Un preot face apel la SRI pentru a demonstra ca nu este „un pericol pentru siguranta nationala”, cum afirma delirant IPS Ciprinel Crasnel si suita lui de paranoici

IPS GolesteanuVesti din „Teatrul de razboi” cu „Inalta Poarta” a nevrednicului IPS Ciprinel Crasnel (Cezar Spiridon), „bulibasa” Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei” – spicuiri din Intampinarea depusa la instanta de preotul vrancean Neculai Golesteanu. Atasam si cateva randuri din scrisoarea adresata directorului SRI:

 

„CURTEA DE APEL GALAȚI; Dosar 15972/231/2017; Complet A6, Materia Penal; Termen 11.06.2019:

.....Apelul din 04 februarie 2019 conține elemente asemănătoare unui delir paranoic comunistoid. Mai grav este faptul că Apelul de intimidare a judecătorilor este semnat, nu în anul 1948, ci în anul 2019, de către reprezentanți ai cultului BOR: consilier juridic Gavrilă Dan, secretar eparhial preot Pripon Alexandru și cu supervizarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian (cu numele real Cezar Spiridon).

Sentința de achitare, de către un judecător al instanței de fond, este catalogată de Arhiepiscopie "sentința este periculoasă" pe motiv că "confirmă și încurajează tendințe anarhice apărute în societatea românească pe filieră religioasă".

Apogeul de tip paranoic (în sensul DEX) al apelantului parte civilă este atins prin acuzarea judecătorului, de la instanța de fond, pentru atentat la securitatea națională a României: "considerăm că se aduce atingere siguranței naționale, prin aceasta înțelegându-se starea de echilibru și de stabilitate socială, economică și politică necesară existenței și dezvoltării statului național român ca stat suveran, unitar, independent și indivizibil, menținerii ordinii de drept".

Semnatarii Apelului Arhiepiscopiei au citat parțial din art. 1 din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României, dar au omis partea cea mai importantă a acestui articol de lege: "precum și a climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor, potrivit principiilor și normelor democratice statornicite prin Constituție". Art.3 al legii 51/1991 menționează adevăratele "amenințări la adresa securității naționale a României".

Decizia Curții Constituționale a României, nr. 91 din 28 februarie 2018, privind excepția de neconstituționalitate a unor articole din Legea nr. 51/1991, apreciază că nu orice faptă penală este o amenințare la adresa securității naționale.

Juristul Arhiepiscopiei precum și semnatarii "unici reprezentanți ai lui Dumnezeu", în viziunea părtinitoare a Procurorului apelant, ar fi trebuit să știe că prin art.29 pct.1 din Legea nr.255/2013, titlul Legii nr.51/1991 s-a modificat și are următorul conținut: „Legea privind securitatea națională a României”; prin art.29 pct.2 din Legea nr.255/2013 se dispune că în tot cuprinsul Legii nr.51/1991 sintagma „siguranță națională” se înlocuiește cu sintagma „securitate națională”.

. Dispunerea unor expertize medicale de specialitate pentru identificarea unor eventuale probleme psihiatrice ale semnatarilor Apelului depus la dosar, numiții: consilier juridic Gavrilă Dan, secretar eparhial preot Pripon Alexandru și ahiepiscopul Cezar Spiridon (intitulat cu pseudonimul pompos de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian).

În data de 25.09.2016, Arhiepiscopul Ciprian a instigat preoții din subordine într-o ședință cu 50 de preoți, citez: "Luați-l de gât și trântiți-l de perete ca să se învețe minte escrocul, ticălosul ce este, o mâncat pâine atâția ani din spațiul bisericii atâția ani de zile, o fost un năimit și acum vrea să inducă în eroare în continuare. Luați atitudine, trântiți-l de perete. Unde l-ați întâlnit pe Vatră prin cimitir, trebuia să-l trântiți cu capul de bordură.". Faptele au fost relatate în presa buzoiană la televiziunea locală News Buzău.

Am inițiat o plângere penală împotriva arhiepiscopului Ciprian, declinată către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, dosar nr.559/P/2016 și, după trei ani, nu am primit nici un răspuns de la unitatea de Parchet. Procesul verbal din 17.11.2016 privind aducerea la cunoștință a drepturilor și obligațiilor procesuale ale persoanei vătămate în dosar nr.559/P/2016, emis de IPJ Vrancea, atestă inițierea Plângerii:

Văzând hărțuirea la care am fost supus de reprezentanții Arhiepiscopiei, eu trăiesc cu teama că viața mea și a familiei mele este în pericol. În logica aberantă a reprezentanților Arhiepiscopiei, după destabilizarea siguranței naționale, urmează ca să mai fiu acuzat și de terorism de stat.

 

Către: Serviciul Român de Informații

                            

                                         DOMNULE DIRECTOR

Subsemnatul GOLEȘTEANU NECULAI, domiciliat în comuna Urecheşti, judeţul Vrancea, ..................., în calitate de intimat în dosarul nr. 15972/231/2017 al Curții de Apel Galaț, inculpat achitat de către instanța de fond, în Dosarul nr.15972/231/2017 al Judecătoriei Focșani, vă rog să-mi comunicați în scris următoarele:

1. Poziția instituției S.R.I., referitoare la alegațiile reprezentanților cultului Biserica Ortodoxă Română în "Apelul din 04 februarie 2019", formulat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și depus la dosarul de apel;

2. Dacă numirea mea ca preot misionar ortodox al Grupării religioase Sfântul Nicolae din Urechești, a adus "atingere siguranței naționale" a României;

3. În ce situații o grupare religioasă ortodoxă divizată de cultul majoritar B.O.R., legal constituită, poate aduce atingere securității naționale a României.

Menționez că numai instituția SRI, prin specialiștii acesteia, poate să confirme sau să infirme acuzațiile reprezentanților cultului BOR, aduse într-un dosar penal unui judecător și subsemnatului, ca preot misionar al unei grupri religioase legal constituite.

Apelantul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a acuzat explicit hotărârea instanței de achitare a subsemnatului, citez: "sentința este netemeinică chiar și periculoasă sub aspectul faptului că o instanță judecătorească, acordând unei persoane civile, care a fost desemnată în mod ilegal de către un grup de persoane în funcția de preot ortodox" pe motiv că "confirmă și încurajează tendințe anarhice apărute în societatea românească pe filieră religioasă" și "considerăm că se aduce atingere siguranței naționale, prin aceasta înțelegându-se starea de echilibru și de stabilitate socială, economică și politică necesară existenței și dezvoltării statului național român ca stat suveran, unitar, independent și indivizibil, menținerii ordinii de drept".

Iulian Gavriluta

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează