VIDEO – “Rechinii imobiliari din Buzau, au cravata!” Cum vrea primarul Toma sa puna mana pe un teren din Centru vechi, al unei femei sarace, cu 5 copii!

News Buzau rechinii imobiliari au cravataAugust 2019, Buzau! Centru vechi al orasului, sau ce a mai ramas din el, dupa constructiile haotice, cladirile ce stau sa cada si vesnicile gropi din asfalt…totul la cativa metri de Palatul Comunal, sediul Primariei lui “Toma Faliment”. Cati dintre noi nu trecem grabiti si enervati de praf, mizerie si aglomeratie prin zona Bazar, pe strada Oltetului si nu bagam in seama povestile de dincolo de curtile si zidurile cladirilor de acolo?

Ne-am oprit in fata unei porti de tabla, pe care statea aninat un anunt ciudat….am batut la poarta si curios (pentru ca nu era prima data cand incercam asta), ne-a deschis o femeie de statura mica, slaba, care plangea… Gagiu Alexandrina are cinci copii si a cumparat in anii ’90 o casa mica pe strada Oltetului din Buzau (zona Bazar). Vremurile au trecut peste ea si a trebuit sa infrunte multe necazuri nereusind sa se ocupe de definitivarea actelor de proprietate. Iata ca la orizont a aparut “ciuma rosie” reprezentata de bolsevicul primar – Toma zis si “faliment”! Astazi, in 2019, are probleme cu locul cumparat perfect legal atunci, demult (ne-a aratat actele)! “Au pus ochii pe terenul asta mama….primarul Toma vrea sa-l ia….nu stiu cui vrea sa-l dea, ma taraste prin tribunale…dar eu nu ma las, am 5 copii si vreau sa le las ceva, atat cat pot”, ne spune amarata, batrana. Am hotarat sa chem la reportaj, ca martor si un consilier local – Silviu Rosioru, pentru a ne uita mai atent pe actele batranei si a vedea cum putem sa o ajutam. “Trei valize am mama de plangeri, sesizari, Hotarari in instanta…nimic, vor sa-mi ia terenul, ca e vad aici, vor sa faca o centrala termica sau sa-l dea la asta de langa mine care are nu stiu cate patiserii…dare eu nu ma las! Moarte de om fac si de aici nu plec!”, ne spune Gagiu Alexandrina. Langa casa batranei se afla alt imobil cu etaj, recent reabilitat, de fapt…construita din nou fara nicio noima, pe locul ce a fost odinioara primul Anticariat din Buzau…. Constructie urata, fara a respecta specificul zonei si a pastra macar cei 2 pereti, cum spune legea! Nu ne bagam peste proprietar, poate…altadata! Ne intoarcem la batrana! Sta intr-o rulota si se scuza de deranj, replicand: “Mie imi place sa fiu curata maica de asta spal totul aici…cat am!” Incepe sa ne aduca teancurile de hartii…aruncam o privire, incercam sa deslusim itele unei incercari repetate de furt de proprietate…asa cum fac peste tot rechinii imobiliari, numai ca, de data asta, "hotii" sunt cei care ar trebui sa o apere: Primaria Buzau si institutiile statului! Nu am reusit pana la finalul reportajului decat sa ne facem o parere vaga despre caz, dar am putut sa intelegem cum notari, judecatori, politisti, primari, lucratori de la RER si altii o sicaneaza si incearca, prin inselaciuni – cel mai des, sa-I fure batranei peticul de pamant din centru orasului. Dupa 15 ani de jurnalism, procese in instanta (toate casigate)ne dam seama de situatie si o sfatuim cum putem. Silviu Rosioru incearca sa o linisteasca si ii promite ca o ajuta! Sigur va face asta…asa e el! Cert este ca rechinii imobiliari, la Buzau, au cravata, iar seful lor, cel putin in cazurile din Centru Vechi au un singur nume: TOMA CONSTANTIN, primarul faliment!

VOM REVENI LA CAZUL BATRANEI!

G.I.M. Sectiunea Buzau

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează