AM AVUT DREPTATE! Toma fortat sa propuna REVOCAREA HCLM 158/30.05.2019 privind reorganizarea “RAM” Buzau din “regie” in “societate”. Secretarul Primariei – comisarul de politie Eduard Pistol, semneaza acte nelegale?

RAM parandarat Toma CLM BuzauCu toate ca nu exista o raspundere directa, civila sau penala, a consilierilor care voteaza Proiecte nelegale, totusi speram ca buzoienii sa sanctioneze la vot consilierii locali si sa ia act de zecile, daca nu sutele de proiecte votate in general de consilierii PSD din CLM Buzau, care fie au fost avizate negativ, din punct de vedere al legalitatii (de catre Prefectura), fie au “picat” in instanta, in urma proceselor ulterioare. Am spus in materialele anterioare, cu mult inainte ca juristii Prefecturii, sau in unele cazuri magistratii diferitelor instante de judecata sa se pronunte, ca aproape toate Proiectele de Hotarari din CLM au un substrat mai putin cunoscut de marele public si de buzoienii care nu sunt deprinsi sa controleze activitatea celor pe care i-au votat ca sa-i reprezinte in Consiliul Local Municipal.

BUZOIENII TREBUIE SA STIE!

NU exista aproape nicio propunere din partea majoritatii din CLM (cateodata si cu GIRUL celorlalti reprezentanti ai partidelor) care sa nu ascunda in ea un “parandarat” sau interese de grup. Iata ca in sedinta extraordinara a CLM ce va avea loc vineri 14 iunie 2019, se propune REVOCAREA HCLM 158/30.05.2019 privind reorganizarea Regiei Autonome Municipale “RAM” Buzau din “regie” in “societate cu raspundere limitata” cu denumirea Compania de Energie Termica SRL Buzau. Dupa cum spuneam, juristii Prefecturii au dat aviz “negativ” acestei HCLM (158/30.05.2019) pentru ca ea nu a intrunit votul necesar “trecerii” unui astfel de propuneri (fiind un Proiect de Hotarare ce vizeaza Patrimoniul Municipiului, potrivit legilor in vigoare, trebuia sa voteze “pentru” - 2/3 din numarul total al consilierilor locali aflati in functie, nu din cei prezenti!). Din textul anexei pus la dispozitia, in mod public, “aceasta hotarare a fost adoptata de Consiliul Local al Municipiului Buzau in sedinta din 30 mai 2019 [...] cu un numar de 14 voturi pentru, 1 abtinere si 6 voturi impotriva, din numarul total de 23 de consilieri in functie si 21 prezenti la sedinta”. Este clar ca hotararea nu a fost votata de doua treimi din numarul consilierilor in functie, deci adoptarea acesteia s-a facut cu incalcarea legii.

Secretarul Primariei – comisarul de politie Eduard Pistol, semneaza acte nelegale?

Mai trebuie sa remarcam ceva: secretarul Primariei – Eduard Pistol este de profesie jurist (dupa cate se pare cel mai slab cu putinta!)si a fost detasat de la IPJ Buzau, la Secretariatul Primariei, tocmai pentru a pune “ordine” in actul legal de aici, dar, nu este prima data cand prefera sa “greseasca” in sensul indicat de PSD si probabil de primarul Toma.

Cazul de la Buzau, nu este singular!

Cazul cu HCLM privitoare la RAM nu este un caz izolat la PSD. De exemplu: dosarul cu numarul 19404/3/2017, judecat la Curtea de Apel Bucuresti, care se refera la o situatie similara de la Primaria Capitalei. Aici, prin hotararea magistratilor s-a decis anularea anumitor hotarari ale Consiliului General referitoare la reorganizarea unor Regii si la infiintarea a 22 de societati comerciale noi in subordinea Primariei Capitalei, exact pentru motivul adoptarii ilegale a acestora, prin majoritate simpla si nu prin majoritatea de 2/3, asa cu se prevede in lege. Sentinta a fost pronuntata in 22.11.2018 si credem ca autoritatea lucrului judecat este un principiu care trebuie sa prevaleze si in situatia in care Institutia Prefectului Buzau a fost sesizata.

Grupul de Investigatii Media - Sectiunea Buzau

P.S. Juristii din Prefectura mai au de solutionat si controlul de legalitate asupra Hotararii Consiliului Local al Municipiului Buzau 142/30.05.2019 privind luarea unor decizii legate de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Societatii Comerciale « Compania de Apa » S.A Buzau, din data de 30.05.2019, ora 13.00, si respectiv 31.05.2019.

REVENIM CU o alta dezvaluire legata de inca o incercare de distrugere a Padurii Crang de catre Toma si noua sa gasca!

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează