News Buzau new header Craciun

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Andrei Pleşu – succesorul pe viaţă al lui George Soros la „Fundaţia pentru o societate deschisă“ BONUS - Scrisorile lui Plesu catre Ceausescu!

Plesu SorosPoate că nu vă vine să credeţi: informaţia că Andrei Pleşu este oficial succesorul lui George Soros la conducerea „Fundaţiei pentru o societate deschisă“ era postată chiar pe pagina acestui ONG şi am descoperit-o întîmplător în timpul unei documentări recente! Această informaţie explică desele referiri ale lui Andrei Pleşu în spaţiul public, în care îl ridică în slăvi pe George Soros, taxîndu-i drept complotişti de cea mai joasă speţă pe toţi cei care îndrăznesc să spună ceva împotriva miliardarului american.

Citim şi ne minunăm: „Consiliul Fundației este cel mai înalt for de guvernare a organizației și veghează la bunul mers al acesteia. Consiliul Fundației este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației. Cei trei membri sunt: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber“!

Tot de pe site-ul „Fundaţiei pentru o societate deschisă“ aflăm şi confirmarea oficială că George Soros este fondatorul ONG-ului.

Aşadar, chiar directorul executiv al „Fundaţiei pentru o societate deschisă“, Gabriel Petrescu, spune: „Deși Fundația se desprinde oficial de fondatorul său, George Soros, devenind independentă, asemenea tuturor organizațiilor înființate de George Soros în Europa Centrală și de Est, membre ale rețelei Open Society Foundations, o echipă de 30 de oameni duce mai departe activitatea începută acum 24 de ani și promovează în continuare valorile societății deschise“.

Avem în faţă deci cîteva informaţii foarte importante, furnizate chiar de site-ul „Fundaţiei pentru o societate deschisă“:

– 1. în toată Europa Centrală şi de Est, ONG-urile din reţeaua „Open Society Foundations“ (Fundaţia pentru o societate deschisă), principala fundaţie a lui George Soros, s-au transformat în fundaţii „independente“;

– 2. fondatorul acestora este recunoscut ca fiind George Soros;

– 3. aceste ONG-uri continuă activitatea începută acum 24 de ani;

– 4. „Consiliul Fundaţiei“ este cel mai înalt for de conducere al „Fundaţiei pentru o societate deschisă“, preluînd prerogativele „Fondatorului“, adică ale lui George Soros;

– 5. Consiliul Fundaţiei“ este format din 3 membri aleşi pe viaţă: Andrei Pleşu, Levente Salat, Renate Weber.

Surpriza uriaşă este prezenţa lui Andrei Pleşu în fruntea acestui „Consiliu al Fundaţiei“, întrucît ceilalţi doi au fost ani de zile şi în conducerea „Fundaţiei Soros pentru o societate deschisă“: Levente Salat a fost chiar de la început directorul filialei Cluj, iar Renate Weber a fost chiar directorul întregii reţele din România!

Levente Salat, colegul lui Pleşu, susţine autonomia Transilvaniei

Despre Andrei Pleşu şi Renate Weber ştim că amîndoi au fost consilieri prezidenţiali ai lui Traian Băsescu la Cotroceni: Andrei Pleşu între 20 decembrie 2004 şi 3 mai 2005 şi Renate Weber între decembrie 2004 şi decembrie 2005.

Despre Levente Salat ştim că este unul dintre adepţii autonomiei Transilvaniei! Informaţia este publică, încă din iunie 2013, cînd jurnalistul Dan Tănasă a publicat pe blogul său acest document provenit chiar de la Guvernul României.

După cum se vede în document, Salat Levente şi-a prezentat prelegerea „Perspectivele autonomiei în Transilvania“, în prezenţa fostului premier al Ungariei Bajnai Gordon, la o consfătuire organizată de guvernul României în mandatul lui Victor Ponta, prim-ministru din partea USL, adică al coaliţiei PSD – PNL!

Ce spune Andrei Pleşu despre George Soros

Acum poate că opinia publică din România înţelege mai bine de ce Andrei Pleşu este unul dintre marii apărători ai imaginii lui George Soros! Iată doar un exemplu care arată susţinerea publică a lui Andrei Pleşu pentru George Soros.

În emisiunea „În fața ta“ de la Digi 24, Andrei Pleşu a făcut o declaraţie care a fost apoi preluată de mulţi purtători ai lozincii #Rezist: „Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș. Pe de altă parte, văd că e o idee care prinde și pentru că dă explicații inexplicabile“.

Această declaraţie venea chiar în momentul în care presa din România începuse să scrie tot mai des despre implicarea lui George Soros în politica din România şi avea rolul de a minimaliza acest subiect, ceea ce s-a şi întîmplat, căci a fost preluată în diverse nuanţe de cei care au fost finanţaţi de Fundaţiile Soros!

Iată însă cîteva pasaje din această emisiune, în care Andrei Pleşu vorbeşte despre George Soros:

– „Soros acum este interzis și în Ungaria de domnul Orban. De altfel, a avut un destin foarte interesant. În Ungaria era tratat ca evreu și antipatizat, în România era văzut ca ungur și era antipatizat, în Rusia era considerat american și antipatizat. Prin urmare, oriunde se ducea, avea un portret sinistru. Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș. Pe de altă parte, văd că e o idee care prinde și pentru că dă explicații inexplicabile. E greu să înțelegi că un guvern ajunge să fie atât de incompetent și de netalentat în materie de guvernare. E mai la îndemână să inventezi o chestie în care guvernul devine piesă secundară, iar important e că se trag niște sfori. Cu mentalitatea asta nu o să facem niciodată nimic“.

– „Teoria conspirației are un succes extraordinar. E un fel de a pune batista pe țambal. E și o formă de lipsă de patriotism. Patriotismul, după mine, înseamnă să crezi în vigoarea nației, în resursele ei, să crezi în inițiativa ei și în buna orientare și în eficiența ei. Dacă ni se spune mereu că noi suntem formidabili, dar și în același timp numai cine nu vrea nu ne încalecă, ba Soros, ba Bruxelles-ul, ba Putin, tot timpul suntem victime. Eu nu cred că a fi victimă e o virtute. Și, în orice caz, nu e o virtute patriotică. Să ne hotărâm: ori suntem victimele unei conspirații, care ne-a castrat definitiv și o face în continuare, ori suntem ditamai națiunea respectabilă și eficientă? Mi se pare o contradicție între această amplă teorie a conspirației și am auzit de curând și o chestie jignitoare de-a dreptul: sașii sunt o adunătură de naziști. Bun, atunci ungurii sunt hortyști și românii sunt haiduci și cu asta punem istoria în conserve“.

– „Amintiți-vă că atunci când au izbucnit evenimentele din Timișoara în 1989, prima explicație dată de Nicolae Ceaușescu a fost că e vorba de huligani și de agenturi. Când a fost Piața Universității, Ion Iliescu a spus că e vorba de golani și de infiltrați, de incitări, cum a spus și acum, de altfel. A fost și un analist politic de curând, care încă de atunci susținea că demonstrația din Piața Universității era organizată de serviciile secrete franceze. Nu se știe brusc de ce erau francezii așa de implicați“.

– „E vorba și de un nivel al unei categorii de populație care se amuză să afle secrete. Tot ce este o țesătură ocultă pare interesant, plauzibil. Altfel, e plicticos. Pe de altă parte, cei care lansează teoriile și cei care le preiau și le difuzează sunt oameni care, întrucât au o teorie despre dedesubturi, se cred mai inteligenți decât ceilalți. Există o voluptate a penumbrelor, a rădăcinilor obscure, care au același succes cum au filmele de groază, filmele cu bătăi. E trist, dar nu e prea surprinzător“.

Emisiunea de la Digi 24, post patronat de Zoltan Teszari, în care a fost invitat Andrei Pleşu, poate fi inclusă ca exemplu în orice manual de dezinformare şi manipulare! Ea a fost realizată în seara de 19 februarie 2017, în timpul manifestaţiilor de protest din Piaţa Victoriei pe marginea Ordonanţei 13. În presă apăruseră deja mai multe articole, preluate şi de unele televiziuni, potrivit cărora organizatorii acestor proteste erau mai multe ONG-uri finanţate de George Soros.

În acest context, Andrei Pleşu a simţit nevoia să iasă public şi să pună aceste dezvăluiri pe seama „teoriei conspiraţiei“, adică în cîrca unora care cred că totul se datorează unui complot mondial împotriva României! Cu alte cuvinte, cei care spuneau că Soros este implicat în protestele din România sînt nebuni care „se cred mai inteligenți decât ceilalți“! Sigur, metoda este puerilă, însă s-au găsit destul de mulţi adepţi care au împrăştiat-o, mai ales că era susţinută de un intelectual ca Andrei Pleşu.

Iată însă că prezenţa lui în conducerea „Fundaţiei pentru o societate deschisă“, numit pe viaţă ca succesor al lui George Soros, lămureşte pe deplin care este rolul lui Andrei Pleşu în spaţiul public românesc. Şi nu este un rol nou pentru Andrei Pleşu. Totul a început în 1978, cînd, potrivit dezvăluirilor fostului ministru Mircea Maliţa, PCR l-a trimis pe tînărul Andrei Pleşu în Indonezia, la conferinţa internaţională „Arta şi Viitorul“.

P.S. Reamintim că soţia lui Andrei Pleşu, Catrinel Pleşu, fostă Petrulian, a fost racolată de DIE, încă de la 18 ani, avînd numele de cod „Maria“. A fost apoi numită director al Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (ICR), în mandatul lui H.-R. Patapievici. Deci, vorba poetului: „Toate-s vechi și nouă toate“!

SURSA: https://www.cotidianul.ro/andrei-plesu-succesorul-pe-viata-al-lui-george-soros-la-fundatia-pentru-o-societate-deschisa/

 

https://alexandrupetria.wordpress.com/tag/scrisori-andrei-plesu-catre-ceausescu/

Scrisorile lui Andrei Pleşu către Nicolae Ceauşescu

Stimate tovarase Secretar General al Partidului,

Ma numesc Andrei Gabriel Plesu si sunt de profesie istoric si critic de arta. Din 1971, cand mi-am incheiat studiile, si pana astazi am inteles sa-mi fac profesiunea cu toata seriozitatea, punandu-ma, cu intreaga mea putere de munca, in slujba artei si culturi romanesti. Am publicat un mare numar de studii si articole in presa curenta am realizat mai multe serii de emisiuni la radio si televiziune si sunt autorul a trei carti, bine primite atat de publicul larg, cat si de specialisti. In istorie, dupa o specializare de aproape doi ani in Republica Federala Germana. In timpul acestei specializari , am tinut la Bonn, Dusseldorf si Dortmund mai multe conferinte despre arta romaneasca, socotind ca este datoria mea de onoare sa o fac cunoscuta si apreciata pretutindeni, la adevarata ei valoare. In 1981 mi s-a decernat premiul pentru critica al Uniunii artistilor Plstci ti, in acelasi an, premiul pentru eseu al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Am avut cinstea sa-mi reprezint tara, cu comunicari de specialitate, la felurile congrese si reuniuni internatinale (Berlin-Est, Weimar, Jakarta etc.). Ca secretar al sectiei de critica a Uniunii Artistilor Plastci, am participat la organizarea mai multor expozitii de arta romanesca, in fata si in strainatate.

Am intrat in Partidul Comunist Roman la varsta de 19 ani (1968) si, atat pe linie obsteasca (CA ORGANIZATOR DE GRUPA DE PARTID), cat si pe line profesionala ( ca cercetator la Institutul de Istiria Artei al Academiei de Stiinte Sociale si Politicesi, apoi ca lector universitar la Facultatea de Arte Plastice “N. Grigorescu”) m-am straduit, in ciuda unei sanatati precare ( care ma obliga sa stau, de cativa ani, sub constanta supraveghere medicala), sa fac totul pentru a fi la inaltimea exigentelor epocii noastre, ale politicii noastre din ultimii ani.

Va rog, stimate tovarase Secretar General, sa nu luati raportul de activitate de mai sus drept o lipsa de modestie. El e bilantul firesc de munca al oricarui roman care vrea sa-si serveasca tara cum se cuvine. In lumina acestui bilant, veti intelege cat pot fi de mahnit sa constat ca, dintr-o data, in urma unei imprejurari pe care nu o pot socoti decat accidentala, sunt pus in afara partidului “sectant” si dezlantuit din invatamant si cercetare.

Am avut, intr-adevar ghinionul de a participa cu doi ani in urma , la o conferinta (incluzand o parte teoretica si una practica), ce a avut loc la Institutul de Psihologie si Pedagogie pe tema “meditatiei trancendratale”. Conferinta – la care m-am dus pe linia unei firesti curiozitati intelectuale – mi s-a parut neinteresanta sub raport stiintific, drept care nu am mai frecventat niciuna din urmarile ei , mai mult chiar: am avut ocazia, la scurt timp dupa aceea, sa aduc la cunostinta unui lucrator al Ministerului de Interne opinile mele critice privind “meditatia trancendratala”.

In rezumat, fapta de care sunt vinovat se reduce la audierea unei conferinte publice, organizata intr-un cadru perfect oficial, o conferinta despre care nu aveam motive sa cred ca s-ar desfasura fara aprobarile de rigoare. Cat despre chestionarul pe care l-am completat – ca toti cei de fata – in timpul conferintei, nu se rererea decat la date strict medicale si nu cuprindea niciun angajament de nuanta politica sau religioasa, care sa contarazica adeziunile mele reale la statutul PCR si la Constitutia tarii. Am fost lamurit, ulterior, ca “meditatia transcendretala”, ca organizatie internationala, implica unele aspecte profund negative , de care insa nu putem avea cunostinta acum doi ani, ca urmare a unui singur contact cu reprezentantul ei. Amintind ca pot fi sanctional, totusi, pentru o momentana lipsa de vigilenta, mi se pare, in acelasi timp, greu de acceptat ca ca sanctiunea sa aiba caracterului unui condamnari atat de drastice, ducand nu numai la totala descreditarea politica, ci si la descalificarea mea profesionala. Intre culpa mea reala si consecintele ei imediate ca o uriasa disproportiune care, in spiritul echitatii cu care ne-a obisnuit conducerea noastra de partid si de Stat nu poate sa fie corectata.

Ranit sufleteste de spulberarea intr-o clipa, a atator ani de eforuri entuziaste, si de anularea tuturor proiectelor mele viitoare (legitime la 33 de ani) apelez, tovarase Secretar General la dreapta dumnevoastra omeneasca, rugandu-va sa dispuneti rediscutarea cazului meu, in datele lui obiective. Va asigur ca tot ce doresc e sa-mi dovedesc, in continuare, ca si pana acum, buna-credinta loialitatea fata de tara, participand la procesul de afirmare a valorilor noastre pe plan universal.

Va multumesc,

Andrei Gabriel Plesu

25 mai 1982

Stimate tovarase Secretar General

Pentru o mai buna informare asupra imprejurarilor in care am luat cunostinta de “meditatia transcendentala”, fac urmatoarele precizari: In ianuarie 1981, cand functionam ca lector universitar al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, am fost convocat telefonic la Institutul de Psihologie si Pedagogie pentru a audia o conferinta de orientalistica. Invitatia era fireasca, intrucat era cunoscut indeobeste interesul meu pentru artele orientale. Conferinta la care am fost invitat a avut loc intr-un cadru oficial, in prezenta conducatorilor Institutului de Psihologie si a numeroase personalitati ale stiintei si culturii noastre. Nimic nu ma putea face sa ma indoiesc de perfecta legalitate a conferintei in cauza, care, de altfel, ne-a fost prezentata, de la bun inceput, drept un “program experimental” aprobat ca atare de Ministerul Educatiei si Invatamantului si de C.N.S.T. Conferentiarul a declarat ca doreste sa puna la indemana publicului o metoda practica de relaxare, inspirata din filosofia indiana si lipsita de orice implicatii religioase. Aratand ca metoda pe care ne-o va impartasi trebuie adaptata de la caz la caz, pentru fiecare individ in parte, conferentiarul ne-a cerut, in continuare, sa raspundem unui chestionar care sa-i furnizeze principalele noastre date biologice. Chestionarul nu cuprindea decat intrebari cu caracter medical si transmitea altora metoda de relaxare capatata (“mantra”), intrucat, prost aplicata, ea putea deveni daunatoare. Acestei parti teoretice a conferintei, i-a urmat, a doua dimineata, in aceeasi institutie, partea practica. In cadrul unei intalniri individuale, ni s-a transmis procedeul concret ce urma a fi folosit de fiecare din noi, in vederea relaxarii. Pentru a beneficia de aceasta intalnire, individuala, ni s-a cerut o taxa de 100 de lei (specificandu-se ca banii sunt destinati Casei Copilului) si cateva fructe si flori, in semn de omagiu pentru initiatorul metodei cu pricina. Odata intrat in incaperea intalniri individuale cu conferentiarul, am constatat ca, inainte de a-mi transmite “mantra”, el practica un scurt ritual ce cert aspect rligios. Aspectul discutabil al acestui ritual precum si faptul, constatat ulterior, ca asa zisa “mantra” individuala se dadea, nediferentiat, mai multor subiecti, m-au convins de lipsa de temei stiintific a intregului program si de incompatibilitatea lui cu interesele si convingerile mele. Drept care n-am mai participat la nici o alta sedinta.

In concluzie:

1. La data participarii mele la conferinta Institutului de Psihologie, nu puteam sti ce, “dedesupturi” are “meditatia trancedentala” si nu puteam banui ca ea e gazduita de o institutie oficiala, fara aprobarile de rigoare. De aceea nu am ezitat sa audiez conferinta.

2. Elementele cu caracter religios pe care le-am constatat in timpul partii practice a conferintei m-au contrariat si m-au decis sa abandonez prompt experimentul. Nu puteam insa sa stiu in ce consta intalnirea individuala, ininte de lua parte la ea, intrucat nu ni s-a comunicat dinainte cum va decurge respectiva intalnire.

3. Chestionarul semnat de mine nu mi s-a parut a contine date care sa intre in contradictie cu loialtatea mea fata de partid si de stat. De altfel, n-am tainuit continutul lui (si asa-numita “mantra”) de indata ce am avut prilejul sa relatez unui lucrator al Ministerului de Interne toate informatiile cuprinse si in prezentul memoriu.

Acum, cand la aproape doi ani dupa evenimentele relatate mai sus “meditatia transcedentala” a fost demascata ca secta cu o activitate diversionista, imi dau foarte bine seama de gravitatea implicarii mele, fie si de moment, in demonstratia experimentala de la Institutul de Psihologie. Si daca in contextul din ianuarie 1981, nu imi pot gasi o vina obiectiva pentru participarea la conferinta, in perspectiva timpului si in urma lamuririlor suvenite de atunci cu privire la adevarata fata a conf. Stoian, inteleg ce consecinte nefaste putea avea lipsa mea de vigilenta din 1981. Este totusi de la sine inteles ca daca as fi stiut atunci ceea ce stiu astazi despre “meditatia transcendentala”, n-as fi intarziat nicio clipa in sala de conferinta si as fi adus la cunostinta organizatiei de baza opiniile mele critice. Sunt perfect constient ca – potrivit recentei expuneri a Presedintelui tarii la Plenara largita a C.C. al P.C.R. din 1 iunie a.c. – trebuie sa facem totul pentru a preveni manevrele celor care, la adapostul unor manifestari sectante, “vor sa abata omenirea de la problemele majore – fundamentale ale lumii de azi”. Vreau sa sper ca punandu-se in cumpana bunele mele intentii, activitatea mea de pana acum pe de o parte si, pe de alta, lipsa de vigilenta de care am dat dovada, Conducerea de Partid si de stat va so coti ca imi poate acorda sansa sa ma reabilitez, pentru a contribui pe mai departe – dupa puterile mele – la edificarea culturii romanesti contemporane.

Va multumesc,

Andrei Gabriel Plesu”

 

CITESTE SI:  https://www.newsbuzau.ro/cultura-media/misterele-buzaului/adevaruri-interzise/39991-foto-afacerea-privatizarii-humanitas-de-catre-plesu-si-liiceanu-intr-un-dosar-aflat-la-cedo

3 iunie 1982