LIVE - Prezentare spatiu nou pentru Biblioteca Judeteana (mutata temporar la GALLERIA MALL) (FOTO-VIDEO)

Galleria MallLa aceasta ora are loc o conferință de presă la Galleria Mall Buzau (la fostul magazin Flanco - etajul 1), ce are ca scop prezentarea spațiului în care urmează să-și desfășoare activitatea Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”. Dupa cum se stie, autoritatile din CJ au decis sa mute temporar  cartile Bibliotecii (sediu care intra in reabilitare) intr-un spatiu special amenajat pentru a-si desfasura in continuare activitatea institutia de cultura mentionata.

Cladirea emblematica pentru Buzau este depozitara unei averi nepretuite, in materie de carte si nu numai. Consiliul Judetean Buzau, de care apartine prestigioasa institutie de cultura amintita mai sus, a lansat in lunile trecute mai multe proceduri de lucru privind inchirierea temporara a unui spaţiu pentru mutarea tuturor cartilor si a personalului respectiv. Potrivit CJ, spaţiul trebuie sa fie intre 1.000 – 1.200 mp, trebuie sa fie racordat la toate utilitaţile necesare, acces la internet de larga banda, sa fie intrunite conditiile speciale pentru carti si manuscrise de valoare (umiditate, aerisire, prevenirea si stingerea unui eventual incendiu – nu prin pompe de apa, compartimentare speciala si suficienta, zona accesibila cititorilor – transport, etc). Perioada de inchiriere este de maxim 10 ani (dupa ce reabilitarea va fi completa, trebuie o perioada de “aerisire” a imobilului, pentru a se reface conditiile de mediu propice depozitarii cartilor) si spatiul sa suporte greutatea fondului de carte de aproape 680 de tone. In urma licitatiilor, fiind inscrise 7 firme, au castigat cei de la SC CLASS BUSINESS & LEISURE CENTER SRL, societate care detine Galleria Mall Buzau. Ofertantul din urma, nu numai ca indeplineste toate conditiile de mai sus, dar pe langa pretul mai mic oferit, vine si cu o serie de facilitati “bonus” - unice. 

E.S.

Biblioteca Judeteana Buzau 3

 

Biblioteca Judeteana Buzau 2

 

Biblioteca Judeteana Buzau 1

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează