News Buzau new header Craciun

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Inventarul rebelilor: Filmul regizat de preotul Ciprian Mega a atras spectatori „sub acoperire” de la Episcopie. CUVANT DUR PENTRU FARISEII DIN BOR

proiectie 21 rubini Ciprian MegaAvanpremiera filmului "21 de rubini", regizat de preotul orădean Ciprian Mega (foto), care prezintă criza societăţii româneşti şi păcatele Bisericii Ortodoxe, a rulat la sfârşitul lui octombrie cu sala plină la toate reprezentaţiile ţinute în ţară, începând din Bucureşti, la Cluj Napoca. Dacă în alte oraşe printre spectatori s-au numărat inclusiv preoţi în sutană, la reprezentaţiile care au avut loc săptămâna trecută la Oradea prezenţa acestora a fost una sporadică.

După ce a ameninţat preoţimea bihoreană să nu dea "like" pe Facebook la pagina filmului, conducerea Episcopiei Ortodoxe a Bihorului şi Oradiei a decis să saboteze şi reprezentaţia.

Preoţii bihoreni au fost sfătuiţi să nu meargă la film pentru că vor fi consideraţi susţinători ai lui Mega, considerat acum un rebel. Pentru descurajarea curioşilor, conducerea episcopiei şi-a trimis în fiecare seară câte un reprezentant care să stea la intrarea în Cinematograful Palace, ca să identifice şi să descurajeze preoţii "deviaţionişti".

Printre cei remarcaţi de curioşii care şi-au riscat postul ca să vadă filmul s-au numărat parohul din Palota, Cosmin Lascu, şi preotul misionar Ciprian Paşca, fostul coordonator al agenţiei de pelerinaj Basilica Travel, apropiaţi ai conducerii episcopiei, situaţie oarecum de aşteptat. În fond, şi-n film preoţii tot de preoţi au fost turnaţi la Securitate...

SURSA: eBihoreanu

CUVANT DUR PENTRU FARISEII DIN BOR, REALIZATOR FILM – PR. CIPRIAN MEGA

4 noiembrie 2023

Nu obişnuiesc să-mi apăr filmele. Când gândesc un film. mă străduiesc să-i

creionez calea către sufletul spectatorului. încât el să se descurce. printre oameni.

fără mine. De aceea. nu-mi va fi niciodată teamă de reacțiile ulterioare vizionării.

2l de rubini nu este doar un film bun. nu este doar o poveste profundă. ci este un film mare! Dacă n-aş fi avut această convingere. nu aș fi ieșit în lume cu o creație care să mă expună atât de mult. Am participat la proiecţiile în

avanpremieră din țară. Au fost şapte orașe. cincisprezece spectacole. peste trei mii de spectatori. cu care am discutat. pe care i-am privit în ochi și de la care am primit răspunsul sufletesc în privința Rubinilor.

Când. însă. prind glas fariseii. nu vreau să tac. Vocile lor viclene. Determinarea cu care demolează. prin minciună. orice urmă de onestitate. fardând ipocrizia cu mizeria falselor pudori. pietismul antievanghelic şi bănuitoarea grijă de “a nu sminti” îmi sunt atât de cunoscute! Am citit pe doxologia.ro. interfața Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. cum purtătorul lor de cuvânt aruncă un text după măsura staturii sale de "pelerin iberic”. așa cum îl numește un prieten. Se codește. Ar îndemna la boicot. după cum l-a delegat Chiriarhul său. Fără încreaințare. astfel de oameni nu fac nimic. De-ar avea puterea. ar interzice filmul. cu siguranță. N-are curaj. însă. decât să-și dosească pantalonada la umbra propriei bărbi. El nu a văzut

filmul. dar știe că e o "pastișă după filmul rusesc Leviathan”. că 21 de rubini e un "film de (ne)văzut”. Oricine a văzut cele două filme poate da mărturie că nu există nicio asemânare între ele. că. din punct de vedere stilistic. nu am vreo legătură cu Zviaghințev. care. deși cineast talentat. n-aş zice “genial”. cum susține semnatarul misivei de pe doxologia.ro. nu corespunde căutărilor mele în cinema. lar eu n-am copiat niciodată pe nimeni! Apoi. pentru a descuraja spectatorul evlavios. purtătorul de impresii preia un text apărut pe facebook.

Eu le înțeleg teama. Au scris întotdeauna la comandă. au apărat iluzii. tot la

comandă și. desigur. într-un mod absolut interesat. au primit aprecieri pentru

prestațiile lor jalnice. s-au amăgit că pot acoperi un sistem corupt. în care

imoralitatea și lașitatea dau tonul marasmului.

Am decis să răspund acelui articol pentru că el reprezintă prima poziţie

oficială a Bisericii în privința filmului meu. Este. de fapt. vocea care l-a apărat pe demonizatul care a condus Episcopia Hușilor. care a ascuns suferinţe și violuri în acea mitropolie. vocea lașităţii și a falsității cu mireasmă de tămâie.

21 de rubini. dragi ierarhi care vă scandalizați. nu este împotriva Bisericii. ci

pentru Biserică! Domniile voastre. însă. poate nu înțelegeți acest lucru pentru că ați ajuns să confundați Biserica lui Hristos cu aceste morminte văruite care mutilează nu doar trupuri. ci. mai ales. suflete!

2l de rubini este o mărturie teologică despre necesitatea pocăinței și despre

fragilitatea sufletului omenesc. E despre noi. cei în care Dumnezeu crede!

Pr. Ciprian Mega

 

N.R. Cuvantul Pr. Mega ne-a fost transmis redactiei pe o retea de comunicare!

Multumim, parinte, da-i inainte ca ii dai bine foarte! Sunt mult mai multi cei care te apreciaza cu adevarat, decat pigmeii care elucubreaza din putina lor minte si din sufletul acrit ca o festila cu ulei de contrabanda! Eu te cunosc si ma consider prieten si stiu ce si cum poti…inca de cand erai la Seminarul din Buzau si colaboram in multe “spete”!

 

I.G.