ADEVARUL NESPUS DESPRE RAM SI ECOGEN! Primarul faliment (a pus pe butuci deja 3 firme ale primariei si 7 ale lui) si gasca de interese, lasa de astazi mii de buzoieni fara apa calda, ca in Evul Mediu!

Toma si Gubandru lasa buzoienii fara apa caldaSituatie fara precedent in Buzau: datorita incapatanarii primarului faliment Toma (razbunarii pe afacerile fostului primar Boscodeala)si proastei gestiuni a crizei Ecogen – RAM Buzau, mii de familii din orasul Buzau, raman fara apa calda. Cu toate ca Gubandru, ruda primarului faliment Toma si fost coleg la Romet, spune cu mare nesimtire si tupeu ca « numai o saptamana » vor suferi buzoienii fara apa calda, surse din RAM Buzau ce s-au aflat la conducerea societatii, ne-au asigurat ca asa ceva nu este posibil si criza se va prelungi pe o perioada nedefinita.

Cum buzoienii trebuie sa afle adevarul despre ce este in stare si pana unde merge incompetenta si razbunarea lui Toma, prezentam punctul de vedere al directorului Ecogen, Vasile Munteniță : «Noi funcționăm în baza unor prevederi clare si întrucât parametri tehnici s-au schimbat i-am invitat pe cei de la RAM să ne prezinte necesarul prevăzut pentru perioada următoare și sezonului friguros pentru că ar fi trebuit să facem un act adițional. Ne-au trimis un necesar așa în bătaie de joc pe luna septembrie pentru că până atunci își pun ei în funcțiune un sistem improvizat ori eu nu pot funcționa așa, avem niște cheltuieli programate, curente și nu pot funcționa cu o mie de gigacalorii ținând în spate niște cheltuieli care nu sunt acoperite de venituri. Adevărul este altul. Din dorința domnului primar Toma de a se răzbuna pe cel dinaintea lui a vrut să distrugă sistemul și a căutat tot felul de argumente. Unul dintre acestea a fost să provoace falimentul uneia din societățile noastre pentru a sista furnizare de gaze. Asta a fost motivul pentru care nu a supus consiliului local dezbaterea revizuirii prețului și a dat vina pe noi că am întrerupt. Acum la invitația noastră de a face acest act adițional nu s-au prezentat și nu se vor prezenta pentru că se dorește să se debranșeze toți să scape de sistem și or să de vina tot pe noi. Noi am mai fost la niște discuții cu domnul primar în care a avut un limbaj suburban și o pot confirma și cei de la gaze. Dacă ne invită iar să ne înjure și să ne trateze ca la ușa cortului eu nu vin. Discuțiile mele s-au purtat în scris și alea contează”, a spus Vasile Munteniță directorul Ecogen Energy .

In bataie de joc, Toma faliment « solicită buzoienilor înțelegere pentru perioada în care nu vor beneficia de apă caldă și speră să primească mai puține înjurături decât când a fost sistată căldura ». Potrivit specialistilor care au facut parte din aparatul tehnic si directoratul RAM Buzau (fortati de Toma sa plece de la conducere) : sunt foarte putin sanse ca lucrurile sa revina la normal, ceea ce pune serioase semne de intrebare asupra situatiei de la iarna , cand buzoienii risca sa tremure de frig, in apartamente : « Trebuie făcut branșamentul la gaze, e vorba de o conducta nouă de 300 de metri si multe alte reglaje de facut. Nu este dupa cum viseaza Toma, totul aici este matematica, dar el nu stie atata lucru, ca vorba aia - a terminat Agricolul si a dus la faliment toate firmele sale, acum a mai ramas RAM, CAB si Primaria! », ne-a precizat un fost sef al Regiei Autonome Municipale. Ramane de vazut cat mai sunt dispusi buzoienii sa inghita gogosile lui Toma si sa mai rabde greselile unui edil faliment ! Deja sunt buzoieni care se indreapta spre justiei, in cautarea dreptatii, legata de RAM si apa calda.

VOM REVENI IN PERIOADA URMATOARE CU AMANUNTE LEGATE DE SUBIECT !

GRUPUL DE INVESTIGATII MEDIA – SECTIUNEA Buzau

P.S.: Din investigatii: "...anul trecut in noiembrie, gazele s-au scumpit foarte mult si ca urmare gigacaloria s-a scumpit,scumpire aprobata de cel care reglementeaza domeniul respectiv Anrsc. Toma nu a bagat la aprobare aceasta scumpire in clm asa cum ar fi trebuit. Le baga doar pe cele ale Rer, Urbis, Compania de apa. Ca urmare a acestui fapt Ecogen a platit la gaze cati bani a avut si cand i-a terminat Engie a oprit gazele la cazanele de caldura. Pana la urma s-a aprobat pretul nou dar cu 6 luni intarziere. Ca urmare a faptului ca primaria nu a platit diferenta,Engie va opri gazele si la motoarele termice care produceau apa calda. Ecogen va intra in faliment,caldura si apa calda va avea cine se descurca,unul dintre cele mai moderne sisteme de caldura din Romania se va duce dracului. Peste ani se vor interzice centralele si se va cheltui imens pentru un nou sistem. In nicio tara friguroasa apartamentele nu se incalzezc cu centrale proprii ci centralizat. Confortul oamenilor este caldura si apa calda nu avioanele in sensurile giratorii!  Oricum 25 la suta din Ecogen apartine municipalitatii-20 la suta prin Ram si 5 la suta direct. Pana acum a bagat trei societati ale primariei in faliment Si sapte ale lui" - ne-au transmis surse din cadrul ofiterilor care instrumenteaza cazul!

"