VIDEO - Rezumatul SOTT al schimbărilor Pământului - septembrie 2021 - Condiții meteorologice extreme, revolta planetei și bile de foc

schimbari climatice SOTTChina continuă să se confrunte cu ploi torenţiale şi inundaţii fără precedent. Milioane de oameni au fost afectați, iar infrastructura agricolă este într-o stare foarte proastă. Provincia Henan din China a fost cea mai grav afectată până acum, cu cantități record de precipitații și inundații din iulie, care au ucis cel puțin 71 de persoane și au afectat 12 milioane.

Sott Rezumat septembrie 2021

Statele de pe coasta de est și de vest a Indiei au fost supuse unor ploi record și inundații rapide. În Gujarat, 1,6 milioane de locuitori au fost afectați și 7.000 au fost evacuați. În Odisha, ploile abundente au afectat 2,3 milioane de oameni în 4.964 de sate, 7.500 de case au fost avariate și aproximativ 130.000 de hectare de teren agricol au fost distruse.

Furtuna Ida a adus ploi torențiale, inundații fulgerătoare, grindină și tornade în nord-estul Statelor Unite, ucigând zeci de oameni și provocând pagube mari. Orașele New York și New Jersey au fost lovite de precipitații record, iar locuitorii au fost prinși în subsoluri și mașini inundate.

Mexicul a avut, de asemenea, cota sa de condiții meteorologice extreme, cu cantități fără precedent de ploi și inundații în sudul și centrul țării. Toate în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 7,0 a zguduit orașe mari de la Guerrero până la Mexico City.

Sud-estul Australiei a fost lovit de un cutremur rar cu magnitudinea 5,9 care a provocat daune structurale mai multor clădiri din Melbourne. Acesta este cel mai mare cutremur care a avut loc în Australia în ultimii ani. În același timp, o serie de fronturi reci aspre au declanșat ninsori târzii, noaptea târziu, pe coasta de est și ținuturile înalte ale statului Victoria, în timp ce Adelaide a fost supusă unor furtuni puternice puțin mai târziu. măsuri totalitare și frenetice aplicate în Australia.

Vulcanul Cumbre Vieja din La Palma, una dintre insulele Canare ale Spaniei, a erupt pe 19 septembrie. În următoarele două săptămâni, petele de lavă au ars terenuri agricole, drumuri și case din partea de sud-vest a insulei. După mai multe explozii puternice, s-au deschis patru noi fisuri de lavă. Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate, iar aproximativ 400 de proprietăți au fost distruse.

Pe măsură ce atmosfera Pământului se încarcă cu electricitate, observăm, de asemenea, o creștere a numărului de oameni, animale și clădiri lovite de fulgere, precum și o creștere a altor fenomene electrice de pe cer, cum ar fi fenomene luminoase tranzitorii, cum ar fi spiridușii, jeturile albastre. și nori noctilucenți.

Se întâmplă ceva uriaș, există semne clare de creștere a fenomenelor electrice și de răcire globală. Suntem deja într-o era glaciară?

Din nou, observați cu atenție această realitate și pregătiți-vă în consecință!

Toate acestea și multe altele în Rezumatul nostru SOTT privind schimbările climatice pentru septembrie 2021.

SURSA: https://fr.sott.net/article/38474-Resume-SOTT-des-changements-terrestres-Septembre-2021-Conditions-meteorologiques-extremes-revolte-de-la-planete-et-boules-de-feu