New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

SCAF 2023 ediția a 4 - a - Sibiu . Artistul Buzoian Vladimir Paun Vrapciu invitat in SCAF 2023 . “Felicitări organizatorilor și in mod special președintelui festivalului Alexandru Constantin Chituță.” a declarat artistul .

Expozitie Timisoara Vlad Paun VrapciuSCAF Festivalul Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu 2023 - Sibiu Contemporary Art Festival - IN│TOUCH

16-30 septembrie 2023

Deschiderea a fost, sâmbăta 16 septembrie 2023 ora 14:00!

 - cel mai mare eveniment cultural diplomatic din România

 - peste 150 de artiști din 22 de țări de pe 5 continente

 - cel amplu festival de artă contemporană din România

 - peste 50 de parteneri: ambasade, muzee, galerii și alte instituții

 - cea mai mare expoziție din istoria orașului Sibiu

 - 10 expoziții în 10 spații diferite

Citește mai departe...

DEZASTRU IN BUZAUL KAIZERIAN AL LUI TOMA FALIMENT – SE INCHID FABRICILE! 400 de angajati pe “recomandari” si supusi la un tratament de munca sub limita legii, de la Yazaki – firma inaugurate de PSD Buzau, parasesc fabrica. Societatea se inchide!

Yazaki faliment Toma BuzauPE CE PUNE MANA CEL MAI SLAB PRIMAR DIN BUZAUSE USUCA! Nimic nu rezista in “Republica lui Toma faliment”! Ultimul exemplu - Yazaki, firma japoneza (inaugurata cu fast de capii PSD Buzau, in urma cu 2 ani) care se ocupa cu componente pentru industria auto, a anuntat ca isi inchide filiala din Buzau din “lipsa comenzilor” pentru piata de profil. Astfel, in aceasta toamna vor fi disponibilizati intr-o prima transa aproximativ 100 de angajati, urmand ca alti peste 300 (total 400) sa isi piarda locul de munca, in perioada urmatoare. In ultima vreme, zvonurile anuntau ca tot mai multe abuzuri in ceea ce priveste relatiile de munca sunt la unitatea respectiva, dar acestea erau repede acoperite fie de cei responsabili de acolo, fie de “pilele si relatiile” politice, ale unui anumit partid politic din municipiul Buzau. Nu este singura fabrica din oras care isi inchide portile – reamntim, Air Liquide, alta fabrica importanta din oras si-a mutat producția la Chitila. La fel, Heurtey Petrochem Manufacturing (din curta fostei IUT sau mai nou - BETA) si-a incheiat socotelile la Buzau la sfârșitul anului 2022.

Citește mai departe...

TOMA E DISPEAT – A SCAZUT IN SONDAJE! Cat a cheltuit Primaria Buzau, din banii cetatenilor, pentru BZM Fest 2023, din Parcul Marghiloman si ce onorarii au avut artistii si formatiile? Organizatorii au fost amendati de politisti!

Parangheliile primarului Toma Buzau“Parangheliile” tinute de Primaria Buzau se inmultesc pe vreme ce 2024 – anul alegerilor, se apropie! Potrivit ultimului sondaj politic, actualul primar nereprezentativ al buzoienilor are mult mai putine procente ca in anii precedenti (pe locul doi se afla o intiativa politica locala – inaintea celorlalte partide politice cunoscute!!!), drept pentru care incearca sa isi mai salveze imaginea organizand festivaluri si platind presa aservita. Unul astfel de eveniment a golit bugetul cu 850.000 de lei dintr-o clipita (13 – 17 iulie 2023) si a enervat riveranii din zona Marghiloman (la cativa metri de scena ilegal instalata, de langa Vila Albatros se afla si un azil de batrani)! Cu toate ca a fost sesizata politia pentru depasirea orei programate de spctacol si a decibelilor legali, spectacolul a mers mai departe, drept pentru care mai multi cetateni s-au indreptat in justitie, impotriva organizatorilor si a celor care trebuiau sa vegheze la respectarea legilor de convietuire sociala. Iata mai jos raspunsul official al autoritatilor locale si al politiei:

Citește mai departe...

Contre: grobianul Toma – PNL Buzau, pe tema testarii legumelor otravite! Cel mai spagar primar din istoria Buzaului a interzis amplasarea corturilor pentru strangerea de semnaturi (ARE VREUN INTERES DIRECT, edilul?)!

testare legume Buzau spaga TomaBuzoienii asista cu gura cascata la o disputa intre Palatul Comunal, reprezentat de cel mai slab primar al Buzaului – Toma zis si “Faliment” si parlamentarii PNL Buzau – senatorul Vlad Pufu si deputatul Gabriel Avramescu. Miza apararii cu orice pret a legumelor otravite? "FRICA RUINARII AFACERILOR SI SPAGILOR LUI “FALIMENT” (niciun interes fata de sanatatea cetatenilor sau a afacerilor producatorilor cinstiti)

Citește mai departe...

PROFESORII VOR SALARII MARITE, DAR NU TOTI AU REZULTATE! COLEGIUL NATIONAL “B. P. HASDEU” MUNICIPIUL BUZAU – singurul liceu din judet cu promovabilitate la Bac de 100.0%! In schimb, la Beceni, Berca, Patarlagele si Vernesti niciun elev nu a promovat!

moda la Bac 2023Dupa scandalurile de la examenul de maturitate – Bacalaureat, au urmat…rezultatele concursului. Dupa MEN,  EduPedu si Bacplus.ro, in Buzau o singuraunitate de invatamant a avut promovabilitate 100.0%:

Colegiul National B.P. Hasdeu, unde media generala a fost de 8,99, la examen fiind prezenti 301 candidati.

LICEUL TEHNOLOGIC COMUNA BECENI – nota -    5,63, procent promovabilitate -   0.0%, numar candidati -   5.

LICEUL TEHNOLOGIC ORAS PATARLAGELE - - nota 5,55, promovabilitate - 0.0%, candidat – 1..

LICEUL TEHNOLOGIC COMUNA VERNESTI, nota - 4,93, promovabilitate - 0.0%, candidat – 1.

LICEUL TEHNOLOGIC “SF. MUCENIC SAVA” COMUNA BERCA: nota - 4,48, promovabilitate - 0.0%, candidat – 1.

 

NICIO MEDIE DE 10 IN TOT JUDETUL BUZAU!!!

Citește mai departe...

STATISTICA OFICIALA LA BUZAU - Dupa 7 ani de mandat, in Buzaul lui Toma si gasca… e dezastru! Indicele productiei industriale e in jos, salariile nu tin pasul cu inflatia si scumpirile, se nasc copii mai putini si suntem printre judetele fruntase la soma

Statistica Bz aprilie 2023Dupa ce l-a criticat pe fostul primar al Buzaului ca a tinut orasul pe loc, cel mai slab si mincinos primar din istoria Buzaului – TOMA zis si Faliment a reusit contraperformanta (IN NUMAI 7 ANI!!!) sa strice tot ce mai era bun in municipiu, sa faca tot posibilul ca buzoienii sa plece din oras (cu zecile de mii!!!), sa zapaceasca infrastructura facand santiere peste tot, sa polueze orasul, sa scumpeasca apa potabila, sa indatoreze ca niciodata cetatenii (desi a avut cel mai mare buget de la Revolutie!), sa construiasca in jurul sau o mafia mai mare ca a lui Boscodeala, sa invrajbeasca populatia, sa corupa in mare parte - Politia, Jandarmeria, Procuratura, magistratii, sa ameninte, sa dea in judecata jurnalistii incomozi si sa se rasteasca grobian la toti cei care ii stau impotriva  si sa scada incet dar sigur speranta buzoienilor de mai bine. Cu tot circul din bani publici si fondurile date presei obediente ca sa minta pentru imaginea sa, datele statistice, atunci cand scapa de cenzorii pusi la institutiile de profil, arata adevaratul dezastru din prezent si prapastia spre care ne indreptam!

Citește mai departe...

Subcategories

AdSense 4