Doua cazuri care confirma ca la Spitalul Sapoca se fac experimente pe oameni, cu medicamente « inovative », neaprobate de nicio instanta din Sanatate: 1. Constantin Scripcariu (din Arsa, Mangalia) si 2. Adrian Tanase (din Buzau) !

tortura experiente pacienti spital SapocaEra o vreme cand autoritatile statului se autosesizau la orice scria presa si luau « firul » evenimentelor pentru anchete … Au trecut vremurile acestea, cu siguranta ! Acum, chiar si cu dovezi solide, institutiile statului fac ce stiu ele mai bine si protejeaza gasca de la Putere, cu orice pret ! Nu sunt decat 3 ani de cand a izbucnit scandalul cu experimentele « inovative » pe pacientii internati in diferite unitati medicale din tara si deja nimeni nu mai ia in calcul acest aspect, fie si numai ca ipoteza de lucru in cazul Sapoca... Mai mult, o tacere suspecta s-a asternut peste aceste evenimente si paca toti au amnezie... chiar si presa!

Iata ca problemele recente de la Sapoca, cand un pacient a omorat 5 bolnavi si a ranit inca 8 "internati", aduc in atentie, pe langa increngaturile incompetentei si cumetriile politice, noi aspecte legate de mai vechea problema a testelor ilegale pe oameni si a comisioanelor pe care le iau medicii si managerii ce incuvinteaza in tacere aceste experimente. Noi am semnalat ATUNCI, o facem insa si ACUM !

Astazi, aducem in atentie doua cazuri (marturii) : Constantin Scripcariu din localitatea Arsa, judetul Mangalia, fost pacient la Spitalul de Psihiatrie din Sapoca, Buzau si Adrian Tanase din Buzau (fost comisar de politie si sef al Evidentei Populatiei) si de asemenea "trecut" prin ororile din Spitalul de Psihiatrie Sapoca.

  1. Cazul Scripcariu Constantin Dumitru

« … foarte interesant este ca la Sapoca se aducea de catre instructori bauturi alcolice pentru apcienti si cafea si stiti cum ?? !! veneau la munca instructori si aduceau sticle cu bautura la pacieti si le puneu in bazinele cu apa de la WC pacieti se adunau acolo si beau tuica tari ce a aduceau si cafeau era bagata in saltele la pacienti se tragea fermoarul si se baga plicurile la 4 dimineta… » ; « … Da este real ce ati scris am fost dus acolo in baza art 114 Cp in 26.07.2013 si Dr Mosecu cu comisia a avizat internarea mea pe acest articol si mai mult am fost preluat de Dr Lazar Andri care pana pe 07.03.2014 a pus pe mine tot felu de medicamente precum Dormicum injectabil de 5 ml scotandumi Levetiracetamul ( Kepra) si Fenobarbitalul au bagat in mine si niste pastile ce nu le retin denumirea dar care m-au dus intr-o stare de somnoleta continua ma trezem sa merg la toaleta si urinam pe mine ca dormeam in fund pe marginea patului si alti pacienti au fost la fel tratati doi pacienti au fost declarati decedati deoarece s-au inecat cu paine si asa s-a luat dreptul sa luam paine sa mancam si carau saci cu paine la Milea Valentin un golan de instructor ce batea pacieti si la un alt coleg al sau ce venea beat la serviciu ne batea si ne baga sub pat cu piciorele !! furau paine ,medicamente ,in loc sa supravegeze pacieti faceu trafic cu mai multe care aici nu le pot spune si profitau de faptul ca sant instructori asa sa petrecut ca in trei zile au decedat 2 pacienti unul luni si altul miercuri inecati cu pane li se dadea tyratament puternic si nu puteau sa manace !! asa acei oameni au murit inecati !! eu am refuzat sa mai iau tratamentul si am facut greva foamei in spital 3 saptamani !! ma avut in registru un alt hot de DR Lazar Andrei ce a sarit sa ma bata !! mia facut o raza si am platito si iam ceriu ami da bani si au refuzat in cele di urma mi sa dat bani ca stia ca voi face plangere si ii voi da in judecata !! mentionez ca in Italia sa spuns ca sufar de „simple crize epileptice ” sim nu de schizeofrenie paranoida !! va rog doresc sa fiu audiat si sa dau lista cu ce mi sa dat ce medicamente mi sa scos si ce mi sa bagat cu forta le am aici toate este facut plangere de mine pe 30.04.2014 la Ministerul sanatati care nu a rspuns nici astzi si doresc a da statul Roman in judecata sa ajung la CEDO !! … ce , n ai auzit că bolnavii fac sex în curtea spitalului noaptea sau că consumă alcool? »

