New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Românie stăpână la ea în casă. Redați părinților autoritatea parentală: apel către clasa politică

educatie parentalaDe 30 de ani România se află într-o prelungită perioadă de tranziție datorată incapacității societății românești și a factorului politic de a-și însuși principiile și valorile democrației și a instituțiilor sale, ajungându-se la un fel de democrație originală.

Totuși România deține un capital natural superior multor țări membre UE, și are nevoie de o economie civică bazată pe micii întreprinzători și producători , care pot forma o clasă de mijloc prosperă și de un sistem educațional de remoralizare si reprofesionalizare a societății.

Redați părinților autoritatea parentală: apel către clasa politică

România educată a domnului Iohannis propune multe, la fel și „standardele europene”. Dar atât timp cât părinții sunt excluși din ecuație, clasa politică nu va fi capabilă să ne educe copiii și nepoții. Clasa politică e aceea care va rămâne de căruță.

Autoritatea parentală

Fără îndoială, din nou, părinții sunt furați de stat, atât la buzunar, dar mai ales la autoritatea lor ca învățători primari ai copiilor lor.

Petiție împotriva Strategiei Naționale de Educație Parentală

În anul 2018 Guvernul României a propus un program național de educare a părinților pe un fond neo-marxist și anti-familie.

Programul nu a fost adoptat că urmare a opoziției masive din partea părinților și a liderilor diferitelor culte religioase din România.

În primăvara acestui an, Guvernul a revenit în spațiul public cu o versiune nouă a programului din 2018, numit "Părinți educați, copii fericiți! Strategia Națională de Educație Parentala 2022 - 2030" (SNEP).

Oferim o analiza succintă a SNEP 2022 făcută de Pro-Vita București și Alianța Familiilor din România.

Prin acest program se caută transformarea părinților din România în subiecți și unelte obediente ale statului, desemnate să promoveze o ideologie parentală concepută în afara României de către organizații și psihologi neo-marxiști, care resping autoritatea părinților în familie și promovează noțiunea că părinții biologici sunt irelevanți în creșterea și educarea copiilor lor.

Programul este contrar valorilor creștine și tradiționale.

SNEP 2022 extinde controlul statului asupra familiei.Statul, numit de însuși președintele Iohannis "eșuat", se amestecă în treburile familiei și în viața privată a cetățenilor. Trebuie să ne opunem și să prevenim adoptarea acestui program!

Dragi politicieni: redați părinților autoritatea parentală!

Clasa politică se stresează în aceste zile privind sistemul de învățământ, legile educației și modalitățile pentru combaterea abandonului școlar și al analfabetismului funcțional.

Nu elevii sunt în primul rând falimentari la educație. Falimentară este în primul rând clasa politică. Politicienii noștri sunt analfabeți când e vorba de educarea tinerei generații. În frunte cu dl Iohannis (România Educată!) și clasa bruxelliană care stăpânește peste noi.

România educată a domnului Iohannis propune multe, la fel și „standardele europene”. Dar atât timp cât părinții sunt excluși din ecuație, clasa politică nu va fi capabilă să ne educe copiii și nepoții. Clasa politică e aceea care va rămâne de căruță.

Politicienii propun, ca de obicei, bani pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. Au învățat lucrul acesta de la Bruxelles unde toate lucrurile se reduc la bani și se rezolva cu bani. Pe când pentru noi, persoanele tradiționale, toate lucrurile se reduc la valori și se rezolvă prin valorificarea lor.

Noi, conservatorii și tradiționaliștii propunem altceva: lăsați părinții să-și facă treaba și să aibă rolul fundamental în educarea copiilor lor. Nu-i mai hărțuiți cu sisteme pedagogice împrumutate de la seculariștii occidentali și care falimentează de la an la an. Dincoace de Ocean, în Europa, Finlanda, cap de vârf până în ani recenți la rezultate în învățământ, scade în clasamentul global. Iar dincolo de Ocean, în America, sistemul de învățământ stoarce tot mai mulți bani de la contribuabili. Și asta cu toate ca numărul copiilor care învață în sistemul public de învățământ e în scădere, iar numărul celor care învață în școli private și la domiciliu crește. Doar numărul celor educați la domiciliu / homeschooling e undeva la 10 milioane de copii.

Fără îndoială, din nou, părinții sunt furați de stat, atât la buzunar, dar mai ales la autoritatea lor ca învățători primari ai copiilor lor.

La început a fost familia. Familia și-a educat proprii copii. Apoi a fost preotul sau dascălul tocmit de părinți. Mai târziu a fost sinagoga, iar apoi biserica. Iar apoi au fost parohiile și bisericile.

Doar în ultimii 200-250 de ani și-a asumat statul autoritatea de a ne educa copiii și în acest fel ne-a confiscat autoritatea fundamentală de a ne educa copiii.

Dragi politicieni, lăsați părinții să-și facă treaba. Se pricep la educarea copiilor lor mai bine decât voi. Redați părinților un rol fundamental în educarea copiilor lor. Nu priviți părinții ca pe niște dușmani când e vorba de educarea viitoarei generații. Faceți din ei parteneri egali. Colegi de breaslă pentru pregătirea viitoarei generații.

https://aliantarenastereanationala.ro/petitii/strategia-nationala-educatie-parentala/

Echipa ARN - www.aliantarenastereanationala.ro