lucru „va necesita o cooperare susținută între aliați, inovatori și cercetători pentru a permite trupelor noastre să lupte și să câștige în domeniul cognitiv. Acesta este ceea ce sperăm să vedem ieșind din acest apel către inovatori și cercetători”.

Pentru a stârni interesul afacerilor față de provocarea de inovare a NATO, Raymond a spus: „Solicitanții vor beneficia de vizibilitate națională și internațională și vor primi recompense în numerar pentru cea mai bună soluție. Ea adaugă apoi ispititor: „Solicitanții ar putea beneficia și de potențialul acces pe care acest lucru le va oferi pe o piață de 30 de țări”. „

Un oficial militar canadian solicită companiilor să investească în cercetarea

Cealaltă instituție care gestionează Provocarea de inovare a NATO din toamna anului 2021 în numele Departamentului de Apărare Națională al Canadei este Comandamentul Forțelor de Operații Speciale (CANSOFCOM).

Un ofițer canadian care lucrează cu CANSOFCOM, Shekhar Gothi, a fost membrul final al evenimentului găzduit de Asociația NATO din Canada pe 5 octombrie. Gothi este ofițerul „Inovare” al CANSOFCOM pentru sudul Ontarioului.

El a încheiat evenimentul lansând un apel pentru investiții de afaceri private în cercetarea NATO în domeniul războiului cognitiv.

Provocarea bianuală a inovației este „parte a ritmului de luptă al NATO”, a spus Gothi cu entuziasm.

El a indicat căa găzduit o provocare de inovare a NATO axată pe războiul spațial.

În primăvara anului 2020, Țările de Jos au găzduit o provocare de inovare a NATO axată pe Covid-19.

Gothi i-a liniștit pe investitori explicând că NATO va face orice pentru a-și apăra rezultatele: „Pot asigura tuturor că, odată cu provocarea inovației NATO, toți inovatorii vor păstra controlul deplin asupra proprietății lor intelectuale. Prin urmare, NATO nu va prelua controlul asupra acestei proprietăți. Nici Canada nu poate. Inovatorii vor păstra controlul asupra proprietății lor intelectuale. "

Acest comentariu a fost o concluzie adecvată pentru grup, afirmând că NATO și aliații săi din complexul militar-industrial nu urmăresc doar să domine lumea și oamenii care o locuiesc folosind sinistre tehnici de război cognitiv, ci și să se asigure că companiile și acţionarii lor vor continua să profite de pe urma acestor eforturi imperiale.

[NDT]. În anii 1950-1970, ca parte a sinistruului proiect de memorie MK-Ultra, CIA încerca să manipuleze creierul printr-o gamă întreagă de substanțe precum LSD, electroșocul și alte metode, fiecare mai discutabilă decât alta, cu un efect redus, cu excepția daunelor cauzate subiecților lor experimentali. Acum, la 32 de ani de la încheierea oficială a operațiunii CIA, se pare că politicienii americani nu au oprit nici consumul lor științifico-fantastic, nici obsesia lor pentru puterea nelimitată, până la acel detaliu. După aceea, astăzi, NATO este cea care visează totul. treaz la un control total al spiritelor. Nici măcar să nu mai vorbim de paranoia viziunii lor, care cu greu s-a îmbunătățit din perioada de glorie a doctorului Strangelove din Războiul Rece și de disprețul lor total față de populații, din nou de data aceasta considerate simpli cobai. Cu cat se schimba mai mult...

Ben Norton

Corinne Autey-Roussel / traducere Entelekheia

SURSA: https://fr.sott.net/article/38439-La-guerre-cognitive-des-armees-de-l-OTAN-est-lancee