New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Cum se razbuna cei care sufera de Sindromul “Peter Pan” in politica buzoiana!

NOII POLITICIENICredeam ca odata trecuti pe tusa, “dinozaurii” politicii buzoiene si nu numai, isi rod linistiti oasele si isi imbaiaza zbarciturile prin cine stie ce golfuri exotice, uitand de jungla “stiintei de a conduce masele”…dar, nu e deloc asa! M-au contrazis deunazi acesti baietasi recenti care sufera de “sindromul Peter Pan”, dar se cred un fel de HULK pe meleagurile unde s-au intors muntii Carpati! Conform marketingului politic: “in comunicarea politica, adevar nu exista”, dar de aici si pana la autohipnoza civica este multa cale…si cu toate acestia noile lighioane politice isi itesc mustatile de parvenire din ce in ce, mai inainte de vreme. De pe trotineta, cu gleznele fara sosete si cu paharul de concentrat de cafea in mana au invatat si ei ca: “aceia care controleaza procesul comunicarii politice detin si adevarul. Perceptia este esentiala, nu faptele. Faptele te pot însela….”, dar au uitat ca sunt pur si simplu nematurizati, inodori, insipizi si incolori pentru un astfel de demers mundan.

Carduri de suferinzi cu pozitivare in sindromul Peter Pan isi arata vidul ontologic si vor sa fie deja adulati si recunoscuti ca lideri! “Toți copiii, cu excepția unuia, cresc”, a scris JM Barrie în romanul său din 1911 “Peter și Wendy”. Vorbea despre Peter Pan, băiatul care nu avea să crească, rămânând la stadiul de adolescent. Vedem in jur tot o invazie de “neicanimeni” (cu diplome sau nu) care nu mai cresc si care, in oglinda, copie metehnele pomenitilor dinozauri si le adancesc cum pot si ei. Ne confruntam in ultimii ani cu acesti umanoizi “cu solzi” pe ochi si suflet care incearca sa te manipuleze, sa te foloseasca, iar tu pacatuiesti ca te prefaci ca nu vezi..si taci…dar pana cand?

"Neicanimenii" esuati in putere!

Politica ("orice activitate de conducere sau de influentare a conducerii este politica" - Max Weber) presupune conflictul si negocierea dintre idealuri si putere, dar pana la urma este vorba doar despre putere. Umanoizii amintiti - "neicanimenii esuati in putere", sufera din copilarie de diferite psihoze si fiecare are o drama a sa si o frustrare care arunca acum afara borhotul interior. Ii vezi peste tot – activisti civici, politicieni recenti, militari cu boli psihice, etc…

Pregatiti-va sa fiti condusi de "Peter Pan"!

„Sindromul Peter Pan”, denumirea actuală a acestui tipar de comportament, apare pentru prima data un cartea doctorului Dan Kiley din 1983, „Sindromul Peter Pan: barbati care nu au crescut niciodata”. In timp ce Kiley s-a concentrat asupra acestui comportament la barbati, sindromul Peter Pan poate afecta persoanele de orice gen sau cultura. Pot fi neo-marxistii pe trotineta, geluiti si lacuiti cu idei sorosiste, melteni cu pretentii de absolventi “Cum laude” a “Scolii vietii” sau chiar cocalari deghizati in gentelemani cu ruscac de business. Este de reținut ca, deocamdata astia sunt doar un produs al dinozaurilor de ieri si ca nu exista deocamdata remediu sau trecere “peste” aceste vremuri si personaje de cartoon network. Cu toate acestea, mulți experți sunt de acord că acest model de comportament poate avea un impact asupra relatiilor si calitatii vietii a tuturor din cetate, pe termen lung si in mod apasat! Asta pentru ca aceste pseudoelite bolnave de putere sunt in trendul lumii “civilizate” si au sprijinul Serviciilor care se tot caznesc sa schimbe lumea veche intr-o alta, dupa chipul si asemanarea lor hada! Vom vedea! Suntem de abia la inceputul unei altfel de batalii si a altor paradigme ce se cer relevate publicului larg, aflat permanent in degringolada!

Iulian Gavriluta