”Extratereștrii” dacopați o pun iar de un Congres la Buzău. Ostilitatile sunt prefatate de o conferinta (cu repetitie) cu Marele Maestru Dan Puric si purtatorii de sortulet de la Buzau – inregimentati in “capusa” Origini Carpatice

Dacopatia Origini Sapocare BuzauIn mare secret, cu fonduri uriase (bani publici) “extraterestrii sapocari” & Co din Buzau si de aiurea, impreuna cu prietenii lor de la Arhiepsicopie au pus de un nou Congres de Dacologie. Conferinta de debut a ostilitatilor dacopatice o tine, nimeni altul decat Marele Maestru Dan Puric – nume de cod “Cristian” (Potrivit adeverinţei emise de CNSAS în 2012, Dan Puric a fost recrutat de Securitate în martie 1976, pe vremea când avea doar 17 ani „în scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de arte plastice N.Tonitza” adică să-și toarne colegii de liceu. Puric a semnat angajamentul şi a primit numele de cod „Cristian” – vezi FOTO). Conferinta cu repetitie (s-a tinut si in 2017 si in 2018!)“Jertfa unirii noastre”, are loc astazi la Sala Mare a CJ, de la ora 18:00 (Sala pusa la dispozitie GRATUIT de CJ Buzau!).

Organizatorii evenimentelor sunt cei de la “Origini Carpatice”, in frunte cu masonul Davidescul (cu seful lui Chelaru), asa zisul reprezentant al IMM-urilor din Buzau. În perioada 11-13 iulie 2019 se desfășoară la Buzău, în sala "Nicu Constantinescu" din Primăria Buzău "Congresul de cultură și civilizație daco-romana", organizat de Fundația "Origini Carpatice", condusă de domnul Ștefan Davidescu și avandu-l ca secretar pe părintele Ion Șolea. O mulțime de specialiști români, atât din țară, dar și din Republica Moldova și alte țări participă cu lucrări interesante sau asistă la tema Congresului din acest an, "Parcursul istoric al Transilvaniei de la începuturi până astăzi ".  Din 28.06.2019, in urma sentintei pronuntata de Judecatoria Buzau in dosarul civil nr. 7.275/200/2019 prim-vicepresedintele Consiliului Director este Tuzu Gheorghe, iar nu Ciobanu Eugen – Marius! Fundatia “Origini Carpatice”, mostenitoarea vechii asociatii “Origini” – zguduita de scandaluri financiare si evaziuni, este o alta capusa, care “suge” banii publici, fara a da socoteala pentru nimic si in fata nimanui. Infiintata in 25 Ianuarie 2017, CUI – 34410900, “Origini carpatice” are zero angajati (in general traieste din donatii serioase incepand cu Primaria lui Toma, cativa oameni de afaceri si altii). Principalul vector de imagine al Congresului este un general în rezervă, lăsat neonorabil la vatră după o coliziune frontală cu Justiția română și care nu are nicio pregătire… istorică. Nu știm pe baza cărei expertize numitul gen. (r) și ciracii săi vor să ”reactualizeze” domeniul istoric; deși ne gândim la doctoratul prin corespondență (!!!) luat de guru-l lor internațional. Nu găsim nicio explicație pentru banii publici virați acestui eveniment prin cofinanțarea Primăriei Municipiului Buzău, ”cu sprijinul Consiliului Județean Buzău”.

Nu găsim nicio explicație pentru banii publici virați acestui eveniment prin cofinanțarea Primăriei Municipiului Buzău, ”cu sprijinul Consiliului Județean Buzău”. În nevoia ei de a se legitima fraudulos, această gașcă imundă adoptă repetitiv tactica de a închiria săli de conferințe în instituții cu prestigiu științific și cultural. În 2010, istoricii din Alba-Iulia au protestat față de organizarea unui ”Congres” similar în incinta Universității ”1 decembrie 1918”. Fără a fi consultați în privința caracterului științific sau a oportunității unor astfel de manifestări care, deși private, purtau, atunci ca și acum, girul public al instituțiilor statului.

Atât conducerea MJI, cât și salariații MJI, NU participă la lucrările acestui ”Congres” și cu atât mai mult, NU le girează!

Semnatarul acestor rânduri, cât și redacția News-Buzău, doresc să tragă un semnal de alarmă, bazat și, dar nu numai, pe experiența proprie:

Subminarea încrederii în istoriografia oficială (numită adesea ”trădătoare”, ”vândută” ș.a.) este componenta unui război informațional care-și propune să altereze atributele identitare ale acestui popor.

Ca și religia (afirmații precum ”Iisus Hristos este dac, din Dacia” s-au auzit la precedentele ediții ale ”distinsului” Congres), istoria este creatore de identitate. Făcând praf religia și șubrezind încrederea în narațiunea istorică, imprimi treptat în populația-țintă o mentalitate de orfan lipsit de rădăcini și repere. Scopul: obținerea unei mase de manevră, din care oricine poate face ce vrea și când vrea.

*Din respect pentru cititorii noștri, adaugam:

Este de datoria fiecărui creștin să se împotrivească după puterile sale unor astfel de derapaje periculoase. Cât despre ”aspectul științific”, probabil fusese uitat prin vreun colț de debara...

Simplificată la extrem, etnogeneza poporului român implică un element majoritar autohton (traco-geto-dacii) și un element exterior (romanii), la care se adaugă varii influențe migratoare, slave, împrumuturi culturale, etc. Cele doua fracții de bază au avut parte de exagerări ciclice.

           Schema acestor exagerări este aproape banală:

           - latinismul îngroșa rolul elementului ”roman” minimalizând grosolan elementul autohton. A fost și încă mai este tabăra viziunii centrifuge, a racordării la valorile europene, în principal occidentale;

           - dacismul este invers. Minimalizează până la extincție elementul roman, hiperbolizând (câteodată cu aspecte hidoase) pe cel ”dacic”. Reprezintă o viziune centripetă și, spre deosebire de latinism, a fost invariabil îmbrățișată de totalitarismele politice de tot felul.

           Ce se atacă mai precis? Nume, însemne, genealogie, crez religios. Adică exact ansamblul care ne definește pe noi, românii, ca națiune de sine stătătoate. Și personajele astea își mai spun și patrioți...

În mod ironic, nu minți sclipitoare sau erudite, nu condeie meșteșugite, nu esoteriști sau clarvăzători și nici măcar ”șpioni” sau panarame TV nu au dus aceast curent al protocronismului magic la desăvârșire. Ci ”tricolorul” Ghiță Funar, care a reușit o sinteză a absurdului, ducându-l pe culmi nebănuite:

           ”Noi suntem urmaşii poporului primordial pe planeta Pământ. Toate popoarele de pe planetă au ca strămoşi geto-dacii. […] Geto-dacii erau extraordinar de avansaţi în toate domeniile. Aveau şi aparate de zbor, au făcut hărţi de deplasare pe planetă la care cei de la NASA se uită şi astăzi şi spun că nu le pot face la nivelul geto-dacilor”1.

În ceea ce ne privește, considerăm exagerările nocive și toxice. Istoria trebuie abordată prin intermediul cercetării, studiului și dialogului, nu pe baza instrumentelor facile ale Retoricii și Propagandei.

Iulian Gavriluta

Musceleanu Vlad-Ionuț

IMPORTANT - NOTA REDACTIEI:

Sa fim bine intelesi: nu incercam decat sa va descoperim noile pericole „de dreapta” ale istoriei stramosilor daci. De asemenea, va vom prezenta istoria adevarata, in care si noi credem, dar ne asumam si obligatia de a o descotorisi de paduchii flausati iviti peste noapte in fruntea tarii ce vor sa traga pe turta lor spuza istoriei, falsificand si exagerand unele caracteristici stiintifice ale cercetarii. Ne vom ocupa de acesti „dacopati” pentru ca am considerat asta o datorie sfanta fata de neam si un pericol nou pentru adevarul revelat in ultimul timp!

P.S. Despre Puric: Pe 15 martie 1976, un raport întocmit de Securitate descrie cum s-a realizat recrutarea lui Puric:

„Pentru realizarea supravegherii informative în rândul elevilor din anul II la Liceul de arte plastice N.Tonitza au fost luaţi în studiu mai mulţi elevi pentru care şi numirul Puric Dan. Recrutarea va fi efectuată într-un birou la Şcoala de muzică şi arte plastice nr.3 care asigură condiţii de conspirativitate. Întâlnirea şi locul recrutării vor fi stabilite telefonic, înţelegându-ne în acest sens la contactarea anterioară. În procesul recrutării se vor purta discuţii legate de procesul de învăţământ, munca patriotică, pregătirea elevilor pentru apărarea patriei. În funcţie de aspectele pe care le va sesiza candidatul, vom orienta discuţiile spre modul de prevenire a unor infracţiuni, rolul organelor de securitate în acest sens, sprijinul pe care îl acordă oamenii cinstiţi acestor organe. Dacă se va situa pe o poziţie favorabilă îi vom propune colaborarea cu organele noastre şi va fi instruit asupra problemelor ce trebuie să le aibă în intenţie. În cazul în care candidatul nu se pretează la recrutare ne vom retrage sub pretextul că am vrut să ne cunoaştem o serie de aspecte legate de procesul de învăţământ. Faţă de cele de mai sus, propunem a se aproba recrutarea în calitate dec colaborator a numitului Puric Dan”. „Conform aprobării conducerii serviciului, numitul Puric Dan a fost contactat în vederea recrutării în calitate de colaborator al organelor noastre. Discuţiile purtate în procesul recrutării au urmărit planul stabilit în raportul cu propuneri de recrutare, cel contactat a avut o atitudine favorabilă scopului urmărit. Convingându-ne că este pretabil la recrutare, i s-a făcut propunerea de a sprijini organele de securitate, lucru cu care a fost deplin de acord. În această situaţie i s-a luat angajament scris şi notă de relaţii trecându-se apoi la instruirea lui cu sarcini privind supravegherea informativă, precum şi modul de comportare în viitor, atât în societate, cât şi în familie… De comun acord s-a stabilit numele conspirativ „Cristian”. Faţă de cele mai sus, propunem a se aproba înregistrarea numitului Puric Dan în calitate de colaborator al organelor de Securitate.”

Printr-o notă din 20 martie 1976, Puric primea şi o parolă cu care era contactat de ofițerii de Securitate: „Prietenul tău Cristian îţi transmite salutări şi te roagă să-l ajuţi cu problema unor schiţe”.

„În cursul anului 1977 a cules informaţii referitoare la starea de spirit din rândul elevilor, precum şi despre anumiţi elevi care întreţin relaţii cu cetăţenii străini ori vizitează bibliotecile ambasadelor străine concretizate în două note informative”.

Deoarece în dosarul său cercetătorii CNSAS Nu au putut identifica notele date de Puric, acesta a primit adeverință de necolaborare cu Securitatea ca poliție politică.

Acum vreo doi ani, ziarul Libertatea dezvăluia că Dan Puric câștigă lunar 7500 de Euro pe lună din compania privată pe care o deține.

VOM CONTINUA!