SURSE:http://www.campusbuzau.ro/perchezitii-la-spitalul-sapoca-medici-cercetati-pentru-ca-ar-fi-testat-ilegal-medicamente/?fbclid=IwAR0kH7IuNgPfQzfxQ8qE5Ln8Ql4u4rGpkIS0In39pXyegOidc109WM8BAEg

https://evz.ro/dezvaluiri-cutremuratoare-un-fost-pacient-de-la-sapoca-rupe-tacerea.html?fbclid=IwAR0-oJpfEnbp3FpFwbYs9yxf0eavU6EwMMsIJMK3Ag8VTpqmtLk7oGSRt8

  1. Cazul comisarului de politie Adrian Tanase, fost sef la Evidenta Populatiei Buzau

« Tot ce ati scris legat de experimentele cu substante si medicamente interzise, este adevarat ! Adi Tănase a fost mutat de la izolare la salon și de la salon la izolare, eu și prietenul lui, un profesor din Vadu Pașii cu care am vorbit doar la telefon, am concluzionat că, de câte ori îl vizitam pe Adi Tănase acesta era coerent și prezenta o stare de bine. După cum se stie, pacienții intrau în starea de agresiune după tratamentul de seară, asta înseamnă că, tratamentul de seară era un cokteil pentru ca pacienții să doarmă, să nu deranjeze cadrele sanitare. Acest tratament de seară, cel adevărat, nu era trecut în fișă sub semnătură privată de asistente. Reacțiile adverse la unii pacienți cu cokteiluri fiind unele de agresiune prin halucinații vizuale sau auditive...vorbim de experiențe pe oameni... ». Pentru cei interesati de acest ultim caz va invitam, pentru lamurire sa cititi aceste articole anterioare : AICI si AICI.

Iată ce spune Consiliul Europei, Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi Tratamentelor sau Pedepselor Inumane sau Degradante (CPT) 36. CPT-ul ţine să îşi exprime clar şi faptul că sprijină tendinţa observată în ultimii ani în anumite ţări, de a închide dormitoarele cu un număr mare de locuri din cadrul instituţiilor de psihiatrie; astfel de dormitoare nu sunt deloc compatibile cu normele psihiatriei moderne. Crearea structurilor de viaţă prevăzute pentru grupurile mici este un factor esenţial de conservare/restaurare a demnităţii pacienţilor şi constituie şi un element cheie al oricărei politici de reabilitare psihologică şi socială a pacienţilor. Structurile de acest tip facilitează, printre altele, repartizarea pacienţilor pe categorii diferite în vederea procesului terapeutic. Tot astfel, CPT-ul este în favoarea abordării, utilizată din ce în ce mai mult, de a permite pacienţilor să aibă acces la propria lor cameră în timpul zilei, dacă aceştia doresc, mai degrabă decât să îi constrângă să rămână cu alţi pacienţi în zonele comune.

Tratament

37. Tratamentele psihiatrice trebuie să se fondeze pe o abordare individualizată care implică elaborarea unui protocol de tratament pentru fiecare pacient. Tratamentele trebuie să cuprindă un număr mare de activităţi de reabilitare şi terapeutice, incluzând accesul la ergoterapie, terapia de grup, psihoterapia individuală, la artă, teatru, muzică, sport. Pacienţii trebuie să aibă acces periodic

la săli de recreere dotate corespunzător şi să beneficieze zilnic de exerciţii fizice în aer liber; este, de asemenea, de dorit să li se ofere activităţi educative şi o muncă potrivită. CPT-ul constată prea des că aceste componente esenţiale ale unui tratament eficient de reabilitare psiho-socială sunt adesea prea puţin dezvoltate, ba chiar lipsesc cu desăvârşire şi că tratamentul aplicat pacienţilor constă în principal în farmacoterapie. Această situaţie poate fi cauzată de lipsa unui personal calificat corespunzător şi a infrastructurilor necesare sau de rămăşiţele unei concepţii care se bazează pe controlul şi supravegherea pacienţilor.”

CONTINUAM !

Grupul de Investigatii Media – Sectiunea Buzau

ALTE ARTICOLE PE ACEEASI TEMA:

https://www.newsbuzau.ro/sanatate/7104-drama-bolnavilor-neuropsihici

https://www.newsbuzau.ro/eveniment/35163-exclusiv-cazul-adrian-tanase-de-la-evidenta-populatiei-ce-ne-au-spus-sursele-noastre-despre-evolutia-problemelor

https://www.newsbuzau.ro/eveniment/34612-exclusiv-de-unde-si-de-la-cine-a-inceput-scandalul-la-evidenta-populatiei-buzau-vezi-aici-amanunte-care-te-vor-lasa-cu-gura-cascata

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează