New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Sistem si antisistem

antisistemCe este sistemul? Acesta este un mecanism interdependent format din clasa politica, serviciile secrete , institutiile de forta ale statului (Parchet, Politie, Jandarmerie) si alte centre de comanda care, la randul lor , pot fi subordonate unor alte centre de comanda externe. Nu gandesc in termenii unei teorii a conspiratiei. Nota bene ! In realitate nu exista valori democratice si institutii fundamentale ale statului de drept. Exista doar interese si o ferma de animale bipede care trebuie sa se supuna. Eu, tu, voi ! Este clar ?

Ce vrea sistemul ?

Sistemul doreste sa se mentina la putere. Aici si oriunde. Aceasta este ecuatia esentiala. Miscarile antisistem sunt ineficiente. Protestul ofera fortelor de ordine, care apara statul , perilejul de a fi violente . Aceste forte actioneaza conform ordinului. Violenta strazii incita violenta fortelor de ordine.

In ce cred eu ?

Cred in nesupunerea civica . Cred intr-o actiune de masa, fara acte de violenta , manifestata contra deciziilor puterii de stat. Este si aceasta o modalitate de protest. Fundamentarea teoretica a nesupunerii civice apartine americanului Henry David Thoreau . El considera, faptul ca , cetatenii au dreptul de a se pronunta asupra functionarii statului si de a decide schimbarea ordinii constitutionale . Este un drept moral dincolo de mijloacele considerate de catre stat nelegale. Ce trebuie sa faca cetateanul ? Sa refuze orice colaborare cu sistemul. Sa nu mai raspunda obligatiilor impuse. Rememorez spusele ganditorului medieval Etienne de La Boetie, din celebra sa carte „ Discurs asupra servitutii voluntare” si dictonul acestuia „Nu mai slujiti si veti fi liberi!” Simplul refuz de a mai raspunde „Prezent!” sistemului duce la vasalizarea lui. Aceasta este sublima revolutie planetara si pentru oprirea ei nu exista mijloace de coercitie. Dar pentru acest lucru trebuie sa vezi Lumina Adevarului. Sunt multi cei care cred inca faptul ca solutia este lupta cu sistemul si ca pot lupta cu sistemul. Pretentia lor este o fantasmagorie. Nu poti lupta cu sistemul fiind parte din sistem.Atunci refuza sa fii parte!

Ce trebuie facut in mod pragmatic ?

Refuzul de a plati impozitele si taxele , neexecutarea legilor si a ordinelor administrative etc. Aceasta nu inseamna ca cetateanul doreste haos. Nu inseamna ca este anti-stat. Cetateanul vrea o noua ordine. Abia atunci statul are cu adevarat o mare problema. Statul pluteste in deriva. Daca nu se reformeaza prelungeste haosul . Colapsul este aproape . Riposta pe frontul social are multe fizionomii.

Adrian Constantin