FOTO DOCUMENTE! IN ATENTIA DNA! Undeva, in Buzau, Toma -PSD nu a invatat nimic din drama lui Dragnea. CHELTUIELI PENALE LA COMPANIA DE APA. CJ Buzau nu voteaza parandaraturile lui Toma!

juridice Toma CAB BuzauSe pare ca in mintea sefului PSD Buzau (Municipiu), primarul Constantin Toma, mai bine cunoscut de buzoieni sub titulatura de Primarul Faliment, intrarea in puscarie a lui Liviu Dragnea nu a produs niciun declic. Planul sau de a devaliza Compania de Apa si celelalte companii subordonate municipalitatii continua netulburat. In urmatoarea sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor se va discuta un punct extrem de sensibil, care adie a... puscarie! Actionarii s-au prins si au inceput sa spele putina.

Este vorba despre suplimentarea obiectului contractului de asistenta juridica incheiat de CAB cu Casa de avocatura Livescu si asociatii. Acest contract a fost semnat pe bani frumosi pentru reprezentare juridica a CAB in procesele cu fostul director general, Ionel Tescaru, demis de CA-ul fidel lui Toma la finele anului trecut. Problema este ca aceste procese s-au incheiat, iar avocatilor, carora TREBUIE sa li se dea bani (prietenii stiu de ce), nu prea mai au pe ce sa ia bani. Acesta este momentul in care intervine geniul apocrif al faimoasei Simona Savulescu, groparul executiv al Romet, noua directoare a CAB. Ca sa dea de munca avocatilor, Savulescu le suplimenteaza contractul cu activitati care tin de sarcinile de serviciu ale... Departamentului Juridic al Companiei! O speta mai ilegala de atat cu greu ne putem imagina.

Faza dura vine in momentul in care citesc ceilalti actionari proiectul de hotarare AGA trimis de Savulescu. Petre Neagu, presedintele Consiliului Judetean citeste hartia lui Toma-SS si... inlemneste. Adie a ... puscarie, nu-i asa? In clipa urmatoare, semneaza mandatul IMPOTRIVA dat acestui proiect. Haideti sa vedem expunerea de motive, care pare clar facuta pentru a atrage atentia Parchetului si a DNA asupra unui nou tun pregatit de Toma (vezi FOTO Documente!).

Dupa Neagu, citesc si ceilalti. Primarul Sorin Carjan de la Ramnicu Sarat vede si el parandaratul. Elegant, domol, da mandat de ABTINERE. Adica impotriva. Avem materialul anexat cu expunerea de motive. Din sursele noastre, si ceilalti actionari procedeaza la fel, cu exceptia Buzaului, care, in mod evident, va vota PENTRU. Si pentru ca Toma e majoritar absolut in AGA, cu un singur vot va trece si aceasta ilegalitate.

De ce ne incapatanam sa-i spunem asa? Nu neaparat pentru ca ceilalti actionari (toti pesedisti, se intelege) au respins-o, ci pentru ca insasi JUSTITIA s-a pronuntat pe aceasta speta. Toma a promovat, in 2016, o hotarare in acest sens (HCLM 109), in care cerea audit juridic extern la CAB, in conditiile in care CAB isi putea executa singura misiunile de audit pentru ca are si compartiment de specialitate, si departament juridic. Hotararea a fost atacata in instanta si astfel a luat nastere Dosarul 1818/114/2016. Justitia i-a dat lui Toma ce merita: a desfiintat hotararea si la Buzau, la Tribunal, si la Curtea de Apel. Apararea in acel dosar a fost asigurata de Salcutan, avocatul de casa al lui Toma (vezi HCLM 228/2016, atasata), care aparea fara rezerve in locul tuturor caselor de avocatura finantate din bani publici. Ce alta demonstratie mai clara de parandarat mai vreti?!

In zare, undeva, in Buzau, se aude un zornait de catuse…sa fie pentru Toma oare sau/si Savulescu & Co? Sigur, DA! Dominoul cade…a inceput…sfarsitul!

CONTINUAM…

Grupul de Investigatii Media – Sectiunea Buzau