NU MAI VOTATI HOTIA! Cu aprobarea primarului TOMA, in dispretul buzoienilor, membrii CA ai Companiei de Apa si-au votat salariile nesimtite - variabile! Membru CA neexecutiv - 456 de milioane de lei; Dragomir Vasii, Simona Savulescu - 540 de milioane lei

CLM Aprobare bani CAB Toma BZPe 30 mai 2019, CLM Buzău este convocat de primarul Toma Constantin pentru a vota o multime de hotarari propuse de acelasi primar, hotarari care au mai multe puncte in comun: interese financiare, ilegalitati, bataie de joc la adresa contribuabililor buzoieni si, nu in cele din urma, retribuirea servitorilor intereselor primarului cu miliarde de lei din bugetul public.

Punctul 16 de pe convocatorul sedintei Consiliului Local se refera, sec, la aprobarea unor decizii ale Consiliului de Administratie al CAB, prin mandatul PENTRU dat reprezentantului lui Toma in Adunarea Generala a Actionarilor CAB.

La ce decizii se refera Toma? La faptul ca la sedinta trecuta, asa cum va informam in exclusivitate, membrii CA al CAB si-au aprobat prime de 500 de milioane de lei pentru ei și de... 3 miliarde pentru directorii Companiei. Cine sunt directorii? Simona Savulescu, director general, membra PSD, consiliera primarului si gropara ROMET si Dragomir Vasii, director economic, membru PNL.

Ne-am documentat putin, am cautat prin documente publice peste care nu se mai uita nimeni si am aflat urmatoarele:

Marea reforma promisa de Toma la Compania de Apa, prin ieftinirea apei si scaderea salariilor managerilor si angajatilor cu lefuri babane s-a fasait. Salariile si primele nu scad, ci cresc. In mod firesc, si pretul la apa va creste. In bugetul pe 2018, pentru plata primelor si a componentei variabile a veniturilor conducerii si membrilor CA, erau prevazute nu mai putin de 10 miliarde de lei. Conform bugetului pe 2019 aprobat cu girul lui Toma, aceste parandaraturi cresc! Cu 10 la suta cel putin, pentru ca noua suma aprobata este de 11,25 miliarde de lei. Sursa: https://adibuzau.ro/wp-content/uploads/2019/01/Hotararea-nr.4-din-22.01.2019.pdf.

O adevarata bataie de joc, pentru o companie la care in loc ca serviciile sa se imbunatateasca devin mult mai slabe calitativ!

Va prezentam in exclusivitate schema hoteasca de calcul a acestor parandaraturi si cat exact va lua fiecare servitor al lui Toma de la Compania de Apa.

Din materialele publicate pe site-ul CAB (http://www.cabuzau.ro/!res/fls/raport-cnr-aferent-an-2018.pdf), aflam modul de calcul al sumelor nesimtite pe care le incaseaza gasca lui Toma de la Compania de Apa:

- un membru CA neexecutiv (adica fara functie de conducere in CAB): 3800x12=456 de milioane (45.600 RON)

- un membru CA executiv (de exemplu, Savulescu): 3800x6= 228 de milioane (22.800 RON)

- directorul economic, Dragomir Vasii - cca 9000 lei x 6= 540 de milioane de lei!

- directorul general, Simona Savulescu: cu mici variatii, aceeasi suma, 540 de milioane de lei!

La Simona Savulescu (de la o vanzatoare de bors, la o "mare" dUamna), noua directoare, cea trimisa de Toma la Companie pentru a termina "mafia lui Tescaru" si "salariile nesimtite", se adauga la cei 540 de milioane de lei alte 228 de milioane, pentru calitatea de membru executiv al CA. Vorbim, asadar, de un tun de aproape 800 de milioane de lei doar pentru protejata lui Toma. Este INIMAGINABIL!

Grupul de Investigatii Media – Sectiunea Buzau