Expoziție la Muzeul Județean Buzău. IN MEMORIAM: EROII NOȘTRI DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL (1916-1918)

eroi tarani MJBMuzeul Județean Buzău a vernisat expoziția cu titlul IN MEMORIAM: EROII NOȘTRI DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL (1916-1918). Evenimentul a fost pregătit de către Secția de Istorie și face parte din suita de manifestări organizate de muzeu în anul aniversării CentenaruluiRomâniei Mari (1918 – 2018).

 

În Anul European al Patrimoniului Cultural a fost marcat prin mentionarea dorim comunelor buzoiene unde sunt monumentele ridicate pentru eroii noștri căzuți pe câmpurile de luptă, pentru realizarea unitații statale. Expoziția a fost organizată în colaborare cu: Serviciul Județean Buzău al Arhivelor Naționale, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” (filiala Buzău), Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 31.03.2019. Deschiderea oficială a avut loc joi, 29 noiembrie 2018, ora 12.00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu, Nr. 50.

Redacția

eroi tarani MJB

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează