New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

A murit Henry Kissinger, la varsta de 100 de ani. Detalii despre personaj

Henry KissingerHenry Kissinger, figură marcantă, dar și controversată a diplomaţiei americane, a fost secretar de stat sub preşedinţii Richard Nixon şi Gerald Ford, a murit la vârsta de 100 de ani, a anunţat organizaţia sa miercuri, într-un comunicat de presă.

Un jucător cheie în diplomaţia mondială în perioada războiului rece, Henry Kissinger „a murit astăzi, în casa sa din Connecticut”, conform sursei citate.

Heinz Alfred Kissinger s-a născut într-o familie de evrei germani din orașul Fürth, Bavaria, Germania. Forțat de persecuțiile regimului nazist, în 1938, ajunge în New York, împreună cu familia sa, obținând cetățenia americană la 19 iunie 1943.

Wikipedia reține că în anul 1973 i-a fost acordat, alături de generalul vietnamez Lê Ðức Thọ, Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa decisivă la încetarea devastatorului conflict din Vietnam.

Atunci când Henry Kissinger atingea culmile carierei sale, presa americană spunea despre consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui Nixon că el este, de fapt, „adevăratul președinte”.

S-a impus ca un chip al diplomaţiei globale atunci când Richard Nixon l-a chemat la Casa Albă în 1969 în calitate de consilier pentru securitate naţională, apoi ca secretar de stat. A ocupat ambele funcţii din 1973 până în 1975 şi a rămas maestru al diplomaţiei sub preşedintele Gerald Ford, până în 1977. Atunci a iniţiat relaxarea în relaţia cu Uniunea Sovietică, dar şi dezgheţul în relaţia cu China lui Mao, în timpul călătoriilor secrete pentru a organiza vizita istorică a lui Nixon la Beijing, în 1972.

Iniţiind apropierea de Moscova şi Beijing în anii 1970, Kissinger şi-a văzut însă imaginea pătată de pagini întunecate din istoria Statelor Unite, precum sprijinul pentru lovitura de stat din 1973 din Chile sau invazia Timorului de Est în 1975 şi, desigur, războiul din Vietnam. A condus, întotdeauna în cel mai mare secret şi în paralel cu bombardamentele de la Hanoi, negocieri cu Le Duc Tho pentru a pune capăt războiului din Vietnam. Semnarea încetării focului i-a adus în 1973 Premiul Nobel pentru Pace cu nord-vietnamezul, unul dintre cele mai controversate din istoria decernării acestei distincţii.

Henry Kissinger a devenit un oficial de rang înalt al organizației evreiești B’nai B’rith și, de asemenea, membru al grupului Bilderberg și al Comisiei Trilaterale. A aparținut Marii Loji francmasonice elvețiene Alpina, Clubului elitist Bohemian și este un membru al Cluburilor Phi Beta Kappa, Cosmos, Federal City și Century.

În ciuda aprecierii și a recunoașterii oficiale de care s-a bucurat, acțiunile sale în planul politicii externe i-au determinat pe mulți comentatori, în frunte cu Christopher Hitchens, să-l acuze pe diplomatul american de crime de război.

Fără Kissinger, America a pierdut „una dintre cele mai ascultate voci ale sale în politica externă”, a reacţionat fostul preşedinte republican George W. Bush.

Faptul că un astfel de om, un refugiat din Germania nazistă, a putut deveni şef al diplomaţiei americane „vorbeşte atât despre măreţia sa, cât şi despre măreţia Americii”, a adăugat fostul preşedinte republican într-un comunicat de presă.

A fost Director Nuclear Weapons and Foreign Policy la Council on Foreign Relations.

A lucrat pentru Rockefeller Brothers Fund ca director al Special Studies Project (unde l-a racolat Nelson A. Rockefeller).

A fost presedinte al International Advisory Committee of JP Morgan Chase (banca Rockefeller).

Membru marcant al Rockefeller Foundation (creata in 1913 de John D. Rockefeller („Senior”), una dintre cele mai influente fundatii private mondiale).

Sef la Center for Strategic and International Studies (think tank politica externa fondat in 1964 de Arleigh Burke si David Manker Abshire, ultimul fiind si seful National Security Group ce include si State and Defense Departments, U.S. Information Agency, Central Intelligence Agency, de asemenea si fost director la Proctor & Gamble.

Membru Bohemian Grove.

ACTIUNI CONTROVERSATE:

A recomandat ca mâncarea să fie folosită ca o armă şi că instigarea războaielor era de asemenea un instrument ajutător în reducerea populaţiei:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

Agenda depopulării a Statelor Unite a fost clarificată în timpul administrației președintelui Richard Nixon (1969-1974) în Memorandumul de studiu al securității naționale (NSSM) 200 (1974) intitulat Creșterea Populației Mondiale și Securitatea Statelor Unite. NSSM 200 a fost cunoscut și sub numele de ‘Raportul Kissinger’, fiind supervizat de Henry Kissinger, consilierul pe probleme de securitate națională al lui Nixon:

Razboiul total impotriva populatiei Sudului Global

Referitor la Henry Kissinger

In ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale, formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard D’Estaing, David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA:

In 2002 George W. Bush l-a numit presedintele unui comitet de investigatie al atacurilor de la 11.09.2001.

In seara de 13 iulie 2007, presedintele rus Vladimir Putin primea la resedinta sa de vacanta de la Novo-Ogariovo, o delegatie americana, condusa de Henry Kissinger. Din delegatie mai faceau parte: George Schultz, Robert Rubin, Thomas Graham, fostul senator Sam Nunn, presedintele “Chevron Oil Company”, David O’Reilly, precum si Martin Feldstein, care a condus “Council of Economic Advisers” sub Administratia Reagan. Delegatia americana facea parte din grupul de dialog “Russia-USA: Looking at the Future” (Rusia-SUA: privind spre viitor), care s-a constituit la 26 aprilie. Delegatia rusa din grupul de dialog a fost condusa de evreul Evgheni Primakov (pe numele real Finkelstein).

În prima autobiografie a lui Vladimir Putin, intitulată ‘La persoana întâi’, acesta vorbea cu drag despre prima sa întâlnire cu globalistul Noii Ordini Mondiale, Henry Kissinger, pe când era membru al FSB (fostul KGB). Pe măsură ce Putin a urcat în ierarhia politică, el a păstrat o prietenie constantă cu Kissinger, și până relativ curand luau prânzul în mod regulat, iar Kissinger a fost consilier în mai multe ramuri ale Kremlinului:

FOTO - De la stanga la dreapta: presedintele Jiang Zemin, Henry Kissinger si David Rockefeller intr-o intalnire din 1995 la Asia Society in New York. Foto: https://kknews.cc/zh-my/news/jkoylrq.html

Sursa: https://www.cotidianul.ro/a-murit-henry-kissinger/