New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Așa se face, Kelemen baci! Așa se procedează, Katalin neny! Prințul Charles le-a dat lecții înaltelor fețe ungurești venite să se pozeze cu steagul Ungariei în Transilvania.

printul CharlesAcum două săptămâni – cum am scris aici – a sosit în Transilvania noua președintă a Ungariei. A făcut-o într-un mod sfidător, fără a se întâlni cu oficialități. A dezvelit o statuie a unui principe maghiar, s-a întâlnit la o șuetă cu Kelemen Hunor (cu amicul sau președintele UDMR – nu se știe!), s-a pozat cu culorile Ungariei de pe bornele kilometrice și a scris pe facebook că e un fel de buric între maghiarii din Ungaria și cei din Transilvania…

Ei bine, imediat după această președintă zgubilitică, a sosit Prințul Charles, moștenitorul tronului Regatului Unit, care putea fi rege de acum câteva decenii dacă regina nu s-ar încăpățâna să ajungă centenară. Cum se știe, Prințul Charles are de mai multă vreme două case în secuime, altfel zis e mai „secui” decât Katalin Novak, președinta Ungariei Mici.

Ei bine, prințul a venit a nu se știe câta oară la casa lui de șapte camere, cu un gard de uluci uscate de vreme, puțin mai înalt de o jumătate de metru. Și umblă pe coclaurii covăsneni cu baston, binoclu, cu cămașă bleu cu mânecile suflecate (e adevărat din stambă englezească), și admiră natura înconjurătoare.

Dar, atenție!, înainte de a reveni în secuime, s-a întâlnit la București cu președintele și premierul, le-a zis respectuos bună ziua, s-a întâlnit cu fina lui, principesa Margareta, a mers la un centru de refugiați ucraineni, a acceptat să ia parte la un proiect umanitar… Suntem noi republică, un fel de struțo-cămilă semiprezidențială, o republică socialist-capitalistă, suntem republică, dar parcă dinspre monarhie ne vine și un aer de educație și respect de sine.

Altfel zis, președintele UDMR, vicepremier al Guvernului României, ar putea lua aminte. Așa se face Kelemen baci (bacs!), așa procedează turiștii de rang înalt. Cu prima ocazie, transmiteți-i și lui Katalin neny același mesaj. Altfel, asta veți rămâne în istorie: bacs și neny!

 

SURSE: bitpress.ro