VIDEO - ATAC LA ADRESA CULTURII DIN BUZAU! Primarul faliment Toma, lasa fara caldura cladirea Muzeului Judetean Buzau. Consiliu Judetean nevoit sa se imprumute si sa puna centrale termice. Declaratii presedinte CJ Buzau

MJBMasura de a opri apa calda si caldura in orasul Buzau face victime « colaterale » : principalele institutii din municipiu risca sa ramana si ele in frig, la iarna. Una din cea mai afectata institutie, a carei cladire a fost de curand reabilitata pe fonduri UE, este cea a Muzeului Judetan Buzau. In interiorul cladirii de pe bulevardul Balcescu din oras, functioneaza mai multe institutii de cultura, printre care si Muzeul Judetean – cu o bogata colectie de piese de o deosebita importanta locala, nationala si universala, ce au nevoie de conditii speciale; in anotimpul rece. Potrivit presedintelui CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, ca sa se rezolve situatia in care a fost pus pe nepregatite, s-a dispus alocarea de urgenta a unei sume uriase de bani publici (vezi declaratia mai jos!) pentru ca MJB sa beneficieze de cladura, la iarna.

Cu toate ca suma respectiva de bani (necesara organizarii de licitatie, lucrarilor de montare a centralelor termice si racordarii la sistemul de gaze naturale) nu a fost prevazuta in buget, Neagu spera ca problema sa fie rezolvata pana la iarna, chiar daca timpul este foarte scurt pentru parcurgerea etapelor legale pentru acest lucru. Sa mai spunem ca MJB si CJ a primit o notificare de la RAM Buzau, prin care se anunta ca la iarna nu mai poate garanta livrarea agentului termic la Muzeu. Lucrurile sunt foarte complicate si o recunoaste si seful CJ, pentru ca respectiva cladire de patrimoniu a fost de curand reabilitata pe Fonduri UE si nu sunt permise modificari ale constructiei. Iata cum un primar faliment distruge un oras, un sistem performant de incalzire centralizata si cum lupta impotriva culturii si confortului esential al buzoienilor. Ne asteptam acum ca sa se gaseasca rapid niste firme subordonate primarului faliment care sa exploateze situatia de la Muzeu si sa preia lucrarile de instalare a centralelor termice…evident, tot pe banii buzoienilor !

MAI MULTE AMANUNTE, in declaratia presedintelui CJ, atasata mai jos !

IULIAN Gavriluta

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează