Caz incredibil la Buzau: Un batran a uitat o geanta cu bani in autobuz si totul s-a musamalizat prin intermediul soferitei si a conducerii Transbus! Primarul Toma nu a vrut sa-l primeasca in audienta pe pagubit!

Transbus toma Buzau Memoriu BalasoiuComplicitate? Ura? Prostie? Incompetenta din partea organelor care cerceteaza cazul? Poate…. Inainte insa de a ne lansa in concluzii, trebuie sa spunem ca toate cele mentionate mai sus sunt posibile intr-un oras stapanit de gasca lui Toma (neamuri proaste, politisti, procurori, directori, etc). Pentru a intelege fenomenul “spalarii reciproce pe maini”, trebuie sa precizam ca la Transbus SA este director Gica Toader, un apropiat al primarului Toma, chiar fost angajat la falimentara Romet – fosta Metalurgica, iar alt directoras la aceeasi capusa este Cucu, iar restul aproape ca nu mai conteaza (cu toate ca in scena intra si un anume Damian care ii vorbeste foarte urat, pagubitului!)…

Meteahna bolsevica: “O mana spala pe alta”!

In fapt, buzoianul Gheorghe Balasoiu, in varsta de 63 de ani, a uitat in autobuzul numarul 7 (pe data de 9 iulie a.c.) o geanta cu acte si banii (100 de milioane de lei vechi, dupa cum ne declara) asociatiei de proprietari (CT 1 – Micro 14), unde este administrator. El a venit la redactia News Buzau si a povestit totul! Potrivit relatarii, pe data de 9 iulie 2019, impreuna cu un vecin de scara, G.B. a scos banii de la banca si s-a dus la o intalnire cu un responsabil al unei firme in interesul locatarilor pe care ii reprezenta (urma o negociere pentru montarea de geamuri termopan la Blocul nr 41 din cartierul Micro 14). Potrivit lui G.B., respectivul afacerist nu a mai reusit sa junga la punctul de intalnire si ca urmare, buzoianul a trebuit sa se depalseze, cu mijlocul de transport in comun, inapoi la domiciliu. Din graba, a uitat insa geanta cu acte si bani in autobuz (mai avea si alte sacose in mana). Abia peste aproximativ doua ore a realizat acest lucru. Pagubitul a coborat din mijlocul de transport in comun in statia de la “Filatura”, din Micro 14 si, conform celor relatate, a retinut ca autobuzul 7 era condus de o femeie (din unele surse s-ar numi Gabriela si este sotie de politist). Primul gest, dupa ce a constatat ca geanta nu mai este, a fost acela sa dea fuga la dispeceratul Transbus (aflat la capul de linie al traseului 7 – la numai o statie diferenta fata de unde coborase din autobuz) si sa intrebe daca cumva a lasat cineva o geanta pierduta in autobuz. De aici incepe circul…

Uite geanta, nu e geanta!

Pagubasul, in toata aceasta poveste nu a fost singur… In momentul cand a uitat geanta in autobuz, era impreuna cu un martor – C.M. , care confirma toate cele spuse de G.B.. Sa ne continuam sirul povestirii incredibile pentru un Buzau, ce se vrea european… Cum nu a obtinut mare lucru de la dispecer, G.B., s-a dus a doua zi la sediul Transbus si sub un pretext oarecare a reusit sa patrunda in societate, la directorul Cucu. Acesta, a pus imediat mana pe telefon (ne relateaza pagubitul) si a intrebat de Gabriela (cazul era cunoscut deja). Din ce a putut “trage cu urechea”, G.B. ar fi aflat ca geanta “ a fost data” de soferita unui domn ce pretindea ca este a lui. “Am auzit ca Gabriela a recunoscut ca a gasit o geanta, dar ca a dat-o….nimeni nu stie insa cui si in ce statie…!”, povesteste cu amaraciune, buzoianul nostru. In scena a intrat si un anume bagator se seama – Damian, care i-ar fi repsosat batranului ca nu este el “cel care trebuie sa pazeasca bagajele calatorilor” si l-a dat afara din incinta societatii.

La politie, lucrurile merg…la fel!

G.B. vazand ca nu mai are nicio sansa de recuperare a banilor, s-a adresat Politiei Municipiului Buzau si ancheta i-a fost data spre “competenta solutionare” politistului Capmare Bogdan, care a inceput sa cerceteze…si iar sa cerceteze… Pagubitul nu s-a lasat doar la mana politistilor si a cerut sa vorbeasca cu directorul Transbus – Gica Toader, pila primarului Toma, care tocmai se intorsese dintr-o mica “iesire”. Zis si facut! Nea Gica, a pus si el mana pe telefon si s-a interest de caz…”chipurile”! Dupa cateva momente “de meditatie ZEN”, Gicuza a decretat: “Facem o ancheta interna, cu un ordin intern…!” Atat! Si asa a ramas pana astazi. Ne intrebam: in Romania este mai mare un ordin intern al unei societati, decat o Lege Penala sau un Cod de Procedura Penala?

Ce spune Legea - actualizata 2019 - Legea 286/2009 (Noul Cod de Procedura Penala)

CAPITOLUL III, Art. 243 Noul Cod Penal - Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-243

Preinfarct intre presa cumparata si cea libera!

Gheorghe Balasoiu s-a adresat si presei (altora decat News Buzau), dar din cauza obedientei fata de primarul Toma si de faptul ca respectivii ziaristi aveau contracte cu Transbus, nu s-a rezolvat nimic. Astfel, in urma cu 2 zile (de la data publicarii acestui material), pagubitul a contactat redactia noastra. Nenorocul a facut ca tocmai in acel moment, datorita stresului si punerii pe drumuri de catre autoritati, G.B. sa sufere un preinfarct si sa fie dus de urgent la UPU Buzau (buzoianul mai are si alte afectiuni cronice). Inainte de acest eveniment, intr-un efort disperat, G.B. s-a inscris la audienta la primarul Toma, dar, dupa cum ne precizeaza, edilul NU A VRUT SA-L PRIMEASCA!

Potrivit unei informari a IPJ Buzau, la insistenta News Buzau, ni s-a comunicat ca: “In acest moment exista la IPJ un dosar penal inregistrat pentru fapta respectiva….cu autor necunoscut. Se continua cercetarile pentru clarificarea situatiei!”

Promitem sa urmarim cazul! VOM REVENI!

Iulian Gavriluta