New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

UPDATE - "Romani celebri, dar necunoscuti inca! - articol de acum 16 ani!!! A FOST ODATA CA NICIODATA, Si ar mai fi daca DOMNUL VA VOII O radiografie a ROMANIEI

Romania profundaA fost o tarisoara care mai exista inca pe harta ,situata la poarta Balcanilor ce se intinde pe o parte din teritoriul mare al dacilor ,numiti cei mai viteji dintre traci;o cheama azi Romania.Dumnezeu a inzestrat-o cu munti semeti ,dealuri si cimpii manoase cu o delta si iesire la mare.Apoi i-a mai dat si multe bogatii la sol ,paduri ,ape si izvoare cristaline si la subsol aur ,metale rare si diamante. Aceste bogatii au fost tinta celor hrapareti ,dusmani ai nostrii de-a lungul vremurilor ,romanii ,turcii ,imperiul austro-ungar si la urma comunismul introdus pe ruta ruseasca si la noi

.

             Suntem cel mai vechi popor din lume

Sumerologul rus A.KIFISM SPUNE’’STRAMOSII ROMANILOR AU EXECUTAT O INFLUENTZA PUTERNICA ASUPRA INTREGII LUMI ANTICE ,RESPECTIV A VECHII ELADE,A VECHIULUI EGYPT,A SUMERULUI SI CHIAR A CHINEI’’’

Dionisie Periegetul (138 d.H.): „În ceea ce urmează voi scrie despre cea mai mare ţară, care se întinde din Asia Mică până în Iberia şi din nordul Africii până în SCANDIA, ţara imensă a dacilor.”

Martin Hochmeister (Siebenburgische Provinziaal Blatter, 1808): „În cele mai vechi timpuri cunoscute, în Transilvania şi în ţările învecinate locuiau dacii, care mai erau numiţi şi geţi şi de la ei a primit actuala Transilvanie împreună cu Moldova,

Muntenia şi regiunile învecinate din Ungaria numele de Dacia”.

*

Alfred Hofmann 1820 – în „Istoria Pământului”: „Într-adevăr nicăieri nu vei putea găsi o putere de înţelegere mai rapidă, o minte mai deschisă, un spirit mai ager, însoţit de mlădierile purtării, aşa cum o afli la cel din urmă rumun. Acest popor ridicat prin instrucţie ar fi apt să se găsească în fruntea culturii spirituale a Umanităţii. Şi ca o completare, limba sa este atât de bogată şi armonioasă, că s-ar potrivi celui mai cult popor de pe Pamânt. Rumania nu este buricul Pământului, ci Axa Universului.

. Leibnitz (Collectanea Etymologica): „Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii teutonilor prin saxoni şi frizieni, ai olandezilor (daci) şi ai anglilor”.

*. Cronicile spaniolilor 25 (pag.179): „Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii spaniolilor”.

Carol Lundius (Cronica ducilor de Normandia): „Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii popoarelor nordice”.

* Jean Laumonier (în cartea „La nationalite francaise”, Paris, 1892):

„Românul sau dacul modern este adevăratul celt al Europei Răsăritene”.

* Louis de la Valle Pousin: „Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi consideraţi strămoşii Omenirii

. Friedrich Hayer 1899 – filozof austriac: „Rumunii sunt poporul din Europa care s-a născut creştin” (ambasadorul Vaticanului la Bucureşti spunea în aula Academiei acelaşi lucru, şi asta acum câţiva ani).

Limba noastra e o comoara recunoscuta de istorici de-a lungul timpului,

. Olof Ekstrom: „Limba rumună este o limbă-cheie care a influenţat în mare parte limbile Europei”.

Miceal Ledwith (Consilier al Papei Ioan Paul al II-lea): „Chiar dacă se ştie că latinaesca e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba rumună este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba rumună sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers! Cu alte cuvinte, nu limba rumună este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă rumună. Aşadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale”.

Marc Pagel (profesor, şef al laboratorului de bio informatică la Universitatea Reading, Anglia):

„Acum 10.000 de ani în spaţiul carpatic a existat o cultură, un popor care vorbea o limbă unică şi precursoare a sanscritei şi latinei”

.Dar iata ce spune despre soarta noastra.

Împăratul Iosif al II-lea:

„Aceşti bieţi supuşi rumuni, care sunt fără îndoială cei mai vechi şi mai numeroşi în Transilvania, sunt atât de de chinuiţi şi încercaţi de nedreptăţi de oricine, fie ei unguri sau saşi, că soarta lor, dacă o cercetezi este într-adevar de plâns…”. "

Sursa: Teodor Ciurariu

           Dupa increstinarea adusa la noi de Sfintul Apostol ANDREI ,Dumnezeu a rinduit ca tzara sa fie condusa de domnitori crestini cu frica de Dumnezeu care au contruit manastiri si biserici si s-au ingrijit de a obtine pentru ei si urmasii lor,adica noi cei de azi sfinte moaste ,cuvioasa Parascheva,sf.Grigore decapolitul ,sf.Dimitrie cel nou din Basarabi care ocrotesc tarisoara noastra de secole.Credintza a fost aceea care in ciuda multor atacuri dusmane a a facut ca sa avem ajutor in a cistiga batalii grele cu turcii .

               Tavalugul comunist a incercat sa scoata credintza din popor cu idelogia lui care spune;partidul e-in toate in cele ce sint si-n cele ce miine vor ride in soare:ádica nu Dumnezeu ci partidul se socotea a fi in toate.CEUSESCU ,CARE INCEPE SA FIE APRECIAT,CULMEA un ateu fara Dumnezeu care a darimat biserici ,unele fiind scapate prin mutare pe scripeti [si asta fiind o minune].,care a construit totul din propria lui mindrie ,dar DOMNULne spune ‘’nihil sine deo”,adica nimica nu se face fara DUMNEZEU.De accea tot ceea ce s-a facut fara Dumnezeu se distruge ,sa nu ne miram de asta!El a tinut poporul in frig,foame si intuneric,mintind despre productiile la hectar,urmarind preotii prin sistemul se securitate ,ingradindu-le libertatea si intoxicind copii si poporul cu lozinca partidul-ceausecu-romania.

Am stat la coada la piine pe cartela copil fiind ,am primit carne pe cartela ,oase la alimentari in loc de carne.conducatorii avind un dispret total fatza de poporul prin care dorea sa construiasca o romanie multilateral dezvoltata spre slava lui ,nu a lui Dumnezeu.Circula o gluma pe atunci despre cei care locuiau saracii la blocuri ;se zicea ca iarna ei deschid geamurile ca sa intre caldura de afara in apartamente.De accea sper sa nu mai fie timpiti care sa creada in bunatatea lui ceausescu.Insuretia din 1989 s-a datorat acestei situatii existente dar romanii ce au facut dupa aceea?au ales un secretar de partid de la Iasi ,adica un urmas communist a lui Ceausescu inca de 3 ori pe 10 ani,un impostor care cu sprijin strain a accesat la putere Atit ceausecu cit si iliescu au ordonat armatei, tragerea .in popor .

Transformarea tzarii in colonie a puterilor straine s-a facut prin alegerea la conducere a unor conducatori de etnie evreiasca nici nu am stiut a vota macar romani.

N.STEINDHARDT spunea sa fim smeriti dar nu prosti,acestea fiind doua situatii total opuse prostia si smerenia.

             Dumnezeu ne-a lasat la mina acolitilor antihristului pentru pacatele si prostia noastra.Avorturile in primul rind,sufletele acelor prunci striga razbunare catre Dumnezeu.Dar noi ne pocaim pentru pacatele noastre??Au incetat avorturile?? Sotii ,parintii si bunicii mamelor insarcinate au dat sfatul crestin de a nu mai face avort ,ucidere de copii nevinovati.Iata dar ca pe linga mindria lui ceausecu o alta cauza a saracirii noastre este pentru acest grozav pacat si pentru ca ne-am plins ca nu avem cu ce ne creste copiii ,Domnul ne-a lasat in saracie ,banii aceia cu care ar fi trebuit sa ii crestem ii pierdm ce 30 ani incoace .Sa nu ne miram .

Alt pacat grozav pentru care ne merge rau este apostazia in care ne aflam cei mai multi.Erezia de la CRETA a ierahilor nostrii atirna greu in balantza,a tuturor ierarhilor romani care au iscalit la creta si a celor care au fost de accord cu creta la sedinta BOR de la sfirsitul lunii octombrie 2016.Asa cum spunea IPS.IUSTINIAN CHIRA,care stiu din surse sigure ca era inainte vazator, toti ierahii romani s-au lepadat definitiv de Hristos.Poporul este tinut in minciuna si nestiinta de pastorii apostati dar nu avem nici o scuza pentru ca azi exista multe posibilitati de informare .Parintele IUSTIN PIRVU ne spune ca ;’’DE NU VOM PAZI ORTODOXIA NE VOM PIERDE SI NEAMUL’’’

Dar noi ce facem ,cind ierarhii nostrii stau tot in CMB,participa la intruniri precum crislamul si isi pun semnatura in numele nostru pe acele hirtii blestemate,se straduiesc sa introduca ecumenismul in bisericile ortodoxe,manastirile le face loc de intrunire a ateilor si lgbt-istilor ,nu se lasa de rugaciunile in comun cu ereticii in fiecare an incalcind canoanele ortodoxe,slujesc impeuna cu eretici precum papa si apostatul de Bartolomeu

         Pasivitatea noastra a mirenilor ,a preotilor ,tacerea monahismului care ar trebui sa fie flamura ,avangarda terestra a lui HRISTOS nu face decit sa atraga minia lui DUMNEZEU asupra noastra.A tunci sa nu ne miram de ceea ce se intimpla si la FRASINEI.o locatie independenta ,dar a carei independenta nu este pastrata ci ierarhii ,cu incuviintarea patriarhiei cauta sa se faca stapini acolo si mai si fura banii dati de crestini pentru pomelice.Cu ce drept devin tilhari intr-o zona in care nu au dreptul.!!??Oare manastirile si bisericile sunt ale lor proprii ,.ei le-au construit din banii lor proprii???

               Mitropolitul AUGUSTIN KANDIOTIS CARE A TRAIT 104 ANI ANI A CAUTAT SA ATRAGA ATENTIA MIRENILOR CA EI ,ADICA NOI ,AVEM POSIBILITATEA SI DREPTUL DE A SCHIMBA IERARHIA CARE NE SAPA ORTODOXIA SI NOUA NU NE MAI DE FOLOS PRESTATIA LOR ECUMENISTA,caci ei nu ne mai reprezinta pe noi .

Mitropolitul Augustin:

Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor şi să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului.

Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvântătoare, ci au cuvânt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii.

Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe.

Avem mari sinoade locale şi ecumenice care au fost afurisite de poporul credincios ca tâlhăreşti.

Cu alte cuvinte, urmăresc prin predici şi prin luptele împotriva răului ca poporul evlavios să dobândească o vie conştiinţă bisericească şi să înveţe că nu este responsabil să-şi mântuiască doar «sufleţelul său», dar este împreună-răspunzător cu toţi credincioşii, clerici şi laici, pentru ce se întâmplă în Biserică. Adică, este nevoie stringentă ca poporul evlavios să înveţe să se împotrivească!

Sursa: Graiul Ortodox

Se cade, așadar, oricărui preot ortodox și oricărui creștin al Bisericii noastre dreptmăritoare, să fie un bun ostaș al lui Hristos cu toată evlavia și cu mânie bărbătească și tare să apere prin cuvânt și prin scris adevărul dreptei noastre credințe. (Părintele Cleopa)

Pe orice cleric – zice Sfîntul Simeon Teologul –, ale cărui spuse şi lucrări nu sunt conforme cu învăţăturile Sfinţilor Părinţi, să nu-l primim în casa noastră. Ci să-i întoarcem spatele şi să-l urîm ca pe un demon, chiar dacă învie morţii şi face o mulţime de alte minuni”.4

Ne învaţă Marele Fotie: „De aceştia trebuie să ne ferim aşa cum sărim cînd ne iese în drum un şarpe, şi să întrerupem orice comuniune, şi să ne îndepărtăm din toate puterile chiar atunci cînd aceştia ni se par evlavioşi şi blajini”.21

             Asadar nu avem nici o scuza in fatza lui Dumnezeu daca nu luam atitudine de a schimba ierarhia antiortodoxa de la noi din BOR.

DOVEZI ALE FAPTULUI CA PATRIARHIA SI IERARHII NOSTRII NU MAI SUNT PASTORII NOSTRII AVEM DESTULE ,pe linga cele enumerate mai sus CMB,ECUMENISMUL,CRISLAMUL rugaciuni in comun cu ereticii ,inclusiv in asazisa catedrala a mintuirii neamuluiAcestea altele sunt:

• Ascultarea de statul antihristic in asa zisa pandemie cu inchiderea bisericilor de inviere cind in momente de boala in primul rind trebuie apelat la doctorul cel mare Domnul nostru IISUS HRISTOS pentru vindecare. Si ei stiu asta!!

• Atacul asupra Sfintei impartasanii incercind sa se introduca in rindul credinciosilor credintza ca s-ar putea infecta.Dar Domnul nostru IIUS HRISTOS este DUMNEZEU si doctorul cel mare.Prin aceasta atitudine   blasfemiatoare s-a incercat de asazisii nostrii ierarhi sa loveasca in insusi DUMNEZEU atotvindecatorul care se afla in Sfinta Impartasanie.

• Lipsa luarii de atitudine impotriva vaccinarii cu serul ucigas pregatit de multi ani de globalisti,desi e un asazis vaccin care se bazeaza pe avorturi si foloseste celule de fetusi avortati ,avortul fiind un foarte mare pacat ori Dumnezeu nu face un bine omenirii prin folosirea unui pacat asa de mare.Asta dovedeste ca acest ser nu este de la Dumnezeu .Si acum ca vin alte vaccinuri ierarhii si patriarhia tac in continuare.

• Purtarea de masca in biserica inclusiv in altar este o HULA IMPORTIVA DUHULUI SFINT CARE NU SE IARTA nici in veacul viitor.Aceasta ne explica prof.de teologie din Atena NICOLAOS XIONIS sii i numeste pe acestia fariseii contemporani

• Introducerea de instrumente de cintat cu ele in biserici ,tipic pentru protestanti dovedeste ca ecumenismul aceasta erezie a tuturor ereziilor se implementeza in bisericile ortodoxe de la noi.

Toate aceste atitudini sunr ANTIORTODOXE si dovedesc ca pastorii acestia nu ne mai reprezinta pe noi crestinii ortodocsi din Romania.

Noi ar trebui ca toate organizatiile civice sa faca front comun si sa se adune cu clerici i de buna credinta,preoti si monahi,pentru a alege alt patriarh si alti ierarhi.Altfel va fi rau de noi .!!DUMNEZEU nu ne va ajuta sa schimbam conducatorii acestia straini care ne conduc spre pieire daca nu reglementam credinta ortodoxa in ROMANIA. mai intii.

Sa ne ajute Domnul.Dar pentru asta trebuie fiecare dintre noi sa postim ,sa ne rugam sa umplem bisericile nu sa mergem pe la pietze si tirguri in zi de Duminica cum am vazut ca se practica in multe locuri din tzara.

DOMNUL SA NE LUMINEZE SI SA NE AJUTE

Sofia i.

SURSA: Pagina de facebook Sofia Adakaleh

 

P.S. Va rog, cititi si aici despre ce a zamislit acest neam minunat, unic in istorie! ROMANI CELEBRI, DAR NECUNOSCUTI INCA... articol de-al autorului (I.G.) de acum mai bine de 15 ani!

 

https://www.newsbuzau.ro/cultura-media/misterele-buzaului/adevaruri-interzise/37397-stiati-ca-si-ei-au-fost-romani-romani-celebri-2